MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Trace Elliot: AZ ELF

Március végétől, április elejétől itthon is elérhetők a Trace Elliot legújabb termékei. Az új család egy elektro-akusztikus gitárhoz szánt effektekkel szerelt előfokból (Transit™ A Acoustic Pre-amp & Effects), egy basszusgitárra specializált effektekkel is megtámogatott előfokból (Transit™ B Bass Pre-amp & Effects), egy 2x8 colos ládából, egy 1x10 colos ládából, illetve az ELF, vagyis Manó névre keresztelt erősítőből áll.

A korral lépést tartva, a Trace Elliot egy jelentősen csökkentett méretű és súlyú szériával rukkolt elő. Tette mindezt úgy, hogy az új produktumai – a tőle megszokott – minőségén nem változtatott.

Az általam, igazából csak a térbeli kiterjedésük miatt, egy famíliába sorolt új Trace Elliot Lineup egyetlen végfokozattal rendelkező egysége az ELF basszusfej. Jelenleg az iparág legkisebb, legkompaktabb, hordozható, csúcsminőségű megoldása basszusgitárosoknak. Mindössze 0,7 kg súlyú és elfér egy nadrág hátsó zsebében. Ideális megoldás lehet minden olyan basszusosnak, akinek számít az általa használt technológia könnyű mozgathatósága, de nem hajlandó kompromisszumokra a hangminőség és a teljesítmény tekintetében.

Az Angliában és az USA-ban tervezett, mindössze 3,4 cm x 17,1 cm x 10,4 cm-es dimenziókkal rendelkező kapcsolóüzemű végfokkal szerelt, túláramvédelemmel rendelkező ELF 200 Watt RMS teljesítményre képes 4 Ohmon, 8 Ohmos terheléssel pedig 130 Wattra.

Az ELF előlapján, az Input jack-aljzat közvetlen szomszédságában található Gain potméter mellé egy két színű (zöld, piros), LED-et szereltek, amely pirosra váltással jelzi, amikor az előerősítő kompresszora dolgozni kezd. A Gain-t szabályzó potméter feltekerésével a legtisztább soundtól egészen egy jó szövetű, basszussal is jól működő, kezelhető overdrive-ig kalandozhatunk.

A hangminőség, szabályozhatóság szempontjából az ELF jelútja egyszerű. Letisztult kezelőfelületének köszönhetően gyorsan átlátható. A tervezőmérnököktől hangszínünk beállítására mindössze egy 3-sávos, a Trace Elliott által szabadalmaztatott szűrökkel ellátott, forgópotméteres EQ-t kaptunk, melynek beavatkozási tartományai: mély közép (80 Hz), közép (500 Hz) és közép-magas (4,2 kHz).

A fronton ezen kívül a végfok hangerejét befolyásoló Volume potméter és egy fejhallgató kijárat található.

A hátlapra szerelték a ground-lift kapcsolóval ellátott, stúdió minőségű XLR kimenetet, mely a basszusgitáros által, az előlapon beállított hangszínezett jelet hivatott továbbítani a PA-rendszer felé.

Az ELF ezen oldaláról tudjuk minimum 4 ohmos ládára kötni a végfokot, valamint áram alá helyezni a rendszert.

Az ELF megvásárlásakor egy hímzett, nejlon hordtáskát, egy felhasználói kézikönyvet tartalmazó CD-t, a REAPER™ DAW-ot, a Peavey® ReValver® erősítő modellező szoftvert, valamint egy Union Jack matricát is kapunk. 

Specifikáció:

200 Watt 4 Ohmon, 130 Watt 8 Ohmon
Input Level jelerősség visszajelzővel
Ultra-magas input impedancia érzékenység különösen a passzív basszusgitárokhoz
3 sávos EQ
EQ után kötött XLR DI kijárat
Ground-Lift kapcsoló
Fejhallgató kimenet 6,35 mm
Méretek: 3,4 x 17,1 x 10,4 cm
Súly 0,73 kg
Trace-Elliot nejlon hordtáskával

Trace Elliot ELF által nyújtott szolgáltatásaiért várhatóan 94.900 Ft körüli összeget kérnek a felhasználóktól.

Az egész termékpaletta általános bemutatása:
https://www.youtube.com/watch?v=a8UbqhjvLmE

A várható fogyasztói árak:
TE 2x8 CAB: 174.900 Ft
TE 1x10 CAB: 106.900 Ft
TE Transit-A: 124.900 Ft
TE Transit-B: 124.900 Ft

Forrás:
http://www.traceelliot.com/
https://peavey.com/

Írta: Tari Botond
https://forte-music.hu


 

2018. március 8. 15:07

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA