MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

TR-8S RHYTHM PERFORMER

Előremutató hangszer az élő zenéléshez, historikus TR hangszínekkel, hangmintákkal és effektekkel. A Roland örömmel mutatja be a TR-8S Rhythm Performer-t, egy innovatív hangszert, amely ötvözi a klasszikus Roland dobgépek örökségét a modern hangdizájnnal, élő zenélésre hangolva. 

A TR-8S magában hordozza az összes ikonikus TR dobhangszínt, valamint rengeteg hangmintát a Roland könyvtárból. A hangszer támogatja a sztereó és monó felhasználói hangmintákat, egyszerűen kezelhető vezérlőkkel rendelkezik, valamint számos produkciós funkcióval, hogy mindig mozgásban tarthasd a ritmusokat. A dinamikus és inspiráló TR-8S dobgép új magaslatokba emeli a kreativitást.

A TR-8S minden hangszíne a népszerű TR dobgépektől származik, precízen modellezi a 808, 909, 707, 727, 606 hangzásait, beleértve néhány módosított verziót is. A Roland elismert ACB technológiájával felvértezve a TR-8S viselkedése és hangzása tökéletesen kelti életre a klasszikus TR dobgépeket.

Miközben a TR hangszínek elmaradhatatlanok a dobsávok létrehozásához, a hangszínek keverése és együttes használata kulcsfontosságú az egyéni, műfajteremtő hangzások létrehozásához. A TR hangszínek mellett a felhasználók TR-8S preset hangmintákat is elérhetnek, de saját hangmintákat is importálhatnak egy SD kártyáról, ami segít felépíteni álmaid dobszettjét a hangzások kimeríthetetlen kombinációjával. Azonnal elérhető vezérlőkkel állítható be a Decay, Tuning és sok más paraméter.

A TR-8S rendelkezik dobokra hangolt effektekkel is a hang karakterének, mélységének és kiterjedésének beállításához. A Master FX potméterrel a teljes dobszett processzálható, az egyes csatornákhoz pedig külön vezérlőpotméterek tartoznak. Ezeket szabadon lehet konfigurálni az egyes effektparaméterek valós idejű vezérléséhez.

A Roland híres "TR-REC" step szekvenszere évtizedek óta az elektonikus zene lelkét adja. A TR-8S dobgép szekvenszere fejlettebb és modernebb, mint valaha. A 16 TR-REC gombbal és dinamikaérzékeny padokkal bonyolult groove-ok és fill-ek megszólaltatása is lehetséges, dinamikával, hangsúlyokkal, előkékkel és beállítható allépésekkel.

A TR-8S szekvenszere 128 pattern tárolását teszi lehetővé, egyenként nyolc variációval és két fill-el. Ezeket a pattern-eket vagy variációkat külön is meg lehet szólaltatni, vagy összefűzve kibontakozó szekvenciák megszólaltatásához. Mostantól a tempó és dobszett kijelölés is elmenthető a potméterpozíciókkal a pattern-ben, az effektbeállításokkal együtt.

Ami a csatlakoztatást illeti, a TR-8S tökéletesen integrálható minden összeállításba. Rendelkezik egy sztereó Mix kimenettel, valamint hat kijelölhető audiokimenettel, melyek lehetővé teszik független dobhangok külső processzálását és keverését. Egy saját szekvenszer sávval rendelkező, dedikált Trigger kimenet is megtalálható a dobgépen, a címezhető általános kimenetek pedig szintén át lehet konfigurálni trigger jelek kiküldésére, ha szükséges. A sztereó audiobemeneteken keresztül külső hangforrásokkat is összekevrhetünk a dobgép hangjaival. A TR-8S többcsatornás, USB audió/MIDI interfészként is funkcionál és támogatja az AIRA Link-et is, más AIRA készülékek csatlakoztatásához.   

További videók:
https://www.youtube.com/watch?v=aQwu6DYPzIw
https://www.youtube.com/watch?v=qLItf_huRYk

https://www.youtube.com/watch?v=WaK5TKDAtX0

További információk a TR-8S Rhythm Performer-rel kapcsolatban: hu.rolandeasteurope.com.


2018. március 13. 11:08

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA