MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

MONTAGE és MODX frissítések: Smart Morph, Pattern Sequencer javítások, kompatibilitás kiterjesztés

A Yamaha a csúcskategóriás MONTAGE és kisebb testvérének az MODX-nek új frissítést készített. A MONTAGE OS 3.5 és az MODX OS 2.5 ingyenes frissítései számos javítást és új funkciókat tartalmaznak. Az új Smart Morph a MONTAGE felhasználók számára lehetővé teszi, hogy akár nyolc FM-X hang között egyenletesen váltson, a pattern sequencerrel még könnyebb a munka. Az .X8U és .X8L fájlok betöltésének lehetőségével, a MONTAGE kompatibilitás az MODX rendszerrel még könnyebbé vált. A vezérlés, a felhasználói felület és a munkafolyamat számos területen megújult, éppen ezért az új operációs rendszer kihagyhatatlan a MONTAGE és MODX felhasználók számára. A Yamaha az új operációs rendszerben rejlő lehetőségeket Richard Devine, Matt Johnson és más zenészek segítségével egy speciális élő stream során június 9-én mutatja be.

A Smart Morph és az Performance beállítások
A Yamaha MONTAGE OS 3.5 frissítés legkreatívabb és legjelentősebb funkciója a Smart Morph. A kidolgozott AI algoritmus nyolc különböző FM-X hangból készít úgynevezett morphing map-et. A zenész az érintő kijelző vagy a Super Knob segítségével, a hangok levágása nélkül, válthat a hangszínek között. Azzal a lehetőséggel, hogy zökkenőmentesen és folyamatosan mozoghat a hangszínek sokasága között egy teljesen váratlan, inspiráló akusztikus hangképet fedezhet fel. A 32 új Performance szintén része az OS 3.5 frissítésnek, a Smart Morph funkció ideális alapot jelent az egyedi hangok létrehozásához.

És most még jobb: MONTAGE Pattern Sequencer
Az OS 3.5. frissítéssel a Yamaha MONTAGE pattern sequencer része jelenős felújításon esett át. A megnövelt sebesség és pontosság azonnal észrevehető, a sequencer érzetre közvetlenebb, harapósabb. A frissítés lehetővé tette, hogy a patternhez partokat adjunk felvétel vagy lejátszás közben, sőt, még a vezérlő eseményeket is egyszerűen felülírhatjuk és rögzíthetjük. A Normalize PlayFX funkció most már scene beállításokra is alkalmazható, a Pattern Chain művelet lehetővé teszi a Pattern Chains tárolását Performancekbe és akár közvetlen válthatunk pattern és linear lejátszások között.

MONTAGE és MODX kompatibilitás és MOTIF XF Performance beállítások
Az OS 3.5 frissítéssel a Yamaha MONTAGE képes MODX User és Library fájlok betöltésére (.X8U and .X8L). Ez a lehetőség, nagy mértékben megnöveli a rendszerek kompatibilitását, a fájlok megosztását két szintetizátor között. Továbbá, az MODX OS 2.5 mind az 512 MOTIF XF presetet tartalmazza, melyeket a MONTAGE felhasználók már a korábbi frissítéssel elérhettek, ezzel a legendás performance beállítások mindkét hangszer esetében használhatók lettek.

Vezérlési frissítések a MONTAGE és az MODX hangszerekben
A Yamaha MONTAGE és az MODX mindig jelentős hangsúlyt fektetett a vezérlési lehetőségekre, mivel a sokoldalú és intuitív vezérlés a kreatív munka alapját jelenti. A frissítés a további lehetőségek hozzáadásával éppen ezt tükrözi. A MONTAGE OS 3.5 frissítéssel a Tap Tempo funkció a lábkapcsoló 2-re rendelhető, ezzel a delay,
arpeggio vagy sequencer tempóját nem kell kézzel szabályozni. Az MODX OS 2.5 frissítés integrációt biztosít a következő DAW rendszerekkel: Cubase, Logic, Ableton Live és Pro Tools. Transzport funkciók, track státusz (kiválasztás, némítás, szóló), effektek és virtuális hangszerek mind kényelmesen vezérelhetők az MODX és MONTAGE hangszerről. A hibrid mód egyidőben a MONTAGE vagy MODX szerkesztését és DAW transzport vezérlését is lehetővé teszi.

Részletes optimalizáció, gyorsabb munkafolyamat
Mint a korábbi OS frissítéseknél, a Yamaha MONTAGE új OS 3.5 és a Yamaha MODX OS 2.5 számos kisebb fejlesztéseket és segítő funkciókat is tartalmaznak. Az Erase Event Job “Event Type” a MONTAGE OS 3.5-ben, például, specifikusan lehet olyan eseményeket törölni a sávokról mint: aftertouch, pitch bend, system exclusive, stb. Hasonlóan, a Get Phrase Job, a MIDI fájlból az összes sávot képes egy pattern sávba másolni. A felhasználói felületen és a munkafolyamatban végzett fejlesztések egészen biztosan elnyerik a Yamaha felhasználók tetszését.

Speciális Live stream az újdonságok bemutatására
Annak érdekében, hogy a felhasználók és érdeklődök jobban megismerjék az OS frissítés újdonságait, a Yamaha speciális live stream-et hoz létre június 9-én. A stream délután 7-kor (közép-európai nyári idő szerint) kezdődik, interjúkat hallhatunk olyan neves zenészekkel, mint Richard Devine és Matt Johnson, és a Yamaha termékspecialistákkal szakmai beszélgetésekre is sok kerül. A stream itt követhető facebook.com/yamahasynths.

MONTAGE és MODX OS frissítés ingyenes
A Yamaha MONTAGE OS 3.5 és a Yamaha MODX 2.5 frissítések a következő linken azonnal és ingyen elérhetők:

MONTAGE https://europe.yamaha.com/en/products/music_production/synthesizers/montage/do wnloads.html#product-tabs

MODX https://europe.yamaha.com/en/products/music_production/synthesizers/modx/downl oads.html#product-tabs 


 

2020. június 6. 12:35

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA