MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Let the good times roll - a 2019-es Eurosonic tapasztalatai

A magyar delegáció négy zenekarral érkezett múlt héten Groningenbe, az Eurosonic 2019-re. Magyarországot idén Babé Sila, Apey, Antonia Vai és az Apey & The Pea képviselte.

A 2019-es Eurosonic fesztivál fókuszában Csehország és Szlovákia voltak, a csehszlovák állmalapítás 100. évfordulójára emlékezve. A régióra eső kiemelt figyelem a magyar előadóknak is kedvezett és az eddigi éveknél nagyobb láthatóságot eredményezett.  Az idei ESNS az utóbbi három év legsikeresebbjének számít: több mint 4300 szakember és előadó vett részt a programsorozaton. 
HOTS társszervezésében létrejött közép-kelet-európai fogadáson 437 regisztrált delegált forgóban folyamatos teltházat az OOST-ban.

A négy kiválasztott magyarországi zenekar összesen hét koncertet adhatott a fesztivál ideje alatt. Az Eurosonicot megelőző promóciós időszakban az Apey & the Pea-ről (Metal Injection) és Babé Silá-ról (Highsnobiety) is jelent meg rangos zenei médiumban kedvcsináló anyag, és a fesztivál utáni sajtófogyelés is egy eredményes jelenlétet mutat.  Az eredményeket még korai lenne leszűrni, és tényleges felkérések csak a következő hetekben érkeznek majd, de annyit elmondható, hogy Apey-nek volt a leghangosabb sikere szólóban és zenekarral is, Antonia Vai pedig előremutató francia és holland visszajelzéseket kapott.

2019 volt a második olyan év, amikor Magyarország meg tudta tartani a rekordszámú négyzenekaros jelenlétet. További sikernek számít, hogy az idei Eurosonicon 26 magyar delegált vehetett részt a Hangfoglaló Program nemzetközi pályázatának jóvoltából, összesen 23 magyar cég képviseletében.
Két panelistánk a hivatalos konferenciaprogram részeként beszélhetett a hazai zeneipari kihívásokról: Kedves Péter (Belau) a francia piacra való belépésről, Bali Dávid (HOTS) pedig a nemzetközi tehetségáramoltatásról tartott előadást.


2019. január 24. 14:32

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA