MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Új színekben a YAMAHA REVSTAR

Hat teljesen új színárnyalatban érhetők el az ide esztendőtől a Yamaha Revstar modelljei. 

  1. Vintage Japanese Denim
  2. Snake Eye Green
  3. Black
  4. Maya Gold
  5. Ice Blue
  6. Vintage White

A Revstar sorozat egyik modelljének korábbi tesztjét Dandó Zoli készítette a YAMAHA Revstar Bowden Green hangszerről.

"Kezemben egy új hangszer, egy teljesen szokatlan, új termékcsalád a Yamahától, amelynek Revstar a neve. Kissé múltidéző küllem, vintage szerelékek és megjelenés.

Első látásra a Gretsch kistestű modelljeit juttatja eszembe, teljesen más világ, mint amit a Yamaha cégtől megszoktunk az elmúlt évtizedekben. A gitár egész kialakítása az ötvenes és hatvanas évek Amerikájának a hangulatát hozza vissza  számomra, a veterán autók formatervezéséhez hasonlatos.

A sorozat tesztelendő darabja, egy P90-es hangszedőkkel szerelt, fix húrlábas gitár.

Ami már elsőre nagyon megtetszett, az a nyaka. Leginkább a nyolcvanas évek eleji Ibanez  Artistokhoz hasonlítható, se nem vékony, se nem vastag, pont kényelmesen játszható, nem fárasztó és pontos, szép bundozású.

A gitár anyaga mahagóni,  ragasztott nyakkal szerelik, és egy jávor topot kapott, a Gibson tradíciókat követve.  A sóska-zöld szín szépen harmonizál a natúr, de lakkozott hátoldallal, az őszi erdő színeire emlékeztető, kellemes vizuális élmény.

Az elektronika nagyon egyszerű, háromállású pickupváltó található rajta, és egy jópofa mélyvágó push/pull poti, a hangszín potméterrel egybeépítve.

A Gibson hasonló hangszereihez képest egy sötétebb tónusú hangszerről van szó, ami esetleg jazz játékosok számára is kedvező lehet.

A hangszedők VP5 típusúak, kis kimeneti jellel rendelkező, kellemes mélyekkel teli pickup-ok.

Tisztán és torzan egyaránt nagyon organikus hangot ad, viszonylag lustább a hangszer, így inkább a régifajta muzsikák kedvelőinek ajánlom, nem a gyorsulási verseny résztvevőinek készült.

Nagyon szép a kidolgozás, a nyak hossza a Gibsonnal megegyező hosszúságú, medium jumbo bundok vannak benne, és olajházas hangolókulcsok.

Az egyedüli negatívum a gitár alumínium húrlába, amely esztétikailag igen tetszetős, viszont  a gyakorlatban csak kárt okoz. Sípol, csörög tőle a hangszer, de bizonyára egy jó hangszerész ezt orvosolni tudja egy beállítás alkalmával, és akkor viszont egy tökéletes hangszert kaphatunk.

A hangszer ára alapján a középmezőnyben keresendő, nem a kezdők gitárja lesz ez, sokkal inkább a profiké. Eladóktól függően kétszázhúsz és kétszázötvenezer forint közötti összegbe kerül, amiből kiderül, hogy a Yamaha RS502T BGR nem játékszer, viszont sok gitáros játékszerévé válhat, ha kipróbálja.

Köszönöm a figyelmet: Dandó Zolika"


2018. június 19. 09:21

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA