MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

pedálodismijen vol. 2. - Electro-Harmonix Cock Flight Plus

Néhány hónapja az Electro-Harmonix Performance sorozatában hat új expression formátumú pedállal jelentkezett. A versenytársakhoz viszonyítva a vásárlóktól kisebb anyagi ráfordítás mellett jobb hangminőséget, több szolgáltatást ígérve. A Performance széria magában foglalja a Wailer Wah-t, egy Talking pedált Fuzzal, a Slammi Plus polifónikus Pitch Shifter és Harmony pedált, egy Expression pedált, egy Dual Expression hangerő pedált és a Cock Fight Plus Wah-t.

(A sorozatból ezen oldal hasábjain már bemutatásra került a Slammi Plus. Itt olvasható, hallgatható: http://www.musicmedia.hu/pedalodismijen-electro-harmonix-slammi-plus-20180215)

Most a szériából, a New York-i székhelyű cég Cock Fight Plus (továbbiakban: CFP), névre keresztelt effektjét mutatjuk be. A CFP a piacon már egy ideje elérhető, díjnyertes Cock Fight stompbox eredeti hangját és tudását kínálja. Tehát egy Wah, Talk és Fuzz effektet könnyített, de szívós expression  formátumú, fogaskerekes mechanizmussal működő házba szerelve.
Ehhez a rengeteg tudáshoz a leghétköznapibb módon, vagyis az általános Wah pedálokéval megegyező bekapcsolási eljárással férhetünk hozzá.

A CFP-re taposva elérhetővé válik két különálló hápogó effekt – egy klasszikus Crying Wah és egy magánhangzókat utánzó, a mély tartományokba kellemesen beavatkozó Talk kettős szűrő -, valamint egy ki-be kapcsolható, illetve a wah-hoz képest pre és post állásba helyezhető, a normáltól a fuldokló torzításig hergelhető, a pedál ugyanazon oldalán található, három mini potméterrel alakítható fuzz hatás.
Az itt lévő tekerőkkel változtathatjuk a Fuzz hangszínét (Tone), a torzításának mértékét (Drive) és a Fuzz áramkör egyik tranzisztorához adott előfeszültség mennyiségét (Bias). Érthetőbben: egy merülőfélben lévő elem hatását kelthetjük a Bias letekerésével.

A CFP túloldalán található a kimeneti hangerőért felelős tekerő potméter mellett a Crying és Talk effekt választó kapcsolója, valamint a Fuzz kapcsolója, ahol a harmadik, vagyis ez esetben a középső állás kikapcsolja a Fuzz effektet. Így lehetőség nyílik Fuzz nélkül, csak a Wah használatára is.
Ezek mellett található a BOT (Bottom) potméter. Ez egy alacsony frekvenciájú vezérlő, mely a Wah effekt használatakor elveszített mélytartomány visszapótlására hivatott.

Jellemzők:

- Három pedál egy dobozba szerelve. Két Wah (Crying és Talk) és egy klasszikus Fuzz
- Klasszikus és modern Fuzz sound
- A legtöbb harmadik féltől származó tápegységgel működik, beleértve az EHX9.6DC-200mA tápegységet, de 9 Voltos elemmel is táplálható
- Robusztus, de súly csökkentett váz.
- Hagyományos fogaskerekes működési mechanizmus.

A Cock Fight Plus elérhető a a forte.hu viszonteladóinál: https://forte-music.hu/uzletek/

Javasolt fogyasztói ára: 42.900 forint

Forrás:
https://www.guitarworld.com/gear/electro-harmonix-introduces-cock-fight-plus-talking-wah-and-fuzz
https://www.ehx.com/performance
https://www.ehx.com/products/cock-fight-plus

Tari Botond
forte.hu


 

2018. május 2. 17:31

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA