MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Symetrix a CEU-ban

Az 1991-ben alapított Középeurópai Egyetem 2016-ban két új épülettömbbel bővült. Az új épületekben egy multifunkcionálisan használható Auditórium és két nagy előadóterem mellett, fejlett multimédia eszközökkel felszerelt tantermek létesültek.

A tantermek önálló hangrendszerrel rendelkeznek, amelyek irányítását Symetrix RADIUS AEC processzorok végzik. A prezentációs rendszer jeleinek fogadásán és a lokális hangosító rendszer processzálásán túl az épületben létrehozott DANTE hálózaton keresztül valamennyi tanterem képes kommunikálni egymással.

Más audio és video  rendszerekkel integrációban a termek vezérlését CRESTRON kezelőfelületekkel végezzük.

A felhasználók ezeken az egyszerű kezelőfelületeken keresztül választhatják ki az A/V forrásokat amelyeket a hallani és látni kívánnak. Itt tudnak hangerőt szabályozni, de Itt történik a vetítés és  a videokonferencia beállítása is.

A képzett kezelőszemélyzet részére SymVue felületeket készítettünk. A jól áttekinthető egyszerű kezelőfelületek kialakítása messzemenően a technikai személyzet kívánságai szerint történt, és a mai napig folyamatosan változik.

A Symetrix rendszer rugalmasságának köszönhetően minden felhasználói tapasztalat és igény bármikor beépíthető.
 
 A CEU két új épületében 11 szinten összesen 35db Symetrix processzor dolgozik, a tantermekben elhelyezett A/V rack-ekben, valamint a nagyobb egységekhez tartozó IT rack-be beépítve.
Minden készülék ETHERNET és DANTE portja  csatlakozik az épület IT hálózatához, a kijelölt VLAN tartományokban. Ennek köszönhetően az épület bármely pontjáról kontrollálható bármely egység működése a már említett SymVue kontrol segítségével.
A DANTE hálózat segítségével történik az előadó termek közötti hangkapcsolat létrehozása és a hangrögzítés.

Az Auditórium és a mobil hangosító rendszer keverőpultjai (Soundcraft Si Prformer) szintén csatlakoztathatóak  a DANTE hálózathoz.
A DANTE VLAN csatlakozói az egész épületben megtalálhatóak, sőt a felügyelt  switch-eknek köszönhetően  rugalmasan bárhová ki patch-elhetők.
Ennek köszönhetően a rendszer az épület bármely pontján képes audio jelet fogadni vagy küldeni.

A felhasználás sokrétűsége miatt a két legfontosabb szolgáltatás amire szükség van és a a  Symetrix processzorokra épülő rendszer kompromisszum mentesen  biztosít:

Tímár Endre
www.audmax.hu


2021. március 16. 17:26

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA