MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

NAMM 2018 – Soundcraft Ui24R 2.0 frissítés érkezett!

A Harman Professional csoportba tartozó Soundcraft a 2018-as NAMM Showra egy nagyszerű szoftverfrissítéssel érkezett a manapság legnépszerűbb digitális keverőjéhez az Ui24R-hez. 

A 2.0-ás verzió ingyenesen hozzáférhető már a Soundcraft hivatalos weboldaláról, és számos jelentős új funkció érkezett vele az eddig sem szegényes tárházba. Az új Speech Automix funkció automatikusan csökkenti a padló irányából érkező zajokat panel-beszélgetések során vagy színházi körülmények között prioritást biztosítva az éppen beszélőnek. A szintén új Multi-Ducker funkció rádiós és Tv-s műsorszolgálatók részére került integrálásra, segítségével automatikus ducker funkció rendelhető a felhasználó által meghatározott forrásokhoz. Minket nem nagyon érintő további újdonság, (bár sosem tudni) hogy a felhasználói felület mostantól teljes mértékben kínai nyelvre is állítható.

„Az új 2.0-ás firmware frissítés nem csak új funkciókat hozott, hanem meglévő munkafolyamatokat is jelentős mértékbe felgyorsít, még rugalmasabbá és gyorsabbá téve az keverési munkát.” – mondta Scott Wood, a Harman Professional Mixing Solutions menedzsere. „A broadcast területen, illetve egyéb művész-előadói területen dolgozó felhasználók részére a két új Speech Automix és Multi-Ducker funkció még erőteljesebbé és felhasználó barátabbá teszi az Ui24R keverőt. Ez már a negyedik nagyobb volumenű frissítés, mióta tavaly márciusban bemutatkozott a termék, demonstrálva ezzel is hogy folyamatosan nagy energiákat fektetünk a fejlesztésbe, és az Ui24R lehetőségeinek folyamatos fejlődésébe.”

A Speech Automix funkciót arra tervezték, hogy megelőzze a jelentős padló zajokat olyan szituációkban, ahol több nyitott mikrofon dolgozik egyidejűleg, úgymint panel-beszélgetések vagy színházi produkciók, automatikus prioritást biztosítva az éppen beszélőnek, és szintén automatikusan háttérbe szorítva a többi nyitott mikrofont. A Speech Automix továbbá egyfajta súlyozott kompenzációt is biztosít a csoportban fokozott, illetve kevésbé prominens hangok állításával. A csatornák közötti átvitel sebessége manuálisan állítható.

A broadcast tartalomgyártók részére a Multi-Ducker szempillantás alatt egyszerűsíti keverési munkafolyamatokat, mivel meghatározott számú mikrofoncsatorna küldhető számozott szubgroup csoportokba. Ha a jel az alacsonyabb számú szubgroup-ban van jelen, a magasabb számú csoport(ok)ban automatikusan működésbe lép a ducker, illetve alacsonyabb szintre lesz kompresszálva a jel. Ha a mikrofon előtt lévő emberek elkezdenek beszélni, a zenei szubgroup(ok) szintén automatikusan csökkentésre kerülnek, illetve amikor szünet van a beszédben a zenei csatornák visszatérnek az eredeti szintre.

Az Ui24R 2.0 firmware frissítés csak HTML5 böngészőkkel kompatibilis, Windows7, 10, OSX, Android és iOS platformokon. A frissítés már elérhető a hivatalos weboldalon: https://www.soundcraft.com/en-US/softwares/ui24r-v2

Bővebb információ:
www.bertaudio.hu
www.facebook.com/bertaudio


 

 

2018. április 3. 12:11

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA