MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Varga Judit Tandi Flora énekesnő dalában hegedül!

Az igazságügyi miniszter a "Szomorú vasárnap" feldolgozásában kapott nem mindennapi szerepet.

Az 1933-ban keletkezett magyar sanzont, a "Szomorú vasárnap" című Seress Rezső-szerzeményt a legnagyobb magyar világslágerként tartják számon. A dalnak számtalan feldolgozása létezik, ehhez a lajstromhoz csatlakozott Tandi Flora nemzetközi hírű énekesnő, aki különleges vendéget hívott a dal újragondolásához.
 
"A 'Szomorú vasárnap' hangulatát mindenképp egy erőteljes, klasszikus hegedűszólóval akartuk megerősíteni, ezért zenei producerem, Molnár Gábor vadonatúj hangszerelést készített a dalhoz egy különleges hegedűbetéttel. Az alkotófolyamat közben a menedzserem épp az érettségi találkozójára készült, és egykori gimnáziumi osztálytársát hívta meg ebbe a különleges zenei projektbe közreműködő művésznek. A hegedűn kiválóan játszó osztálytárs nem más, mint Varga Judit igazságügyi miniszter, aki örömmel igent mondott a felkérésre. A dalban egy eddig széles körben nem ismert tehetségét villantja meg" – nyilatkozta Flora.
 
Focizni és kosárlabdázni már láthattuk az igazságügyi minisztert, de hegedülni még nem! A felvételt még tavaly készítették, és most elérkezettnek látták az időt, hogy bemutassák az elkészült alkotást.

Íme két vélemény:

Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész, érdemes és kiváló művész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja:

“Hát ez fantasztikus! Szívből gratulálok, tökéletes produkció volt és hatalmas meglepetés! Sok erőt, kitartást, jó egészséget kívánok és nagy szeretettel ünnepeljük a muzsikusok körében! ❤️”

Péteri Károly, Varga Judit hegedűjének készítője (27 éve készült):

“Több mint 20 éve ismerem Dr. Varga Judit miniszter asszonyt, még szakiskolás kora óta. Már akkor látszott, hogy egy sokra hivatott egyéniség. Külön öröm számomra, hogy egy általam készített hegedűn játszik, aminek egyes részei még Cremonában készültek. A hangszerekbe a készítő igyekszik a lelkét is beleadni, hogy minél jobb legyen. Az itt látható videón érzékelhető, hogy a két előadó szívét-lelkét adja a zenéhez!”

Szerző: Seress Rezső - Molnár Gábor / Jávor László
Zenei producer: Molnár Gábor
Hangmérnök: Kontor Tamás (Tom-Tom stúdió)
Werkvideó: Szügyi Dániel / Astro
Kreatív producer: Mezei Csaba


2020. április 28. 13:30

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA