MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Öröm a zene Paksi Országos Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivál

2017. szeptember 5-én 20. alkalommal került megrendezésre az Öröm a zene Paksi Országos Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivált, mekynek célja kettős: egyrészt színvonalas zenei programot biztosítani a paksi és Paks-környéki fiatalok számára, másrészt lehetőséget adni tehetséges amatőr zenekaroknak a nagyközönség, illetve értő, kritikus bírálók előtti megmérettetésre, tapasztalatszerzésre. A tehetségkutatóra amatőr (lemezszerződéssel nem rendelkező) zenekarok jelentkezését vártuk, körülbelül 12-15 percnyi műsorral.

A november 10-ei határidőig 32 formáció jelentkezett szinte az egész országból: Akasztóról, Budapestről, Gátról, Gyöngyösről, Győrből, Kapuvárról, Orosházáról, Oroszlányból, Soltvadkertről, Szabadszállásról, Szegedről, Szolnokról, Tatabányáról, Törökbálintról, Veresegyházáról és Veszprémből is érkezett jelentkezési lap. Az élő zene majdnem minden műfaja képviseltette magát, hallhattunk többek között hard rock, pop-rock, akusztikus pop, punk, metál, funky, jazz, alternatív és rockabilly dalokat is. Az előválogatót követően 13 zenekar kapott lehetőséget arra, hogy bemutatkozzon a neves zsűri (Berki Tamás, Papp Gyula, Sárdy Barbara, Cserteg István, Orbán Gyula, Andrásik Remo és Czeglédi Szabolcs), és az érdeklődő közönség előtt a Csengey Dénes Kulturális Központban november 18-án, szombaton.

Az idei fesztiválon az első helyezett a Lépjünk a Holdra együttes (Budapest) lett, második a 1LIFE zenekar (Szolnok), a harmadik pedig a StarBugs formáció (Budapest).

A legjobb énekes Inczédi Judit lett a Primrose Paradise tagja (Tatabánya), a legjobb gitáros a Radzeer (Budapest) együttesből Herman Péter, aki egyébként az egyetlen paksi zenészvolt az idei tehetségkutatón. A legjobb basszusgitáros elismerést Kovács Áron kapta a Lépjünk a Holdra zenekarból (Budapest), a legjobb dobos Papp Orsi lett az OHM MAID-ből (Budapest), a legjobb hangszeres pedig a Primrose Paradise (Tatabánya) tagja, Szénási Annamari, aki csellón játszott.
Az ifjúsági zsűri különdíját a Lépjünk a Holdra vehette át, a közönség különdíját pedig Herman Péter.

További díjazás:
Fellépési lehetőséget nyert a The Houdinis zenekar 4 koncertjének előzenekaraként a 1LIFE (Szolnok).
Fellépési lehetőséget nyert a XXII. Légrádi Antal Tehetségkutató Fesztiválon a Radzeer (Budapest).
Fellépési lehetőséget nyert a XXIV. Peron Alapítvány Tehetségkutató Fesztiválon a 1LIFE (Szolnok).
Fellépési lehetőséget nyert a 26. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon a StarBugs (Budapest).
Rádiós bemutatkozási lehetőséget nyert a paksi Fortuna Rádió jóvoltából a Lépjünk a Holdra (Budapest).
Újfalusi Gábor díjjal a 1LIFE basszusgitárosát, a jövő reménységét, Jankó Marcellt díjazta a zsűri.
Az Art Major Session pedig egy szobaklipet és interjút készít a Lépjünk a Holdra (Budapest) zenekarral.

A fesztiválon közel 60 zenész fordult meg, őket 90-100 fős közönség hallgatta meg. Az esti sztárfellépő Vörös István (Prognózis) volt a zenekarával. Az ő koncertjére további 80 fő érkezett.

Az egész napos rendezvényre és az esti koncertre is díjtalan volt a belépés!

A tehetségkutatóról megjelent hírek:
https://www.programturizmus.hu/ajanlat-paksi-pop-rock-jazz.html
http://tolnavar.hu/aktualis/2017/11/
http://paks.hu/turizmus/programok/xx-orszagos-amator-pop-rock-jazz-fesztival.3260
http://paksihirnok.hu/2017/11/20/a-lepjunk-a-holdra-nyerte-meg-a-paksi-fesztivalt/
http://www.fortunaradio.hu/index.php?action=Z289aCZzdWI9MTgmSUQ9NDA4NzI=
https://www.youtube.com/watch?v=jOw_0Yvvm8o

Az országban működő 24 hasonló tehetségkutatóhoz viszonyítva, kevés helyen tapasztalható olyan mértékű díjazás, mint Pakson, ami mindenképp köszönhető a MVM Paksi Atomerőmű Zrt. jelentős anyagi támogatásának! 


2017. november 28. 17:19

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA