MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Új mérce születése – A Sennheiser SK 6212 mini-zsebadó

A Sennheiser a 2019-es NAMM kiállításon bejelentette, hogy a díjnyertes Digital 6000 vezeték nélküli mikrofonsorozat részét képező, vadonatúj SK 6212 mini-zsebadó márciustól lesz kapható. A többcsatornás broadcast, színházi (musical) és élőhang alkalmazásokhoz tervezett mini-zsebadó könnyű, spektrumhatékony és sziklaszilárd digitális átvitelt kínál, kiváló hangminőség biztosítása mellett.

„A Sennheiser SK 5212 egy évtizeddel ezelőtt globális szinten új mércét állított, lévén az akkoriban kapható legkisebb professzionális UHF mikrofon adóegység” – emlékezett vissza Tom Vollmers, a professzionális audio termékek vezető termékmenedzsere. „A digitális SK 6212-vel új fejezetet nyitunk. Ezt a mini-adóegységet legfőbb pro audio ügyfeleinkkel kéz a kézben fejlesztettük ki, az eredmény pedig egy új színpadi szabvány: kompakt, spektrumhatékony és hosszú akkumulátor-élettartamot kínál.

Az SK 6212 zsebadó könnyedén elrejthető a ruházatban és olyan könnyű, hogy a művészek szinte tudomást sem vesznek róla.

Egy tökéletes eszköz előadók, rendezők és jelmeztervezők számára…

A mini-zsebadó mérete mindössze 63 x 47 x 20 mm, tömege pedig akkuval együtt kb. 112 g, így szinte észrevétlen és könnyen elrejthető a ruházatban vagy akár egy parókában is. Ehhez jönnek még a kellemesen lekerekített sarkok és élek, valamint a rugalmas, cserélhető antenna, melyeknek köszönhetően az SK 6212 a finom anyagból készült ruházaton valamint közvetlenül a testen is kényelmesen viselhető. Az adóegységben egy további belső tömítés kapott helyet, ami megfelelő védelmet biztosít a nedvességgel szemben. Ráadásul az akku üzemidejét illetően sem kell többé aggódni: az SK 6212 újratölthető lítium-polimer akkuja lenyűgöző 12 órás üzemidőről gondoskodik, ami elegendő időt biztosít a művészek és az öltöztetők számára, hogy a varázslatos színpadi megjelenést előkészítsék.

… valamint hangmérnökök és az RF-kezelésért felelős szakemberek számára

Az SK 6212 már jóval a show kezdete előtt bizonyítja, hogy milyen jó szolgálatot tesz: a Digital 6000 többi adóegységéhez hasonlóan keresztmoduláció mentesen továbbítja a jeleket, ami azt jelenti, hogy a hangmérnökök és az RF-kezelésért felelős szakemberek az átviteli frekvenciáikat kényelmesen, egy négyzethálóban helyezhetik el.

Az előadást megelőző rohanásban a hangmérnökök értékelni fogják, hogy az adóegység minimális mérete ellenére is teljesértékű OLED-kijelzős felhasználói kezelőfelületet, valamint funkciógombokat is kínál. Az SK 6212 adóegység BA 62 lítium-polimer akkuja kivehető és a rack-be szerelhető Digital 6000 töltőben a dedikált LM 6062 töltőmodul használatával újratölthető.

Az SK 6212 egy 12 órányi üzemidőt biztosító, kivehető lítium-polimer akkuval (BA 62) is fel van szerelve. Töltés a rack-be szerelhető L 6000 töltővel a képen látható LM 6062 töltőmodulon keresztül.

Ami az audio jelkezelést illeti, a miniatűr zsebadó az e célra tervezett, saját fejlesztésű SeDAC audio kodeket használja – ugyanazt a D/A kodeket, amelyet a csúcskategóriás Digital 9000 vezeték nélküli rendszer is használ. Az SK 6212 a Digital 6000 család részeként a 6000-es sorozat vevőegységeivel – az analóg/digitális EK 6042 kameravevőegységet is beleértve –, valamint a Digital 9000-es sorozat vevőegységeivel is kompatibilis.

Tom Vollmers szavaival: „Mivel az SK 6212 szinte észrevétlenül viselhető, használatával a művészek teljes mértékben előadásukra összpontosíthatnak, a hangmérnökök számára pedig a megbízható jelátvitel, a nagyszerű hangzás és a hosszú üzemidő jelent megnyugtató használatot.”

Műszaki jellemzők:

Kapcsolódó bejegyzések


 

2019. február 24. 12:14

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA