MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Zenei startupok mutatkoznak be a Startupok Délutánja 2019 rendezvényen

A zenei piac digitális átalakulását a magyar IT-fejlesztők is figyelemmel kísérik, és a zeneipari szereplők számára a kommunikáció, a tartalomkészítés/optimalizálás, a szervezés, a zeneterjesztés, a jegyértékesítés, az oktatás területén és számos más, zenét érintő témában nyújtanak innovatív szolgáltatásokat. Több terület (applikáció-fejlesztés, E-Health, FinTech) mellett a zenei témájú fejlesztéseknek ad bemutatkozási lehetőséget a Startupok Délutánja 2019 című rendezvény 2019. november 28-án 13.00 - 15.30-ig a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, a Phonic Chat és a Givent szakembereinek szervezésében a Bölcs Vár-ban, a Pallasz Athéné Alapítványok székházában. A szakmai fórum része a BVK által ötödik alkalommal megrendezett Startupok Éjszakájának. 

A Startupok Déutánja 2019 rendezvény zenei szekciójával a hazai digitális zenei fejlesztések népszerűsítése a célunk. A látogatók tájékozódhatnak a hazai iparági startupokról, és részt vehetnek a fejlesztők és zeneipari szakemberek meghívásával tervezett kerekasztal-beszélgetésen a digitalizáció és a zeneipar kapcsolatáról, a zenei fejlesztések iparágra gyakorolt hatásáról. A digitális fejlesztések kivitelezésének, finanszírozásának lehetőségeiről is szó fog esni.

Hat projekt fog bemutatkozni: a Bandmap, a Givent, a Musicators, a Playsic, a ReverseTicket és a Phonic Chat. A koncertjegy-foglalástól a zenei oktatás digitális eszközrendszerének kialakításáig, a zenekarok online együttműködését segítő alkalmazásoktól a közösségi zenekészítésig sokféle témában kínálnak a projektek különböző megoldásokat. A szakmai kerekasztal-beszélgetésre zeneipari szervezetek (Gold Record, Zeneipari Hivatal, WMMusicDistribution, Hangfoglaló Programiroda, Szent György Média és Informatikai Szakgimnázium, Artisjus, Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége), zenekarok, fesztiválszervezők (Blahalouisiana, Művészetek Völgye, Analog Music Hall), startupokkal foglalkozó tőkealapok és szakmai szervezetek (Hiventures, Oxo Labs, INPUT program) is elfogadták meghívásunkat.

A párbeszéd kezdeményezése az ágazat projektjei és a szakmai szereplők között Kovács Miklós (Givent) gondolata volt, aki 2019 januárjában meghívott minket a Made in Pécs-re, és megrendezte a Made in Pitch találkozót, ami az első digitális zenei fejlesztőket összefogó rendezvény volt. A Phonic Chat-stáb a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal közösen találta ki a fővárosi folytatást, a Startupok Délutánja 2019 rendezvényt. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit ezen a linken lehet megtenni: https://phonicchat.com/music-startups-2019

A zenei szekcióról bővebb információk itt érhetők el: https://phonicchat.com/music-startups-2019.

Várjuk a zenészeket, a zeneipari szakembereket, a zenetanárokat és minden zeneszerető érdeklődőt: Tamás Kinga (Phonic Chat), Poór Dénes (Phonic Chat), Kovács Miklós (Givent).


2019. november 25. 17:06

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA