MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Prodipe: Húsz éve a minőségi hangszergyártás szolgálatában!

Ha még nem ismered a Prodipe gitárok sokszínű, izgalmas, és magavál ragadó világát akkor Neked szól ez a cikk, ha azon gondolkodsz hogy szeretnél Te is a Prodipe-osok közé tartozni színtén Neked szólnak ezek a sorok! Az alábbiakban szeretnénk bemutatni ezeket a kiváló hangszereket, és reméljük mire a végére érsz Te is úgy érzed, felkeltették az érdeklődésed ezek a sokoldalú és megbízható gitárok! 

Kezdjük a történetet talán a legelején, amikor húsz évvel ezelőtt tapasztalt francia hangmérnökök és hangszerkészítők úgy döntöttek, létrehoznak egy olyan márkát amely magas minőségű, megbízható stúdiós eszközöket, és hangszereket prezentál a vásárlók számára, melyekkel minden igényüket kielégítik, ugyanakkor az áruk kedvező, és azok számára is megfizethető akiknek nincs lehetőségük több milliós beruházásra profi eszközpark létrehozásához. A cég alapítói mind-mind ismert és elismert szakemberek voltak már akkor is, így nem engedhették meg maguknak hogy olyan termékek kerüljenek ki a kezük alól amelyek nem öregbítik tovább a jó hírüket. Így született meg a Prodipe cég, amelynek neve azóta is egyet jelent az elérhető árú minőségi hangszerekkel. Hamar nyilvánvalóvá vált, hogy komoly a piaci érdeklődés a vállalat hangszerei iránt, így a tervezők folyamatosan szélesítették a kínálatot a vásárlók legnagyobb örömére, időközben a Prodipe felvásárolta a JM Forest márkát így a két manufaktúra összeolvadt, mára pedig szinte minden típusú hangszer elérhető amire csak egy gitárosnak szüksége lehet, akusztikus, klasszikus, elektromos basszus, elektromos hathúros, ukulele, és balkezes hangszerek. Most pedig nézzük meg részletesebben a kínálatot:

Klasszikus, elektro-klasszikus gitárok:
A cég nagy hangsúlyt fektet a "belépő" színtű hangszerek gyártására, csak olyan gitárok kerülnek ki a gyárból amelyek minden téren megfelelnek a kezdő gitárosok igényeinek. A hangszer segít megszerettetni a gitározást, és arra sarkall hogy mindennap fordíts időt a gyakorlásra.

Azok számára akik először vesznek hangszert a kezükbe a Primera és a Student sorozat modelljeit szoktuk ajánlani:
Primera sorozat gitárjainak teste lucfenyő fedlapból, mahagóni hát, és oldallapból készülnek, fogólapjuk rózsafa, nyakuk pedig belsőmerevítéses mahagóni fából készül. A nyak kialakításakor gondosan ügyeltek arra hogy a hangszer könnyen "játszható" legyen, így rendkívül kényelmes az olyan kéz számára amely most szokja a gitár nyakát.
Hasonló paraméterekkel rendelkezik a Student széria is, teste tömör cédrus fedlapból, mahagóni hát és oldallapból áll össze, nyaka pedig rózsafa fogólapot kapott.
A Primera sorozat modelljei elérhetőek 1/2, 3/4, 4/4 méretekben, valamint elektronikával 4/4-es méretben.
A Student sorozat modelljei elérhetőek 3/4, 4/4, 7/8 méretben, valamint elektronikával 4/4-es méretben "cutaway" kialakítással.

Primera, és Student klasszikus gitárok


A klasszikus család következő tagjai, a Recital 200, és 300 klasszikus gitárok, őket már azoknak ajánljuk akik rendelkeznek bizonyos tapasztalatokkal a gitározás terén, árban is más kategóriát képviselnek mint a korábban említett márkatársak.
Testük tömör cédrus fedlapból,hátuk oldalaik és nyakuk afrikai mahagóniból, fogólapjuk rózsafából készül. Hangoló kulcsaik masszívak,strapabíróak és nikkelezettek.

A kategória legmagasabban kvalifikált tagjai a Soloist hangszerek. Rendkívül különleges faanyagokból, gondos odafigyeléssel készült prémium minőségű hangszerek, profi színpadi és stúdiós megszólaláshoz, a legkomolyabb és legszínvonalasabb zenészeknek ajánlva. Olyan különleges anyagok felhasználásával készültek ezek a hangszerek mint a Kanadai cédrus, Afrikai mahagóni, ébenfa, spanyol cédrus, Afrikai ovangkol. Ezek a hangszerek 4/4 méretben érhetőek el.

Recital, és Soloist klasszikus gitárok


Ukulelék:
A Prodipe lépést tartva a piaci igényekkel, törekedett arra hogy maximálisan kitudja szolgálni a vásárlói igényeket, ezért a polinéz sziget világ zenei kultúrájának egyik legnépszerűbb hangszerét, az ukulelét is kínálatába rakta, és mára ebből is többféle típust gyárt. Megtalálható a felhozatalban concert ukulele, soprano, és tenor ukulele, valamint elektronikával szerelt hangszer is.Természetesen itt is ügyelnek az alapos és pontos tervezésre, valamint a legjobb minőségű faanyagok kiválogatására. 

BC-220, BC 25, BS1 Ukulelék


Akusztikus, elektro-akusztikus gitárok:
A cég kinálatában természetesen fontos helyet foglalnak el az akusztikus fémhúros gitárok is, amelyek megbízhatóságukkal, és kiváló ár-érték arányukkal már bizonyították hogy helyük van a hangszerpiacon. Ebben a kategóriában is mindenki megtalálhatja a számára legkedvezőbb árú hangszert, kevésbé tapasztalt, és sokat látott zenészek igényeit is kielégítő típusok is elérhetőek.
Az SD széria a klasszikus Dreadnought forma vonalait követi, fedlapja lucfenyőből, hátlapja, és oldallapja, nyaka mahagóni fából, fogólapja rózsafából készül. Nikkelezett, olajozott mechanikás kulcsokkal. 4/4-es méretben érhetőek el a széria hangszerei, valamint az SD 25-ből és SD 29-ből elektro-akusztikus típus is kapható.

Azok számára akik pedig kompaktabb, könnyen szállítható gitárt keresnek, a cég kitűnő megoldást kínál a BB széria gitárjával. A Traveler (Mini Auditorium) formájú és méretű hangszer, csak úgy mint a Prodipe akusztikus gitárok nagyrésze, ez a sorozat is lucfenyő, mahagóni, és rózsafa alapanyagokból készül. A BB 27 Mahagóni barna színben érhető el.

SD-25(CEQ), BB-27 akusztikus gitárok


Az SA szériára is kétség kívül rendkívül büszkék lehetnek a Prodipe-nál, hiszen az indonéz mahagóni fából készült hát, és oldallap, illetve nyak, alapjaiban határozza meg a gitárok hangkarakterét, és konkrét, meleg mélyeket, és közép-mélyeket, a gitár test formája pedig  sokkal kiegyenlítettebb hangképet biztosít ezeknek a csodálatos hangszereknek. Az SA 27 típus, pedig gyönyörű mahagóni barna színben is elérhető, valamint az SA 25-ből és és SA 29-ből elektro-akusztikus változatok is készülnek.

SA-25, SA-27 akusztikus gitárok


Elektromos gitárok:
A Prodipe az évek során komoly tapasztalatot gyűjtött az elektromos gitárok készítésében is. A gitárok kínalatában leginkább a klasszikus formák (Stratocaster, Telecaster) dominálnak, ugyanakkor a cég ügyesen kísérletezik a hangszedő elrendezésekkel, és típusokkal, így a klasszikus, "basic"-ebb formák ellenére nagyon sok izgalmas és sokrétű hangszer kerül le a gyártósorról.
Az ST80 egy klasszikus stratocaster, 3 db Alnico V single Coli hangszedővel, standard tremolós híddal, 5 állású kapcsolóval,1 hangerő, 2 tónus potméterrel, teste hársfából, nyaka juharból készül. Elérhető Candy Red, Black, Sunburst, Fiesta Red színekben, valamint Junior méretben gyerekeknek kizárólag Fiesta Red színben.

Az ST83 is a klasszikus stratocaster nyomdokain indul el, ebbe a hangszerbe azonban a hídhoz egy Alnico V humbucker hangszedő került a két single coil hangszedő mellé, így ez a típus kapott egy kis plusz "dögöt". Az alapanyagok itt is hasonlóak mint a másik típusú Stratocastereknél, hársfa test, juhar nyak, rózsafa fogólap, Standard tremolós híd. Sunburst, Candy Red, Black, Vintage White színben érhetőek el a hangszerek valamint a Candy Red balkezes változatban is.

ST-83 és ST-80 elektromos gitárok


Ha pedig valami igazán különleges hangszerre vágysz akkor az ST2H Stratokat ajánljuk neked. Alapanyagok szempontjából teljes mértékben megegyezik a cég többi stratocasterével,a különglegessége viszont az, hogy 2 db Alnico V 2 humbucker hangszedő található benne, és egy három állású kapcsoló, tónus, és hangerő potméterek. További különlegessége még a szériának hogy rendkívül egyedi színekben gyártják, elérhető Fiestra Red, Suft Green, és Sonic Blue festéssel.

ST2H elektromos gitárok


A Klasszikus vonalon tovább haladva a következő fontos állomás a Prodipe gitárokkal való közös utazáson a cég álltál gyártott Telecaster típusú hangszerek. 
TC-80 színekben, és formákban is teljes mértékben hozza a tele feelinget, valamint a kettő darab Alnico V Singel Coil tökéletesen prezentálja a tipikus telecaster hangot. Három állású kapcsoló, tónus, hangerő potméter. Hársfa test, juhar nyak (natúr, fogólap nélkül). Elérhető Fekete, Sunburst, és Butterscotch színben.
Továbba a TC-70 gyönyörű natúr kőris színben, Alnico V Kerámia és Twin Blade push / pull felezhető hangszedőkkel. 

TC-70 TC-80 elektromos gitárok


Akiknek a szívéhez pedig közelebb áll az igazi vintage rock hangzás, azok számára a Prodipe elkészítette a GS-300 sorozatot mely két vérbeli dupla humbuckeres SG standard gitárt kínál, mely hangszerek a legendás Angus Young örökségét idézik. Okomué test és nyak, króm hardverek, három állású kapcsoló, két hangerő és két tónus potméter. Barna és klasszikus piros színben.

GS-300 elektromos gitárok


Elektromos basszusgitárok:
Természetesen a sorból a basszusgitárok sem maradhatnak ki, jelenpillanatban kétféle hangszer érhető el, a Jazz Bass és a Precision Bass.
Jazz Bass kitűnő minőségű hársfából(test) és juharfából (nyak) készülnek, Alnico V hangszedőkkel, speciális vintage felületkezeléssel kerülnek a piacra, fekete, sunburst és gyönyörű vintage fehér színben.
Precision Bass-ek teste színtén hársfából, nyakuk juharból készül, Alnico V hangszedőkkel. Elérhetőek Fekete, és Sunburst színekben. 

Precision Bass és Jazz Bass elektromos gitárok

Boros Bálint (DjSoundLight Kft) 2020

Bővebb információ és vásárlás ITT!


2020. február 12. 15:21

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA