MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Mostantól a Digital 6000 rendszer integrálgató Yamaha keverőpultokkal

A Yamaha és a Sennheiser az InfoComm szakkiállításon bejelentette, hogy a Sennheiser Digital 6000 mikrofonrendszerek – a Sennheiser és a Yamaha küszöbön álló firmware frissítésein keresztül – zökkenőmentesen integrálhatók a Yamaha CL és QL sorozatú keverőpultokkal.

Ezek a frissítések azt jelentik, hogy a Sennheiser EM 6000 és EM 6000 DANTE vezeték nélküli vevőegységei közvetlenül a keverőpultokról felügyelhetők, melynek köszönhetően a hangmérnökök a különböző paramétereket (pl. RF-teljesítmény, kapcsolat minősége, audio jelszint és akku töltöttségi szintje) közvetlenül a keverőpultról ellenőrizhetik, bizonyos paramétereket pedig további szoftverek vagy képernyők használata nélkül szabályozhatnak. Ez az integráció a Soundcraft Vi000 keverőpultok esetében már elérhető.

„A Yamaha továbbra is új és kényelmes megoldásokat kínál a különböző partnerekkel folytatott szoros együttműködésen keresztül” – mondta Yoshi Tsugawa, a Yamaha Pro Audio részlegének vezérigazgatója. „Ez a bejelentés ezt az együttműködést még magasabb szintre emeli. A digitális keverőpultok a jelenlegi hangrendszerekben történő hangkeverésnél várhatóan sokkal jelentősebb szerepet fognak betölteni, az igényelt funkciók teljes körét pedig nem tudja csupán egyetlen cég kezelni. Nem születhetnének mindent átfogó megoldások más cégek támogatása és együttműködése nélkül. Nagyra-becsült ügyfeleink visszajelzése is kulcsfontosságú szempont. A partnereinkkel folytatott, ügyfelek igényeitől vezérelt szorosabb együttműködés a jövőben is világszínvonalú megoldásokat eredményez.”

„Mindig szívesen működtünk együtt más gyártókkal, hogy a Sennheiser-rendszerek kapcsolódni tudjanak azok termékeihez, a lehető leginkább zökkenőmentessé téve és megkönnyítve a felhasználók által végzendő munkafolyamatokat” – mondta Tom Vollmers, a Sennheiser professzionális audio termékeinek vezető termékmenedzsere. „Az, hogy az EM 6000 paramétereit közvetlenül a keverőpultról lehessen felügyelni, az ügyfelek kérése. Örülünk, hogy mind a Yamaha, mind a Soundcraft lehetővé teszi ezt az integrációt termékválasztékuk bizonyos keverőpultjaiban, és jelenleg egyéb gyártókkal is dolgozunk azon, hogy ez a lehetőség az ő keverőpultjaikban is rendelkezésre álljon.”

Kapcsolódó Bejegyzések


2018. szeptember 5. 18:44

Minden jog fenntartva. 2019 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA