MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Alto Pro Trouper, Transport és Mixpack 10: a hordozható hangosító rendszerek svájci bicskái!

Az Alto Pro nem csupán jó minőségű és kedvező árfekvésű kompakt PA hangfalairól és keverőpultjairól ismert és kedves a hanggal foglalkozók körében. Szerteágazó megoldásokat kínál zenészek számára is, könnyen hordozható hangosító eszközöket is találunk a palettán, legyen szó szólóelőadó, duó, vagy teljes zenekar igényeinek kiszolgálásáról. 

A Trouper a legkisebb a kategóriában, elsősorban szólóelőadók számára. Kézben hordozható, mégis igen telt hangzással bír, egy kisebb kávézót, klubot gond nélkül behangosíthatunk vele. Oszlopsugárzó kialakítású, három 6,5” átmérőjű középmély hangszóróit és 1”-os neodímium magassugárzóját 200W összteljesítményű kétutas erősítője hajtja meg. A bemeneti szekció 3 csatorna keverésére alkalmas, az első két csatornát XLR/Jack kombó csatlakozón keresztül táplálhatjuk bemenő jellel, a harmadik sztereó jel fogadására alkalmas, 3,5mm-es Jack és 2x RCA aljzatokkal, illetve Bluetooth képes eszközről is bejátszhatunk hangot. Minden csatornán állíthatunk jelszintet, valamint magas és mély hangszínt, ezeken kívül van még egy master hangerő potink is. Az XLR link kimenetről tovább fűzhetjük a kikevert hangot egy másik Trouper-re, illetve keverőpultra, felvevő eszközre. A Stereo Link használatával két Trouper esetén sztereó hangot küldhetünk hangfalainkra Bluetooth-on keresztül. Külső keverő használata nélkül így lehetőség van egy énekes/gitáros vagy énekes/billentyűs szólóelőadó illetve duó hangosítására backing track-kel, illetve két énekes és backing track felállásra, így karaoke estekre is bevethetjük a Trouper-t. Tömege alig több 10kg-nál, könnyen szállítható akár gyalogosan is a hátsó panelon található fogantyúval. A hangláda trapéz alapú, önmagában is megáll, illetve állványra is tehető. A Trouper ajánlott fogyasztói ára 82 999 Ft.

A Transport 12 egy több szolgáltatást magába foglaló eszköz, külalakra kompakt PA hangfalra hasonlít. Kihúzható fogantyújának és kerekeinek köszönhetően kocsiként húzható, ami megkönnyíti a szállítást akár tömegközlekedésen is, erre szükség is van, mivel tömege 17 kg. Mélyhangszórója 12” átmérőjű, a magashangszóró 1”-os ferrit driver. Kétutas erősítője 400 W csúcsteljesítményű, így nagyobb hangnyomás leadására képes, mint a Trouper. Beépített akkumulátorával olyan helyeken is használhatjuk, ahol nincs, vagy nehezen megoldható áram biztosítása, egy feltöltéssel 6-8 üzemórát használhatjuk (a felhasználás során alkalmazott teljesítménytől függően). A töltöttséget egy 4 szegmenses indikátoron látjuk, így időben megtudjuk, mikor kell hálózati tápellátásra váltanunk, nem érhet minket kellemetlen meglepetés. A csomag része egy vezeték nélküli mikrofon is, amelynek vevőegysége be van építve a Transport 12-be, a gyári adat szerint maximum 76 méteres hatótávolságban használhatjuk. További extra az USB-s médialejátszó, amivel mp3, wav és wma fájlokat játszhatunk le a beépített USB aljzaton keresztül. A bemeneti szekció három csatornát fogad, mindegyikhez külön hangerő szabályzó van. Az elsőre egy kombó csatlakozón keresztül mikrofon- vagy vonalszintű jelet küldhetünk, egy kapcsolóval szabályozhatjuk a bemeneti érzékenységet. A második csatorna a vezeték nélküli mikrofonhoz tartozik. A harmadik a sztereó bemeneti szekció, RCA csatlakozón külső bejátszót használhatunk, valamint erre a csatornára érkezik meg az USB lejátszó is, aminek a hangerejét külön állíthatjuk. Az első két csatornához egy közös Voice Priority kapcsoló tartozik, amely csökkenti a harmadik csatorna hangerejét a mikrofonok használata esetén. Ez abban az esetben hasznos, ha háttérzenét szolgáltatunk, és valamilyen bejelentés, közlemény hangzik el, így garantáltan érthető lesz az üzenet a hallgatók számára. A master kimeneten egy közös hangszínszabályzót találunk, magas és mély hangszín állítással. 6,3 mm-es TRS csatlakozóról tovább fűzhetjük a hangot. Akárcsak a Troupert, ezt az eszközt is tehetjük 36 mm-es állványra, valamint a kihúzható fogantyún kívül még két fogantyú található a két oldalon. A Transport 12 ajánlott fogyasztói ára 157 599 Ft.

Az Alto Pro kínálatából a keverőerősítőt tartalmazó, könnyen szállítható rendszerek legtöbbet nyújtó tagja a Mixpack 10. Két hangfalból áll, az egyik hátsó részében található a kivehető keverőerősítő, a másik hangfal levehető hátlapja mögött pedig egy tárolót találunk, itt a szükséges tartozékokat, kábeleket tarthatjuk. A hangfalakban 10”-os mélyhangszóró és 1”-os magashangszóró található, csúcsteljesítményük egyenként 400W, így a Mixpack 10 kategóriájának legütőképesebb tagja. A keverő szekció 4 mono csatornával kezdődik, a kombó csatlakozókkal használhatunk TRS és XLR jelforrásokat, a fantomtápot bekapcsolva kondenzátor mikrofonokat is. Ezeken a csatornákon a beépített zengetőt kétállású kapcsolóval aktiválhatjuk, a reverb master hangerejét is külön állíthatjuk. Ezután két sztereó csatorna következik, az első (5/6) TRS bemeneteket, a második (7/8) RCA bemeneteket fogad. Mindegyik csatornán hangerő és hangszín szabályozásra van lehetőségünk. A kimeneti szekció is igen sokrétű: a 4Ohm-os erősített kimenetekre köthetjük a két passzív hangfalat. Van két monitor kimenetünk, ezeken vonalszintű jelet küldhetünk aktív monitorokra vagy fülmonitorra. Van még egy RCA vonalszintű kimenetünk, amelyeken felvevőre küldhetünk jelet, illetve további monitorozásra van lehetőségünk. A fő kimenetünk hangereje szabályozható. Ezenkívül található még egy EQ kapcsoló, amelyet benyomva beszédhangra optimalizálhatjuk a rendszer hangszínét. A túlvezérléstől beépített limiter óvja eszközünket, ennek státuszáról a 4 szegmenses kivezérlésmérő utolsó LED-je tájékoztat minket. A hangfalakat állványra tehetjük, illetve döntve használhatjuk padlómonitorként. Rendkívül flexibilisen használható a rendszer, a tároló rekesz fedlapján kapunk is pár instrukciót, legyen szó zenekarról, szólóelőadóról, vagy háttérzene szolgáltatásáról egy kis karaoke-val fűszerezve. Tömege a tartozékokkal együtt kicsit több, mint 19 kg, így már érdemesebb autóval szállítani. A Mixpack 10 ajánlott fogyasztói ára 153 999 Ft.

Bátran kijelenthetjük, hogy az Alto Pro palettáján mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő eszközt, amely igen kedvező ár/érték arányban hozzáférhető a kereskedőknél. A kiemelt márkaboltok listáját a disztribútor weboldalán lehet elérni: http://fullrange.hu/hu/kiemelt-viszonteladok/.



 

2017. november 16. 12:48

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA