MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

VOX füles

A világ egyre inkább a vezetéknélküli eszközöket helyezi előtérbe. A kábelek elhagyásával nagyban növelhető a komfort, ráadásul így kevesebb „mozgó” alkotóeleme van az adott rendszernek, tehát várhatóan tovább fog működni. Természetesen ennek ára van, a kábelt el lehet hagyni, a helyére azonban akkumulátornak kell kerülnie egy megfelelő átvitelt biztosító adó-vevő egységet ellátva. Az elektromos áram felhasználásának egy érdekes része, hogy amennyiben mechanikai munkára váltjuk át azt, igen hatékony tud lenni, nem úgy a fűtés esetében. Egy hangszóró megmozgatása mechanikai munka természetesen, ebből következik, hogy egy audio rendszert igen sokáig lehet hajtani akkumulátorokról. Részben ennek, részben pedig a bluetooth átvitel széles elterjedésének köszönhető a temérdek vezetéknélküli fül és fejhallgató megjelenése. Az emberi fül egyénenként kissé eltérően persze, de 20-20 000Hz-ig terjedő tartományban képes feldolgozni a hallott hangokat. A bluetooth arra hivatott, hogy összekössön különálló telefonokat, számítógépeket, stb. mindezt 2,4 GHz-en teszi, ebbe tehát kényelmesen belefér a 20 000Hz, kiváló minőségű hangátvitelre képes.

A Vox idénre úgy döntött, hogy a prémium kategóriás fülesek közé is elhelyezi a saját frissen doppingolt, fiatal versenylovát, hátha nagyot szakíthat a piacból. A cég ezzel nem csak a zenészeket, de a technológia minden szakmából érkező felhasználóját megcélozta, a gamerektől kezdve a sokat utazó audiofil managereken át a siri felhasználókig. Első ránézésre kirívó a terméktervezés, nem kispályás fülesről van szó, az életérzést növelendő a belső borítása a klasszik VOX mintázatot kapta, hogy igazán úgy érezhessük, hogy egy AC30-al a fülünkön mászkálunk, ez hiánypótló, hiszen az említett erősítő túl nehéz gettoblasternek, és ráadásul pár percig működne elemről, ellenben a VH-Q1-el, ami 36!!! órát képes üzemelni egyetlen töltéssel, ráadásul nem bontja le a falat amerre járunk vele. Kétféle színben árulják, fekete és krémes fehér, arany mintázattal kiegészülve.

Ez az eszköz biztosítja mindenki kényelmét, a használóét, és a körülötte lévő emberekét is, hiszen zárt, és magas minőségű aktív zajszűrővel rendelkezik, kiváló gitárosoknak gyakorlásra, illetve vokális tréningre. Érdekes hibrid ez, hiszen mindenki használhatja, mégis ki van élezve a dolog arra, hogy zenészeknek, azon belül is kifejezetten gitárosoknak ajánlják, valószínűleg hangzásban is úgy tervezték a fülest, hogy szépen áthozzon mindent, ami egy gitárból kell. Kíváncsian várom, hogy milyenre sikerült, szépnek tényleg szép, a hosszú akkumulátoridő miatt kényelmes is, és városi embernek kiváló, hiszen nem kell a szomszédhoz alkalmazkodnunk a gyakorlásunk terén, a minőséget elnézve pedig hangmérnököknek, és producereknek is simán jó lehet otthoni keveréshez. A beépített okosszűrő még arra is képes, hogy a szintén integrált mikrofonon keresztül leválassza egy akusztikus gitár hangját a kültéri zajoktól, ezzel rendkívül alkalmassá téve az eszközt gyakorlásra. Ha e módon monitorozásra használjuk, a lejátszott és a hozzájátszott zene arányát tudjuk állítani rajta külön, a bemenet kábelen is jöhet, de a bluetoothon keresztül is, a mikrofonról nem is beszélve. Természetesen telefonálásra is használható, a funkciókat a füles alján elhelyezett gombokkal tudjuk vezérelni.

A beépített aktív zajszűrő is megérdemel egy bekezdést, a fülesbe több ponton beépített mikrofonok fogják a kültéri zajokat, és a rendszer erre megfelelően reagálva kioltja azokat ellenhullámokkal, így azok nem jutnak el a fülünkig. Ez eddig már bevettnek mondható, azonban a leírás azt állítja, hogy a testünk működéséből eredő belső zajokat is kiszűri a strukturális kialakításának köszönhetően, tehát nem fog belekorogni a gyomrunk a zenénkbe, na erre nagyon kíváncsi vagyok!

www.audmax.hu


 

2020. február 13. 16:22

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA