MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Martin TCN-160 Titánium húr

A Martin cég 1833-as alapítása óta készít akusztikus gitárokat. Hangszerpiaci státuszát a hangszereire a kezdetektől fogva jellemző kifogástalan megjelenésnek, elsőrendű megszólalásnak, a trend teremtésnek és a világban felmerülő, hangszereket is érintő problémákra adott válaszainak köszönhetően őrizte, őrzi meg.

A Martin gyár zenészei, mérnökei rájöttek, hogy az előadó játékát a hangszerbe továbbító felület, vagyis a húr, legalább annyira fontos tényezőnek számít a megszólalásban, illetve a nüanszok közvetítésében, mint az előadás bármely más komponense. Ezért mára a márka nagyon komoly termékpalettával rendelkezik. A kínálatában található ukulele-, akusztikus-, elektromos- és basszusgitárhúr is. De bármekkora is legyen a választék, az igazán jó gyártó sosem pihen, hanem kutatja, hogy hogyan tudna a felhasználóknak még jobbat adni. Így tett a Martin is, amikor titán maggal rendelkező készlettel bővítette a felhozatalát.

A TCN-160 egy highend és hitech készlet. Benne koncentrálódik minden tapasztalat, amit a húrkészítés kezdete óta felhalmozott az ipar, és mindaz, amit a mai technológia lehetővé tesz. A gyártó célja ezzel a csak nála elérhető szettel nem az árharcban való részvétel, hanem a prémium minőségű, kompromisszummentes megszólalás olyan anyagok felhasználásával, amelyek emellett nem csak a megszólalásban, de a kopásállóság terén is hosszú élettartamot garantálnak.

A TCN-160 Titánium Core ezért, ahogy a nevében is írja, húrmagjában Titániumot használ. A titán kis sűrűségű, jó mechanikai szilárdsággal rendelkező, magas előállítási költségű, ritka fém. Keménysége, korrózió- és hőállósága miatt egyre szélesebb körben alkalmazzák. A titán rugalmasabb mint az acél, ami jobb játszhatóságot, jobb artikulációt, nagyobb kényelmet jelent az ilyen húrt használóknak.

A Martin a játékélmény fokozása érdekében nem hatszögletű, hanem kör keresztmetszetű maggal kínálja a TCN-160-at. Ami további rugalmasságot, vagyis még jobb intonálhatóságot kölcsönöz a garnitúrának. A titánból készült magot pedig tiszta nikkel borítással látta el, ami egy minden ponton korróziómentes, hangját rendkívül hosszú ideig megtartó húrt eredményezett.
A sima, vagyis fedetlen húrok szintén egyedülállóak ebben az összeállításban, hiszen kriogén kezelésen keresztül esett rozsdamentes acélból készülnek. Ennek köszönhetően nem csak tartósságuk növekedett meg, hanem a pengetéskor megszólaló felharmonikusok száma is.

Termék jellemzők:

Elérhető méret: 12-55 (lásd: Light sorban az alábbi képen)
Mag: Kör keresztmetszetű titán
Tekercselő huzal: tiszta nikkel
Sima húrok: kriogénnel kezelt rozsdamentes acél
A húrok feszültsége húronként közel azonos értéket mutat (lásd: Tension sorban az alábbi képen)

Javasolt fogyasztói ára: 13 900 Ft

Elérhető a forte.hu viszonteladóinál:
https://forte-music.hu/uzletek/

További információ:
https://www.martinguitar.com

Tari Botond
forte.hu


 

2018. március 29. 18:34

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA