MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Sajó Dávid és Tövisházi Ambrus: márciusban is Backstage Start!

Március 25-én újra várjuk a zeneipar háttérintézményei iránt érdeklődőket a Backstage Start eseményére, ami a Hangfoglaló Program Könnyűzenei Menedzsment Alprogramjának zeneipari előadássorozata. A nyitott és ingyenes előadások és workshopok célcsoportja azok a pályájuk elején járó zenészek és menedzserek, akik számára a Backstage Start gyakorlati segítséget nyújthat a kezdeti lépésekben.

2020. március 25-én folytatódik a Backstage Start, a Hangfoglaló Program megújult zeneipari előadás- és beszélgetéssorozata új helyszínen, az Eötvös10-ben (Budapest VI., Eötvös utca 10., az Oktogon közelében)! A Backstage Start vázát alkotó két szakmai előadást minden alkalommal két zárt, kiscsoportos workshop követ. A Backstage Start előadásain és workshopjain való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével tudtok: https://forms.gle/tdZ6E5stfrxa3M957

Az első előadást ez alkalommal Sajó Dávid (Index, Stenk) tarja majd zenekari PR és sajtó témában. Sokszor felmerül a kérdés, hogy miért fontos a sajtóban megjelenni, miért nem elég csak és kizárólag a social media felületeket használni? Könnyen eshetünk abba a hibába, hogy a közösségi média csatornáin keresztül mindenkit el lehet érni, és egy produkciónak nincs is szüksége más felületre. Azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni az online és a print sajtóban történő megjelenéseket, amelyek egy-egy produkció súlyát emelik, ráadásul egy-egy albumpremier vagy beszámoló potenenciálisan növelheti a rajongótábort és az elköteleződést. 

A második panelben Tövisházi Ambrus beszél majd a hangrögzítés lehetséges módjairól. A zene rögzítése ma már egyre olcsóbb, és akár magunk is megoldhatjuk a hálószobában.  Sőt olyan sztárok is, mint Billie Eillish gyakran hangoztatják, hogy lemezének dalait otthon rögzítették a bátyjával.  Mégis sokszor érdemes egy stúdiót, sőt az alkotói munkában is résztvevő producert keresni a hangfelvéltelek rögzítésehez. Miben tud segíteni a producer, mikor, hol érdemes rögzíteni egy-egy felvételt:  a miértekre a válaszokat megtudhatjuk Tövisházi Ambrus előadásából. 

Az előadások után két párhuzamos workshopon vehetnek részt a jelenlévők. A workshopok létszáma korlátozott, jelentkezni a regisztrációs felületen - és felszabaduló helyek esetén a helyszínen lehet.


2020. március 11. 11:08

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA