MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

ÚJDONSÁG: D&B AUDIOTECHNIK „A” SZÉRIA

Ez az új eszköz egyesíti a pontsugárzók egyszerűségét a line array rendszerek hangnyomásszint és frekvenciaelosztásával, így egy továbbfejlesztett formátumú hangsugárzótól kapjuk meg a jól ismert d&b hangminőséget. A d&b audiotechnik „A” széria exponenciálisan nagyobb rugalmasságot biztosít mind a fizikai rögzítés és felfüggesztés, mind az akusztikai irányítottság terén.

Az „A” széria ötvözi a d&b rendszertechnológia legjobb elemeit, létrehozva egy teljesen új hangsugárzó koncepciót. A hangrendszerek képességeit feszegeti, miközben a már ismert d&b fókuszt az irányítottságon és a rendszerelven tartja.

Röviden összefoglalva, az „A” széria olyan technológiák összessége, amelyek kényelmesen töltik ki azokat a réseket, amelyekkel kapcsolatban eddig kompromisszumokat kellett kötni. Az „A” széria azonban más szemszögből közelíti meg a hangerősítés fogalmát.

A finombeállítási lehetőségeknek és változó ívszögeknek köszönhetően négy „A” szériás hangsugárzó pontosan illeszthető egy adott helyszínhez. Minimális számú hangsugárzóval is széles lesugárzás érhető el vízszintesen, vagy akár függőlegesen. A kifinomult hullámvezetők kialakításának köszönhetően horizontális és vertikális módban használva is biztosított a koherens magasfrekvenciájú szórás. 
 
Az új koncepció szellemében az „A” széria új akusztikus finomhangolási megközelítést alkalmaz: Középtartomány Direktvezérlés (Midrange Directivity Control).

Ez a funkció kevesebb erősítőcsatornát használ, mint az ArrayProcessing, miközben a középtartomány irányítottsága minden lehetséges használati szögben szimmetrikus. Egyszerűen csak ki kell jelölnünk „In”-ként a fürt belső, vagy „Out”-ként a fürt külső hangsugárzóit. A Midrange Directivity Control biztosítja, hogy a kritikus vokál tartomány kristálytiszta legyen. Ez egy egyszerű kattintással beállítható.

Az „A” széria pontosan ott biztosít lefedettséget, ahol azt szeretnénk. Ez a változtatható lesugárzási szögek révén érhető el, amelyek lehetővé teszik a szórás beállítását 5 fokos lépésekben -10 ° -tól + 10 ° -ig. Legyen keskeny vagy széles lefedettség, vízszintes vagy függőleges elrendezés: a hang csakis arra a helyre irányul, ahol szükség van rá, és nem tovább.

Bővebb információért keresd kollégánkat!

Major Szabolcs
Tel.: +36 30 419 5345
E-mail: szabolcs.major@intertongroup.com


d&b
Az 1981-ben alapított német d&b audiotechnik hangsugárzó rendszerek és a hozzájuk tartozó processzoros végerősítők illetve modellező szoftver gyártásával foglalkozik.

A három évtizede dinamikusan fejlődő d&b audiotechnik termékeit - installációs és mobil hangrendszerként - világszerte alkalmazzák színházi előadások, musicalek, könnyűzenei koncertek, szórakozóhelyek valamint konferenciák hangosítására egyaránt.

Felső kategóriás termékeiket a kiváló minőségű hangvisszaadás, a németes precizitás, megbízhatóság és a megkérdőjelezhetetlen minőség jellemzik. A prémium kategóriában mára nemzetközileg is vezető vállalkozás sikereit a folyamatos technológiai fejlesztéseknek és szigorú minőségpolitikájának is köszönheti.

Az d&b audiotechnik eszközeit 2012 óta, kizárólagos joggal forgalmazza Magyarországon az INTERTON Group.

Bővebben: www.dbaudio.com


 

 

2019. július 18. 14:11

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA