MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

VE-500 VOCAL PERFORMER PEDÁL

A BOSS örömmel mutatja be a VE-500 Vocal Performer-t, amely egy hatékony kispedál énekharmóniák és énekeffektek használatához. A VE-500 egy kiváló minőségű énekprocesszor automatikus énekharmóniákkal/hangmagasság-korrekcióval, beépített Vocoder-rel, mélyreható effektezési lehetőségekkel az énekhang sokszínű megformálásához az árnyalatnyi módosítástól a drámai hatásokig a mai modern hangfelvételeken hallható csúcsminőségben. Kifinomult énekhang-processzálásával a VE-500 tökéletesen illeszkedik minden gitáros-énekes pedalboard-jába a többi gitáreffekt közé.

Méretéből adódóan bármilyen pedalboard-ba probléma nélkül beilleszthető. A harmónia-, hangmagasság- és Vocoder-funkciók eléréséhez a gitár egyszerűen csatlakoztatható a hangszerbemenetre, miközben a Thru kimeneten keresztül a száraz gitárjel elküldhető a többi pedálra. Három címezhető lábkacsoló teszi lehetővé a sokoldalú, valós idejű vezérlést, a sztereó XLR kimeneteken keresztül pedig a processzált énekhang küldhető ki egy keverőerősítőre, színpadi monitorra vagy felvevőkészülékre.

A fejlett BOSS processzálásnak köszönhetően a VE-500 automatikus harmóniagenerátora felismeri a gitárral megszólaltatott akkordokat és hangnemet, majd ezek alapján valós időben szólaltat meg természetes hangzású két-vagy háromszólamú harmóniákat. A kiválasztható harmóniamódok további lehetőségeket kínálnak a harmóniák finomításához olyan dalok esetében, melyek összetettebb harmóniamenettel rendelkeznek. A harmóniagenerátor MIDI-n keresztül is meghajtható (a VE-500 MIDI vagy USB bemeneteiről), így tökéletesen intonáció érhető el élő harmóniákhoz egy MIDI billentyűzettel vagy DAW alapú kíséretsávokkal.

A VE-500 kreatív és inspiráló Vocoder funkciója a BOSS innovatív VO-1 Vocoder pedáljából származik. A csatlakoztatott mikrofonon keresztül érkező énekhanggal a gitáros azonnal elektronikus hangszínekké alakíthatja a gitárhangot. Hagyományos talk box hangzások megszólaltatása is lehetséges, így a klasszikus „szájgitár” hangzása csövek és egyéb kiegészítők nélkül is azonnal elérhető.

A VE-500 rengeteg beépített effektjével szinte bármilyen elképzelt énekhangzás megformálható. Egy Compressor, EQ és De-esser használható alapvető eszközként az énekhang kialakításához, valamint világklasszis Reverb, Delay és Modulation effektek és olyan speciális effektek is, mint a torzító, szűrő stb. Akár kilenc effektszekció is használható egyszerre, a rendkívül rugalmas címzési lehetőségekkel pedig az élő és harmonizált ének egyszerre vagy egymástól függetlenül is processzálható. Egy külön Looper is helyet kapott a pedálban énekhangok loop-olásához.

Egy dedikált szekció korrigálja a hangmagasságot a gitárról vagy MIDI-n keresztül érkező jel alapján, hasonlóan a harmóniafunkcióhoz. Ezzel stabilizálható az intonáció vagy a modern slágerekben hallható erősen effektezett hangzások megszólaltatása is kivitelezhető, beleértve a kemény, erőteljesebb hangmagasság-korrekciót, elektronikus tonalitásokat, robothangot stb.

A VE-500 nagyméretű kijelzőjével, potmétereivel és gombjaival egyszerűen szerkeszthető a hang, majd elmenthető a 99 felhasználói memóriahely bármelyikére és ezután azonnal behívható az előadás közben. A hozzá tartozó Editor/Librarian szoftver segíti a hangszínek létrehozását és rendszerezését egy USB-n keresztül csatlakoztatott Mac vagy Windows számítógépen.

További információk a VE-500 Vocal Performer-rel kapcsolatban: hu.boss.info.

---------

A BOSS-ról
A BOSS a Roland Corporation egyik divíziója. Története során a BOSS név legendás státuszt vívott ki magának a gitárosok körében és számos piacvezető terméket tudhat magáénak, beleértve kompakt pedálokat, effektprocesszorokat, digitális felvevőket, ritmus gépeket, metronómokat stb. További információkért, látogasd meg a http://hu.boss.info weboldalt vagy a legközelebbi BOSS márkakereskedőt.


2018. augusztus 30. 16:22

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA