MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Patché lemezbemutató (2018. február. 23. )

A Patché (Pákai Petra és Cséry Zoltán) már a második nagylemezét szorongatja a kezében "Rendezvous" címmel és alig várják, hogy február 23-án bemutassák az új anyagot a Muzikumban este 20h-tól. Cséry Zoltán válaszolt kérdéseinkre.

Miben más ez a nyolc új dalt tartalmazó anyag?

Kicsit tán könnyedebb dalok születtek a lemezre, levegősebb hangszerelésekkel, több angol dal kapott helyet, aminek Pákai Petra írta a szövegét. A dalokban keverednek a stílusok, mivel sokféle muzsikát szeretünk mindketten. Lett kimondott rock nóta, kis electro fűszerezéssel, szóval izgalmas "gyermek" született.

Mennyi időtök volt felkészülni a második lemezre, mivel mindegyikőtök azért elég elfoglalt más zenei területeken is.

2017 tavaszán éjjel-nappal folytak a hangszerelések, szövegírások, feléneklések. Aztán el is húzódott ez a dolog egészen mostanáig...De az érdemi zeneszerzői munka az kb. 3-4 hónap volt. Vannak dalok amiket már ismer a közönség, mert kiraktuk őket a YouTube-ra. De a nagy kedvenceket nem lőttük le direkt!

Néha duóban, néha öt fős zenekarral léptek fel. Ez is ritka. Ez a lemezen is megmutatkozik?

Igen, van ezen a lemezen is két duó dal, ami csak ének zongora. Szeretjük ezt a világot is, egészen intim. De aztán vannak harapósabb dalok. Kell a kontraszt, mert jól lehet ezekkel a hangulatokkal játszani akár a színpadon, akár a lemezen is.

Szerencsések vagytok, hogy ilyen jól együtt tudtok dolgozni. Mi kell ehhez?

Érdekes, hogy a zenei ízlésünk itt-ott eltérő,mégis a Patchéban mindig egyet értünk a dolgokban. Tán mert közös gyermek. Mivel közös a munkamegosztás is, ezért mindegyikőnk ki tudja venni a részét a kreatív alkotásból. Illetve a barátság is nagyon fontos. Több mint 10 éve ismerjük egymást, ez is sokat számít. Inspiráljuk egymást, dobáljuk az energiákat egymásnak.

Mit gondoltok, hol tart most ez a fajta zenei kultúra, amit képviseltek?

Fogalmam sincs. Mi csak írjuk a dalokat, nem követünk divatot. Nem hiszem, hogy azért lesz nagyon sikeres egy dalunk, mert trendi. A legnagyobb hallgatottsága a "Nem tudtam" c. dalunknak van, ami egyáltalán nem modern. Valószínű a szövegvilág és a dallam fogta meg az embereket. A "Let It Go" c. dalunk bekerült egy világverseny első 21 helye közé. Erről itthon kevesen tudnak, pedig óriási dolog. Tesszük a dolgunkat és látjuk a haladást, nőnek a számlálón a hallgatottsági adatok, jó érzés ez. Az embereknek kell ez a fajta muzsika, az biztos. Ősszel volt egy pesti telt házas koncertünk, ez nagy visszaigazolás mindig.

Mire kell számítani február 23-án a Muzikumban?

Természetesen az egész lemezt eljátsszuk, de a régi nagy dalok is megszólalnak majd. Öt fős zenekarral érkezünk, szóval hangos buli lesz. A koncerten lehet kapni majd először a lemezt, lesz nálunk bőven, úgy készüljön a közönség.

Mi várható még a 2018-as évben Patché téren?

Elvisszük a Művészetek Völgyébe is az új anyagot és már alakul a koncertnaptár nyárra is. Tavasszal még Pest közelében is játszunk, mindenről tájékoztatni fogjuk a kedves közönségünket.

A Patché facebook oldala:  https://www.facebook.com/patcheband/
A lemezbemutató eventje:  https://www.facebook.com/events/703886019808707/


 

2018. január 25. 16:29

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA