MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A P-SOROZAT CSÚCSMODELLJE - P-525

Autentikus zongora minőséggel és funkciókkal rendelkezik, melyek még a tapasztalt zongoristák igényeinek is megfelelnek. A P-525 a híres Yamaha P - sorozat legjobb digitális zongorája. Autentikus játékérzetet, különleges hangzást és több más billentyűs hangszínt is biztosít.

A legnagyszerűbb koncertzongorák- a Yamaha CFX és Bösendorfer Imperial- hangjai szólaltathatók meg. A hangszórók és a sokféle hangszínek minősége (orgonák, elektromos zongorák) jelentős mértékben meghaladják a korábbi P-515 modellt.

A méltán népszerű fa billentyűzetet tovább fejlesztettük – 88 billentyűs GrandTouch-S™ váltotta fel a korábbi NWX mechanikát.  Ezzel még jobban megközelítettük a zongora játékérzetét.

A Regisztrációs Memóriába mentett és visszatöltött beállítások és más funkciók jelentősen megkönnyítik a zenélést, a P-525, mint színpadi zongora is teljes mértékben megállja a helyét.

FŐBB TULAJDONSÁGOK

GrandTouch-S™ fa billentyűzet
CFX és Bösendorfer Imperial hangminták
CFX binaurális mintavételezés
Grand Expression Modeling
Virtual Resonance Modeling (VRM)
44 hangszín, 18 Dob/SFX és 480 XG hangszín. 40 ritmus
256 hang polifónia
7 zengetés; 3 kórus típus; 12 Insertion típus
Intelligent Acoustic Control (IAC), 3 Sound Boost típus, Stereophonic Optimizer, Master EQ 3 gyári
+ 1 felhasználói
16-sáv felvétel
Gyári dalok: 21 hangszín demó & 50 klasszikus USB-to-Host (Type C); USB-to-Device (Type B) Erősítők: (20 W + 6 W) x 2; hangszórók:
(Ovális (12 cm x 6 cm) + 2.5 cm (dome)) x 2
Beépített Bluetooth® vezeték nélküli kapcsolat okos eszközével és alkalmazásokkal

GRANDTOUCH- S™ KEYBOARD VALÓSÁGHŰ JÁTÉKÉRZETET BIZTOSÍT

A Yamaha legjobb Clavinova digitális zongorájának nagyszerű GrandTouch-S™ billentyűzete található a P-525 modellben. Ez a mechanika áll a legközelebb a zongora mechanikájához.   A GrandTouch-S™ mechanika élethűen adja vissza a puha és erős leütésekkel megszólaltatott, a zongorára jellemző apró hangszínbeli variációkat és gazdag hangzásokat. A billentyűk tömör fából készültek, a laminált technológia megakadályozza az anyag csavarodását és rendkívüli tartósságot biztosít.

A LEGÚJABB TECHNOLÓGIA KÉPES VISSZAADNI AZ AKUSZTIKUS ZONGORA MECHANIKÁJA ÁLTAL LÉTREHOZOTT REZONANCIÁBAN GAZDAG HANGZÁST

Az akusztikus zongora hangját rendkívül összetett folyamatok, mozgások határozzák meg. A kalapácsok a billentyűkhöz kapcsolódnak és a húrokra ütnek, melyek hangját a zárt, fából készült szekrény erősíti fel.  Ez a mechanika több évszázad alatt nyerte el a tökéletes formáját, és éppen ez hiányzik a digitális zongorákból.
A Yamaha levédett szakmai tudása és technológiája lehetővé teszi, hogy a digitális zongorák is képesek legyenek visszaadni az akusztikus zongorák jellegzetes hangját. A Grand Expression Modeling pontosan érzékeli a játékos leütésének legapróbb sebességet és intenzítást érintő eltéréseit és az adatok alapján képes digitális hangszínbeli variációkat létrehozni. A Virtuális Rezonancia Modellezés (VRM) részletgazdagon szimulálja az akusztikus zongora szekrénye, tompítok és a húrrezonancia által létrehozott rezgéseket és a zongora duplex scaling sajátos jellegzetességeit.

KÉT VILÁGKLASSZIS ZONGORA EGY KOMPAKT TESTBEN

A P-525 modellben a Yamaha CFX és a Bösendorfer Imperial hangjai szólaltathatók meg. A CFX modellt a magas és erőteljes mély, míg az Imperialt a jól ismert lágy, bécsi hangja teszi jellegzetessé. A kompakt méret ellenére a P-525 képes teljes mértékben a két nagyszerű zongora hangzását és játékérzetét bitosítani.

KIVÁLÓ FUNKCIÓK ÉLŐZENÉHEZ

A Regisztrációs Memóriába mentett és visszatöltött beállítások és más funkciók jelentősen megkönnyítik a kisebb koncertekben, kávézókban és bárokban a zenélést, de a P-525, mint színpadi zongora is teljes mértékben megállja a helyét. Otthonában előzetesen beállíthatja a hangszíneket és ritmusokat és ezeket szükség szerint később visszatöltheti.  A funkció a játék közbeni hangszínek váltását is megkönnyíti.

Továbbá a Sound Boost és az állítható EQ olyan beállítások elérését teszik lehetővé, amelyekkel a zongora hangját kiemelheti szóló vagy más hangszerekkel történő közös játék esetében.

A KÖZELMÚLT KLASSZIKUS DARABJAI VALÓSÁGHŰEN SZÓLALTATHATÓK MEG

A P-525 továbbfejlesztett orgona, elektromos zongora és más billentyűs hangszerek hangjait is tartalmazza. Fejlesztőmérnökeink nem csak az elektromos orgonák és zongorák szakértői, hanem egyben a hangszerekkel kapcsolatos zenei kultúra kiváló ismerői is.  A jól ismert hangszerek kiváló minőségben és valósághűen szólalnak meg és ez realisztikus és magával ragadó élmény nyújt, mintha tényleg azokon az eredeti hangszereket játszana. Az orgona felfutási ideje, a Leslie hangszórók, a zengetés, a torzítás - mind megjelennek annak érdekében, hogy a jellegzetes 70-es, 80-as évek hangzása létrejöjjön.

MÉLY, TISZTA, TERMÉSZETES HANG

A két utas hangrendszer képes megszólaltatni a jelentős mély és könnyű, tiszta magas hangokat torzítás nélkül. Úgy helyeztük el a hangszórókat, hogy kissé a zongoraszék felé irányuljanak és ezáltal is kellemes zenei hatást érjenek el. A hangszóró dobozokat is fejlesztettük. A kiszélesített basszusreflex nyílások és a saját szabadalmú hangelnyelők jelentős mértékben képesek csökkenteni a szél zajt, a rezgés zajt és egyéb a hangszóró dobozokból származó zajokat is. A fejlesztések így még jobb minőséget eredményeztek. A P-525 az első olyan zongora, amelyben megtalálható a FIR szűrő. A FIR szűrő képes a hang fázisaiban apró állításokat elvégezni, ezzel elérhető, hogy a tartózkodó közönség és a játékos is természetes és kellemes hangzásban részesüljön.

ÉRJE EL A HANGSZER FUNKCIÓIT AZ ALKALMAZÁSSAL MÉG KÖNNYEBBEN.

A P-525 modellek esetében a Yamaha speciális Smart Pianist zongora alkalmazásával intuitív módon az okos eszközének kijelzőjéről tudja a hangszerét kezelni. Már nincsen szükség a használati útmutató tanulmányozására.

A SPECIÁLIS OPCIONÁLIS ÁLLVÁNY ÉS A SUSTAIN PEDÁL LEHETŐVÉ TESZI AZ AUTENTIKUS ELŐADÁS ÉLMÉNYÉT

Ha a P-525 modellen úgy szeretne zongorázni, mint egy akusztikus zongorán, akkor célszerűbb az asztal teteje helyett az opcionális L-515 állványt és a három részből álló LP-1 pedált (damper és félpedál funkciókkal) használni.
Továbbá, használhatja az opcionális három pedálos FC35 modellt (damper pedál, félpedál funkcióval kompatibilis) vagy a tartozék FC3A pedált (félpedál kompatibilis sustain pedál).

EGYSZERŰEN HANG ÉS VIDEÓ FELVÉTEL ÉS MEGOSZTÁS.

Ha videóra szeretné rögzíteni és megosztani játékát olyan platformokon, mint például a YouTube és a TikTok, a Rec'n'Share alkalmazás mindezt megoldja. Csatlakoztassa a hangszerét az okoseszközéhez és vegye fel az hangot és videót egyszerre a videó elkészítéséhez.

Kábeles csatlakozás szükséges. Ügyeljen arra, hogy a megfelelő kábelt vásárolja meg az okos eszközéhez.

BLUETOOTH® AUDIÓ ÉS MIDI FUNKCIÓ A MÉG ÉLVEZETESEBB ZENÉLÉS ÉRDEKÉBEN

A P-525 modellben a beépített Bluetooth® audió lehetővé teszi, hogy összekösse hangszerét a Bluetooth® funkcióval rendelkező okos eszközével vagy táblagépével és hallgassa kedvenc zenéit a hangszer hangszóróiról. A hangszórókból megszólaló zene hallgatása közben is játszhat a hangszerén.

A beépített Bluetooth® MIDI funkció lehetővé teszi a Smart Pianist alkalmazás vezeték nélküli használatát.


2023. október 12. 09:28

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA