MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

TM-1 TRIGGER MODUL

A Roland bemutatja a TM-1 Trigger Modult, a cég hibrid doboláshoz kötődő terméksorozatának legújabb tagját. A mai profi dobosok gyakran alkalmaznak hibrid dobszetteket, hogy elektronikus dobhangokkal is kiegészíthessék az akusztikus megszólalást. Azonban a kezdeti lépések kissé elriasztóak is lehetnek mindazok számára, akik most ismerkednek a hibrid dobolással. A kompakt és könnyen kezelhető TM-1 egyszerű megoldást kínál kezdő felhasználók számára, hogy akusztikus dobszettjükkel együtt zökkenőmentesen szabadítsák fel a hibrid dobolás kínálta energiákat. 

A modern zenei stílusokban gyakran szólalnak meg stúdióban kikevert, jellegzetes dobhangszínek, valamint olyan elektronikus dob/ütőhangszersávok és loop groove-ok, melyek létrehozása nem lehetséges akusztikus dobokkal. Ráadásul sokszor az is nehézséget jelent, hogy minden szükséges akusztikus dob és ütőhangszer ott legyen az adott koncerten. A TM-1 modullal azonnal elérhetővé válik az összes ilyen hangszín, így a dobos egyszerűen „birkózhat meg” bármilyen zenei környezettel. A modul 15 játékra kész dobszettjének mindegyikéhez két hangszer tartozik. Ezek a beépített dobszettek különböző lábdob-és pergőkombinációkat, vagy szintetizátor loop-okat foglalnak magukba.

Egy padlóra helyezhető gitáreffektekhez hasonlóan a TM-1 is működtethető elemekkel vagy hálózati adapterrel és szépen elfér az akusztikus dobszett más elemei mellett. Két trigger-bemenetéről két single-trigger készülék vagy egy dual-trigger készülék hajtható meg, miközben a közvetlenül elérhető  vezérlő-potméterekkel és két lábkapcsolóval gyerekjáték a modul használata.

A hibrid összeállítás másik nagy előnye a saját dobhangszínek létrehozásának és kiválasztásának lehetősége, így a dalhoz mindig a tökéletes dobhangszín szólaltatható meg. A  Mac/Windows számítógépekhez és iOS/Android készülékekhez fejlesztett TM-1 Editor alkalmazással további 150 hangszín érhető el, továbbá importálhatunk saját hangmintákat, kijelölhetünk hangszíneket az egyes trigger-ütőfelületekre, valamint különböző módokon, gyorsan szerkeszthetünk hangszíneket. Mivel a szerkesztés okostelefonnal is történhet, nincs szükség laptopra az utolsó finomítások gyors elvégzéséhez a koncertek előtt.

A TM-1 számos Roland jeladóval kompatibilis, köztül a BT-1 Bar Trigger Pad, RT-sorozat akusztikus dobjeladói, V-Pad-ok stb.

További információk a TM-1 Trigger Modullal kapcsolatban: roland.com/hu.

---------

A Roland Corporation
A Roland Corporation egyike a legjelentősebb elektronikus hangszerek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó vállalatoknak. A billentyűs hangszerek mellett, gitáros termékek, elektronikus ütőhangszerek, digitális felvevők, erősítők, audioprocesszorok és multimédiás berendezések is szerepelnek termékpalettáján. A hangszerfejlesztés területén több mint 40 év tapasztalattal rendelkező Roland számos olyan újító zenei technológiával büszkélkedhet, amelyek mértékadó szerepet töltenek be a zeneiparban. További információkért látogassa meg a http://www.roland.com/hu weboldalt vagy keresse fel az Önhöz legközelebbi Roland márkakereskedőt.


2019. január 25. 14:18

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA