MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Van új a nap alatt? KORG és VOX termékújdonságok.

Mondhatnánk, hogy nincs új a nap alatt, de a hangszeresek világába is beférkőzött az a trend, hogy a gyártók ontják magukból az új berendezéseket. Így kijelenthetjük, hogy van új, hiszen rendre jelentenek be újdonságokat. Hogy ezeknek van e létjogosultsága, azt hamar eldönti a piac. Vegyük is sorra, melyek ezek...

KORG B2 – A KORG belpő szintű digitális zongoráját a B1-et lesz hivatott váltani. A B1 sikerét a jó billentés, jó hang és a kedvező ár szentháromsága jellemzi. Ezekhez társul egy USB midi és audió csatoló, valamint egy audió aux in a B2-ben. Ez a jelen oktatási rendben kezdő zongoratanulót nem hatja meg, de az útkeresőknek, kísérletezőknek és stúdióba olcsóbb zongorabillentyűt keresőknek lehet kívánatos opció. Hiszen az USB csatolón a hangszer MIDI információt ad ki magából, másszóval a billentés minden adata (idő, leütés-erősség, stb.) rögzíthető, vagy bármilyen külső eszközt meg lehet hajtani. Lásd a KORG Module applikációja is meghajtható vele.

Pitchclip2+ - KORG csíptetős hangoló. Tökéletesítették a nehezen tökéletesíthetőt. A Pitchclip a legsikeresebb csíptetős hangolók egyike. Ezt csiszolta tovább a KORG. Több LED, finomabb beosztásban, +- 0,1 cent pontosság, nagyobb felületű csipesz (a mély hangok miatt), kalibráció, két tengelyes billenthetőség. Ezekkel a tulajdonságokkal sikerre van ítélve a Pitchclip2+.

VOX MINI SUPERBEETLE Union Jack – Megjelenésekor elhangzott a számból egy „ugyemegmondtam”, hiszen annyira adta magát az ötlet, hogy a Beatles-i örökséget és a Nutube technikai forradalmát össze lehet hozni egy termékbe, ez lett a MINI SUPERBEETLE. Azaz a Beatles által használt VOX Super Beatle erősítő kinézetével operáló, a sokak által szeretett MV50 Nutube-os fej beltartalmával szerelt cucc. Fogtak egy MV50 AC-t, átalakították a gain staget, picit kevesebb lett a gain, de tettek bele egy reverbet és egy tremolót. Mindezt egy csinos dobozba építették és tettek alá egy 8” hangszórót, ami krómozott fém lábakon áll. Az Union Jack változatnál a tradícionális rombuszmintás „diamond cloth” hangfalszövetet az angol zászló mintájára cserélték.

VOX MINI SUPERBEETLE BASS – Egy újabb „ugyemegmondtam”.  A korábban említett Super Beatle-ként híressé vált erősítő alapvetően egy tranzisztoros basszuscucc volt. Ki gondolta volna, hogy ennyi évvel később, kisebb formában ugyan, de újjáéled? Mondjuk rajtam kívül...
Minden adva van. A Nutube által generált, elvártan jó hangminőség és felharmómikus dúsítás. A digitális végfok biztosította headroom és könnyű súly. A 8” hangszórót rejtő zárt, basszreflex doboz. Mi kellhet? Egy jó, de kapcsolható kompresszor? Van. Egy jó fuzz, hogy a vintage hangzás előálljon? Van. Fancy kinézet? Van, hiszen a külalak adott, de a „diamond cloth” visszakerült, csak a legendás kék alapszínnel. Kapott egy négy sávos hangszínszabályozót is. Természetesen vonalkimenet is helyet kapott.
Kíváncsian várjuk a basszusgitárosok reakcióit.

Hajdu Zoli
www.audmax.hu


 

2019. augusztus 17. 06:20

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA