MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

XVision – a videokonverterek evolúciója

A törzsfejlődés igen magas szintjét képviseli az immár hazánkban is elérhető kanadai Theatrixx cég XVision fantázianevű videokonverter családja. A többek között SDI/HDMI átalakítókat, jelosztó erősítőket, jeltöbbszörözőket, audió/videó szétválasztókat, streaming szervert tartalmazó kínálat fejlesztése és kivitelezése egyaránt a gyártó montreali központjában zajlik. Még a XVision sorozat arculatát meghatározó jellegzetes és rendkívül strapabíró fémház CNC marása is házon belül történik. A cég filozófiája szerint: „A gyártás sokkal többet jelent, mint pusztán az alkatrészek összerakása.”

De lássuk, miben más a Theatrixx technologies XVision sorozata, mint a piacon megtalálható hasonló termékek.
A készülékek rendezvény-kompatibilis kivitelűek, azaz rendkívüli strapabírás és megbízhatóság jellemzi őket. A készülék burkolata 6,35 mm vastag fémlemezből készül, a beépített csatlakozók mindegyike a házhoz van rögzítve, nem pedig a beépített áramköri panelhez. A készülékház kialakítása olyan, hogy az összes csatlakozót védi a sérülésektől. Integrált M10-es masszív csavarmenettel rendelkezik, amelybe C-kampó szerelhető a riggeléshez, de szövött Arno rögzítőpánt is kapható hozzá, amely a házon erre a célra kialakított nyílásokon átfűzve biztosítja a megfelelő rögzítést gyakorlatilag minden szituációban. A HDMI csatlakozókat is biztonsági rögzítőcsavarral látták el, a jeltovábbítás HDCP kompatibilis és az EDID-t is kezeli. Az összes termék minden kimenete aktív, azaz erősített, így az osztott vagy konvertált jelek megfelelő jelszintje és minősége garantált.
Mindegyik videokonverter folyamatos üzemre tervezett beépített hálózati tápegységgel rendelkezik, a powerCON be- és kimenet jóvoltából az eszközök egyszerűen láncba fűzhetők.
A berendezések LED-es állapotjelzőkkel rendelkeznek és valódi plug-and-play módon üzemelnek, a konfigurálás a bemenettől függően automatikusan megtörténik. Kivételt képez a streaming szerver, amely sokrétű képességei folytán előzetes beállítást kíván.
A professzionális munkát könnyítik meg az olyan további figyelmességek, mint a különféle átalakítók színkódos típusjelzéssel való ellátása a gyors azonosítás érdekében, illetve a mágneses kialakítás, ami által a készülékek egymásra helyezhetők a ledőlés veszélye nélkül.
A gyártó 5 év garanciát vállal a termékekre.
Az egységekhez Nanuk hordtáska rendelhető (1-2-3 készülék befogadására).

„A Theatrixx csupán három éve jelent meg a piacon az XVision sorozattal, de a termékek kivitelüket és megoldásaikat tekintve annyira különböznek a megszokott kínálattól, hogy nem véletlenül nyerték el 2019-ben a NAB Show Év terméke, illetve a Plasa Innovációs díját” – tudtuk meg Raffay Gergőtől, az XVision hazai forgalmazójától. „Az XVision jól átgondolt tervezésének minden pontján tetten érhető a gyakorlatból merített, a professzionális felhasználók igényeit messzemenőkig figyelembe vevő kialakítás. A rövid idő alatt végbement gyors népszerűségük rendkívüli megbízhatóságukat és felhasználóbarát mivoltukat bizonyítja” – tette hozzá.

A Theatrixx készülékei nem csupán a rendezvények, koncertek és egyéb események videó technikájában bizonyítottak, az evolúció már a broadcast területet is elérte. A videó innováció rack-formátumban, moduláris kialakításban is a felhasználók rendelkezésére áll.
A nyolc XVision modul befogadására képes rack keretbe könnyen és jól hozzáférhetően beépíthetők a különféle szolgáltatásra képes egységek pontosan az alkalmazási területnek megfelelően. A széles választékban rendelkezésre álló modulok kettős (redundáns) tápegységből képesek a tápfeszültség fogadására, így nem fordulhat elő fennakadás a közvetítés során.

Raffay Gergő végül elmondta: „Rendszertervezői munkám során gyakran szembesültem a videó berendezések hiányosságaival, a célnak kevésbé megfelelő eszközök használatából eredő kényelmetlenségekkel és minőségi problémákkal. A Theatrixx XVision termékeiben megtaláltam azokat a széleskörű szolgáltatásokat és kivételes megbízhatóságot, amelyet forgalmazóként és felhasználóként is bátran felvállalhatok.”

Forgalmazza a Unique Solutions Kft.
Elérhetőségek: info@uniquesolutions.huwww.facebook.com/uniquesolutionskft


2020. február 7. 11:55

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA