MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Minőségi zenei produkciós munkálatok otthon, egyszerűen!

Az M-Audio M-Track széria több generációja óta éllovasa a házi stúdiókba szánt, megfizethető, de kézzel fogható minőséget nyújtó USB-interfészeknek.
Az egyszerű használat és a megbízható működés mellett figyelemre méltó a készülékekhez tartozó grandiózus programcsomag: a válogatott virtuális hangszerek és effektek - karöltve a Cubase LE verziójával - megfelelnek a magasabb szintű produkciós követelményeknek is.

Az M-Track 2X2 és 2X2M
A felvételi rendszer középpontja: az egyszerűen kezelhető M-Track 2X2/2X2M audio interfész kiváló eszköz 24-bit/192kHz stúdió minőségi felvételekhez. A kombinált XLR+6,3mm és az új 6,3mm dedikált hangszerbemenet segítségével két csatornát tudunk egyidejűleg rögzíteni. A kombinált bemenet lehetővé teszi mikrofon - vonalszintű jel fogadását, bemeneti jelszint-szabályozással és impedancia-illesztéssel, amely garantálja a tiszta, pontos hangzást gitár, basszusgitár felvétele esetén is.
 
Elegáns, fém házba szerelve, USB és USB-C csatlakozással ellátva, transzparens, alacsony zajszintű Crystal előfokaival, kategóriájában élvonalbeli A/D konvertereivel az M-Track 2X2 mindent biztosít, amellyel kivitelezhető az ötleted.
 
Az M-Track 2X2 sorozat (2X2; 2X2M; 2X2 Vocal Studio Pro) kiváló hardveres tulajdonságai mellett a készülékekhez járó programcsomag is tükrözi, miért is döntenek egyre többen a kiváló interfész valamelyik változata mellett. A virtuális hangszerek az AIR Music Technology-val karöltve kerülnek a csomagba:
 
Mini Grand
A Mini Grand egy egyszerű felépítésű virtuális zongora, hét különböző akusztikus zongora hangszínnel, így alkalmazkodva bármely zenei stílushoz és produkciós szükséglethez. Akár borongós, meleg (Atmo), akár fényes, agresszív hangzást (Dance) szeretnénk, egy kattintásra (forgatásra) elérhető.
Mind a hét modell esetében hat különböző akusztikai környezetet választhatunk, ezzel elhelyezve zongoránkat a nekünk megfelelő környezetben. A környezeti szimuláció mértékét könnyedén szabályozhatjuk a „Mix” potméterrel.

Stílusunktól függően a „Dynamic Response” potméterrel érhetjük el a kívánt hatást játék közben: magasabb érték esetén nagyobb erőhatás szükséges a nagyobb hangerő eléréséhez, alacsonyabb érték esetén már a billentyű gyengéd lenyomásával maximálishoz közeli értéket kapunk.
A „Tuning Scale” kapcsolót „Streched” állásba kapcsolva a magasabb hangok kissé feljebb lesznek hangolva, így még inkább illeszkednek az alsóbb szegmens felhangjaihoz.
A kompakt méretű (kb. 800 MB) és egyszerűen használható Mini Grand egyenesen a Pro Tools gyári hangszerkészletéből érkezett az M-Track 2X2 felhasználókhoz, minőségét tekintve vitán felül áll. Bármely zeneszerkesztő szoftverünkkel kompatibilis, akár PC-n, akár Mac-en dolgozunk.
Az alábbi videóban ízelítőt kaphatunk a Mini Grand hangzásvilágából:
https://www.youtube.com/watch?v=f2C5xoeVkdc
 
Strike
A Strike egy dinamikus dob- és kíséret hangszer, világszínvonalú hangminta könyvtárral és hiper-realisztikus performance motorral. A Strike egyenesen a produceri székbe repít, ahol profi és realisztikus dobsávokat hozhatsz létre. A Strike túlmutat a hagyományos MIDI programozhatóságon, ha számítógép alapon játszunk, szerkesztünk és keverünk dobokat.

A minták rögzítése high-end felvételi láncon keresztül történt, a frázisok pedig elismert session dobosok kéz- és lábmunkáját dícséri.
A Strike használatába vezet be minket a Groove3 csapata ezen a videón keresztül:
https://www.youtube.com/watch?v=WM81EudUC5I&t=205s
 
Xpand!2
Az Xpand!2 egy többszólamú munkaállomás négy aktív hangszerrel/szólammal, patch-enként. Minden szólamhoz különálló MIDI csatorna, zóna, keverési- és modulációs- és effektbeállítások tartoznak - kiváló lehetőséget nyújtva saját részek alkotásához. Az AIR Music Tech szakértő csapata kihasználva a wavetable- és FM-, valamint a hangminta alapú szintézis adta lehetőségeket, több száz azonnal hadra fogható patch-et mellékel az Xpand!2-höz.
A négy hangszer/szólam egyszerre történő megszólaltatásánál csillan meg az Xpand!2 valódi ereje. A „Voice Mode” segítségével mindegyik rész (part) esetében választhatunk poli- vagy monofonikus hangzás közt: a monofonikus részek esetében négyféle prioritást határozhatunk meg, könnyen meghatározva basszus, vagy szóló hangszertípusunkat.

A hat „smart knob” segítségével igényeink szerint szabhatjuk testre a választott patch-et. A gombok minden esetben a kiválasztott rész legfőbb tulajdonságait módosítják, de kiválaszthatjuk az „Easy” módot, amellyel mind a négy részre vonatkozó változásokat eszközölhetünk - mindezt tökéletes szinkronban, értékelhető eredménnyel. Ezen felül a klasszikus modulációs technikák használatával (aftertouch vagy modulációs kerék) további hajmeresztő eredményeket kapunk - természetesen ezekhez is lehetőségünk nyílik egyedileg kijelölt funkciókat hozzárendelni.
A végső hangképünket két beépített, független effekttel bolondíthatjuk meg, legyen szó akár leheletnyi, akár drasztikus processzálásról.
Az következő videóban Alex Solano tart egy rövid bemutatót az Xpand!2-ről:
https://www.youtube.com/watch?v=fJ9tJRSCk60
 
Creative Collection FX
Az AIR Creative FX kollekciója a Pro Tools® 8 szerves részeként vált a világ élvonalbeli hangmérnökeinek és producereinek kedvencévé. A csomagban szereplő effektek az elmúlt évtized megannyi top kategóriás film-, játék- és zenei projectjében bizonyítottak.

Mindegyik plugin szakszerűen megtervezett felépítése a kezdők számára is profi eredménnyel kecsegtet. Az exkluzív és szerteágazó csomag minden olyan kreatív eszközt a rendelkezésedre bocsájt, amely a kreatív produkcióhoz, keveréshez és masteringhez szükséges: reverbek, kompresszorok, equalizerek, delayek, szűrők, és sok más egyéb. A letisztult, minden sallangot nélkülöző grafikus felépítés a záloga, hogy kevésbé szakavatott felhasználók is kecsegtető eredményt érjenek el használat esetén.
Egy gyors áttekintés, milyen sokrétű effektezési lehetőséget nyújt a Creative Collection FX csomag:
https://www.youtube.com/watch?v=Yj2J8p6a7w4
 
Ha többet szeretnél, pénztárcabarát áron, keresd az M-Track 2X2 interfészeket a hazai M-Audio kereskedőknél!
DJ Store, Budapest – Eldorado, Budapest - Friendly House, Budapest – Hangszerdiszkont, Győr – Hangszer Pláza, Budapest – Hitspace, Budapest – Mezzoforte, Budapest - Páko Pro, Budapest – Zaj DJ, Budapest

Nádasi Zoltán

2017. december 4. 17:42

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA