MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Középkategóriás V-Drums, új generációs funkciókkal

Csak egy V-Drums képes arra a lenyűgöző hangra és játékérzetre, amely a TD-27KV-t is jellemzi. A dobszett lelkét a nagyteljesítményű, új TD-27-es modul adja, amely kiváló minőségű, személyre szabható dob-és cintányér-hangszínekkel rendelkezik. A fejlett trigger-technológia rendkívül részletgazdagon közvetíti a játék minden apró árnyalatát, a nagy átmérőjű dobok és cintányérok pedig páratlan játékérzetet nyújtanak, amely tágas elrendezésű akusztikus stílussal párosul.

Nagy ütőfelületek és cintányérok

A kisméretű és keskenyebb ütőfelületeknek köszönhetően a legtöbb elektronikus dobszett játékérzete eltér az akusztikus doboktól. A TD-27KV szakítva ezzel a hagyománnyal, nagy átmérőjű ütőfelületeivel és cintányérjaival, tágas méreteinek köszönhetően minden dobos számára azonnal otthonos környezetet biztosít. A 14” x 4,3”-os ém pergő és 10”-os tam a Roland legendás, többrétegű hálóbőrös ütőfelületével van ellátva, amely páratlan játékérzetet nyújt és a bőr feszességének beállításával a verő visszapattanása is beállítható. A 12”-os lábcin egy hagyományos, akusztikus lábcinállványon kapott helyet, a 18”-os kísérő, valamint 12”-os és 13”-os beütő pedig egy masszív, gémes állványon használható, amely javítja a játékérzetet és autentikus lengő mozgást biztosít.

14”-os digitális pergő és 18”-os digitális kísérő cintányér

A Roland innovatív digitális ütőfelület-technológiája még valósághűbbé teszi a V-Drums játékélményt. A TD-27 modulhoz USB kábellel csatlakozó digitális pergő és kísérő cintányér tökéletesen dolgozik együtt a hangforrással a lehető legtermészetesebb és részletgazdagabb játékélmény érdekében. A több érzékelős és villámgyors jelfeldolgozás lenyűgöző visszajelzést ad játék közben, természetesen közvetítve minden kifinomult dobtechnikát. A pergő precízen érzékeli a ghost hangokat, kávaütéseket és fektetett verős játék technikát, a modul precízen alakítja hanggá a jelet, a széles hangtartományban megszólaló kísérő pedig egyetlen kúp-vagy tányérérintéssel, könnyedén elnémítható

Prismatic Sound Modeling technológia

A TD-27 hangszínei a csúcsmodell TD-50-től származnak és pont olyan életteli megszólalásúak, mint az akusztikus hangszerek. Először világklasszis stúdiókban mintavételezzük a legjobb dobokat, ütőhangszereket és cintányérokat, beleértve vintage és modern hangszereket egyaránt. Ezután a Roland egyedi Prismatic Sound Modeling technológiáját adjuk hozzá a hangmintákhoz, amely az évtizedek alatt tökéletesített viselkedés-modellezéssel kelti életre a hangot. Ennek köszönhetően a dob vagy cintányér megütésekor nem egy konzervált hangszín szólal meg, hanem egy teltjes értékű hangszer, amely minden tekintetben úgy reagál mint akusztikus rokonai, lenyűgöző hangzásbeli változatossággal.

Saját dobszett létrehozása

Egy akusztikus dob esetében a hangzás a bőrök cseréjével, hangolással, tompítással, a pergősodrony feszességének beállításával, a lábgépfej cseréjével stb. változtatható meg. Ez mind lehetséges a TD-27 modullal is, így minden dobszett a kívánt zenei környezetnek megfelelően állítható be. Válaszd ki a hangszínt egy dob megütésével, majd állítsd be a kívánt hangzást gombokkal, potméterekkel és különböző szerkesztési eszközökkel. A szerkesztéseket automatikusan menti a modul, hogy minden pillanatbana játékra koncentrálhass. Ráadásul saját hangminták betöltése és hozzáadása is lehetséges, melyek még egyedibbé tehetik a dobszett hangját.

PureAcoustic Ambience technológia

Az új PureAcoustic Ambience technológia az egyes dobszettek hangját optimalizálja, lenyűgözően természetes és lebilincselő térérzetet keltve a játék közben. De mélyebbre ásva a szerkesztésben, minden egyes dobszetthez beállíthatod a mikrofonok pozícióját, az új fejlesztésű térmikrofon-szimulációval pedig az átfogó hangképet is. És végül rendelkezésre állnak beépített multieffektek és keverési lehetőségek is, akárcsak egy teljes értékű stúdiókonzol esetében, tranziens, parametrikus EQ, kompresszor, reverb, delay és egyéb effektek az igényeidhez igazítva.

Sokrétű csatlakoztatás színpadon és stúdióban

A számos csatlakoztatási lehetőségnek köszönhetően a TD-27KV fantasztikus hangzást garantál az élő koncerteken vagy felvételkészítéshez. A TD-27-es modul sztereó kimenetén keresztül egy dobszett valamennyi hangszínét kiküldi, de van két direkt kimenet is, melyekről a pergő, lábdob vagy más hang kiküldhető ki egy keverőpultra a független keverés érdekében. Stúdióban a beépített USB audiointerfész megkönnyíti a számítógépes zenekészítést, és egyetlen kábelen keresztül akár 28 audiocsatorna kezelhető. A MIDI kommunikáció a dedikált ki-/bemeneteken és USB-n keresztül is támogatott, amely lehetővé teszi a szinkronizálást más MIDI berendezésekkel, illetve egy számítógépes szoftver hangszíneinek triggerelését.

Egyszerű bővíthetőség

A TD-27KV lehetőséget ad a rugalmas bővítésre. A TD-27-es modul három Aux trigger-bemenetén keresztül egyszerűen adhatsz hozzá további tamokat és cintányérokat Lehet bármilyen ötleted, az Aux trigger-bemenetek segítségével felépítheted a számodra ideális dobszettet.

Bluetooth kapcsolat és beépített Coach funkciók

A beépített Bluetooth lehetővé teszi zenék megszólaltatását egy okostelefonról vagy laptopról a modulon keresztül. Ez ideális megoldás, ha például fejhallgatóval szeretnél jammelni. Játssz együtt kedvenc zenéiddel vagy keverd hozzá egy YouTube oktatóvideó hangját a dobszett hangjához. A Coach funkciókkal hatékonyan tökéletesíthető a dobtudás, a metronóm pedig hozzájárul a belső tempóérzék fejlesztéséhez. Továbbá a játék azonnali felvétele és visszahallgatása gyorsan rámutat a további gyakorlást igénylő részekre.

A  TD-27KV-val kapcsolatos további részletekért, látogassa meg a Roland.com/hu oldalt.

---------

A Roland Corporation
A Roland Corporation egyike a legjelentősebb elektronikus hangszerek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó vállalatoknak. A billentyűs hangszerek mellett, gitáros termékek, elektronikus ütőhangszerek, digitális felvevők, erősítők, audioprocesszorok és multimédiás berendezések is szerepelnek termékpalettáján. A hangszerfejlesztés területén több mint 40 év tapasztalattal rendelkező Roland számos olyan újító zenei technológiával büszkélkedhet, amelyek mértékadó szerepet töltenek be a zeneiparban. További információkért, látogassa meg a http://www.roland.com/hu oldalt vagy keresse fel az Önhöz legközelebbi Roland márkakereskedőt.


2020. február 29. 15:28

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA