MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Szombat, számtalan szebbnél szebb szuvenírrel

Beszámoló a XXVI. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor hatodik napjáról, 2019. július 27. szombat

Úgy elszállt ez a hét együttlét, Tisztelt Olvasók, mintha csak tegnap keltünk volna útra. Ám ez alatt a hat nap alatt, amit együtt tölthettünk, pótolhatatlan élményekkel lettünk gazdagabbak, új barátságok, bajtársi kötelékek szövődtek, megismerhettük egymás zenei gondolkodását, kiegészíthettük ismereteinket egymás tudásával, s zenekarainkban létrehozhattunk valamit, ami több, mint bármelyikünk egyéni teljesítménye. Záró epizód következik.

A reggeli után – mivel tanáraink közül többen is pénteki-szombati fellépésekre voltak hivatalosak – amit még lehetett, hozzátett a billentyűsök már szépen kerekedő tudásához Szabó Károly; a kezdő basszusgitárosok Hudák Attilától, míg a magabiztosabbak Szappanos Györgytől kaphattak útravalót, Fekete Szilárd a pályakezdő, Sümeghi Tamás pedig a haladó dobosoknak igyekezett átadni, amit még lehetett. Andrásik Remo megtartotta a szezon utolsó gitáróráját, Bakonyi Bálint és Obermajer Dániel pedig még egyet vágtak és szűrtek, majd egy szimpatikus formában hagyták burkológörbéiket az elektronikus zenei tanfolyamuk záróakkordjaként. Turcsán András és Cserny Kálmán „Bogi” hangmérnökök immár összepakolták digitális és analóg demóstúdiójukat, idén júliusban már nem készül több felvétel a Tiszaligetben. Baranya Tamás számára azonban most jött el az igazi megmérettetés ideje, ugyanis a központi rendezvénysátorban 68, azaz hatvannyolc tábori zenekar és egyéni produkció készült bemutatni tudását az előttünk álló délután és este folyamán. Munkáját, mint a hét folyamán végig, a Szent György Médiaiskola nyári gyakorlaton levő hangmester szakos hallgatói segítették.

Aki még tudott, egy utolsót csiszolt műsorán a próbatermekben Togyeriska Imre és a tanári kar többi tagja vezetésével, majd az ebédet követően kezdetét vette a késő estébe nyúló eseményfolyam. Láthattunk-hallhattunk verseket és dalokat, az akusztikus népi jellegű muzsikától az instrumentális progresszív metálig, a zenekari órákon már megismert szerzeményeket épp úgy, mint meglepetéseket. A sort az énekesek kórusa nyitotta Pacziga Linda hangszerelésében, Hermann Tamás segítő közreműködésével, majd a dobosok következtek Sümeghi Tamás vezényletével, egy batucada produkcióval. A fellépők hosszú sorát csupán az utolsó tábori vacsora, és a számos köszönetnyilvánítás, a Tábor nyereményeinek átadása szakította meg. Idén a következő táborozók részesültek díjazásban különleges szorgalmuk és tehetségük elismeréseként:

Huszonhatodik alkalommal gyűltünk össze a Gitármánia Táborban, hogy ünnepeljük a zenét és az alkotó kedvet, Tisztelt Olvasók, az immár két és fél éve zajló „Hangszert a kézbe” című országos vándor-hangszerkiállításnak, hangszersimogató és ismeretterjesztő eseménysorozatnak köszönhetően pedig özönlöttek az érdeklődők, ismét teltházas tábort tudhatunk magunk mögött. 360 résztvevővel, akiknek a fele idén tisztelt meg minket jelenlétével először, 90 tanárral s mintegy 140 különböző programmal, kurzussal és előadással az egy hét folyamán. Az első nap – szinte már szerénynek mondható – 55 alkalmi zenekar alakult, amelyből aztán a zárónap gáláján mégis 70 formáció mutatta meg mindazt, amit a tábor egy hetében elsajátított. Idén is más volt, mint eddig bármikor, hiszen a Gitármánia Tábor, mintha élne, évről évre változik és alkalmazkodik a változó igényekhez. Kívánom, hogy jövőre, Veletek, ugyanitt, ismét találkozhassunk, s gyarapodhassunk, tapasztalatban, lelki javakban, s élményekben gazdagodva „tanulhassunk egy hét alatt olyasmiket, ami másoknak évekbe került”!

Tisztelettel:
Illés Norbert   


2019. július 29. 12:14

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA