MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

VOX termékújdonságok a NAMM Shown

Mint a hangszeres gyártók többsége, a VOX is a nagy éves kiállítások környékére időzíti újdonságainak bejelentését. Nincs ez másként most sem, hiszen a sajtó és ezáltal a potenciális felhasználók is kiemelt figyelmet fordítanak ezen eseményekre, így az információdömping, ami ilyenkor a felhasználóra zúdul, igen nagy. Innen lesz szép a feladat, kifésülni a katyvaszból a lényeget és eljuttatni az infót a megfelelő csatornáknak.

Az idén hatvanadik jubileumát ünneplő VOX fontos apróságok megjelenítésével kezd az év első kiállításán. A későbbiekben várhatunk még érdekes újdonságokat, de a most bejelentett eszközök is méltóak a figyelemre.

Az elmúlt években folyamatosan arról szólt (és szól) a világsajtó, hogy a klasszikus erősítőgyártásnak vége. Ezen trend ellenében dolgozik a VOX, lévén egy klasszikus erősítőgyártó valamint a KORG leányvállalataként a forrás, ahonnan az új ötletek és a megvalósításukhoz szükséges eszközök érkeznek, elég bőkezű.

Tavaly mutatták be vitrinben a Noritake Itron nagyvállalattal közösen fejlesztett és gyártott NUTUBE technológiát, ami egy kisméretű, kis áramfelvételű és hőleadású elektroncső. Gyakorlatban egy vákuumlumineszcens kijelző (mint a pénztárgépekben), de tulajdonságai megegyeznek egy elektroncsőével. Akkor elkezdődött a találgatás, hogy mikor és milyen készülékekbe fogják beépíteni elsőként. A különböző berendezések között természetesen ott volt a gitárerősítő is. Mivel a NUTUBE kicsi, adta az ötletet, hogy egy valóban kicsi erősítőt építsenek köré. Így született az MV50, mini valve 50. Kikövetkeztethető sok minden.

Mini, hiszen mindössze 500 gramm. Méretéhez képest grandiózus 50W kimeneti teljesítmény. Analóg NUTUBE preamp, három variánsban. Ezek a Clean, AC és Rock. Sok minden ne várjunk, nem lesz ez több, mint egy pofon egyszerű erősítő gain, tone és hangerő potikkal. A szépsége az egésznek a méret/hangerő együttes, valamint a vonalkimenetként is használható fejhallgató kimenet.

Ehhez természetesen ládát is kínál a gyártó, szettben is. Az ára valahol 50-60.000,- forint körül lesz, az első darabok ez év májusában kerülhetnek a hangszerüzletek polcaira.


A második generációs AmPlug fejhallgató-erősítők is kapnak testvérmodelleket. A méltán sikeres család Clean, Blues és Lead variánsokkal bővül.

A jelenleg választékban lévő AmPlugokkal megegyező szolgáltatások, azaz három féle hangszín, effektek és aux in, valamint a behajtható jack csatlakozó. Várhatóan júniusban érkeznek az üzletekbe.

Az AmPlug 2 Clean vastag tiszta hangot igér a jazz-fusion hangok kedvelőinek, itt a három hangszín variáns a kristálytisztától a Fenderes tisztán keresztül a butik overdrive-ig megy.

Az AmPlug 2 Blues amerikai stílusú blues hangokat rejt a chruncsos sikálástól a bluesos szólóhangszínig.

Az AmPlug 2 Lead elődjét, az előző sorozat hasonló nevű, legsikeresebb darabját követi a három féle boostolt lead sounddal.


Végül, ahogy minden évben, most is kidobtak egy limitált kiadást az AC sorozathoz.

Hajdu Zoltán
http://audmax.hu/

2017. január 19. 19:22

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA