MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Kőbányai gólyatábor Zamárdiban

Ha itt a nyár, a Kőbányai Zenesuli gólyatábort tart Zamárdiban. Ha be akarsz mutatni néhány hangszert, vagy erősítőt hova mész? Természetesen oda, ahol sok zenész van… Na irány Zamárdi!

Még fel sem ocsúdott a Balaton parti település a Balaton Sound okozta sokkból, máris megérkeznek a nyakukra a zenészek. Évek óta járunk kurzust tartani a Zenesuli táborába, és ez idén sem volt másként. Minden a régi: iszonyú meleg volt és iszonyú érdeklődés. Három kiváló zenésszel érkeztünk, és három kiváló terméket mutattunk be egy másfél órás kurzus keretében. Megyaszay István (basszusgitár) nem csak a suliban végzett diák, hanem ma már tanár is ugyanott. A Marshall cégcsoporthoz tartozó EDEN erősítőket, ládákat mutatta be, külön kiemelve a Terra Nova sorozatot. Tóth Tamás (dob) a szintén Marshall csoporthoz tartozó NATAL dobokról mesélt, megmutatva saját Birch Fusion X felszerelését is. Adódott volna, hogy a gitáros, Lukács Peta (aki szintén a Zenesuli növendéke volt) Marshall gitárcuccon játsszon, de az élet felülírta: pár napja érkezett meg a VOX zseberősítő sorozata, az MV50 széria. Ez a pedálnak látszó vadonatúj NUTUBE technológia, ami ful csöves hangzást biztosít a maga 50W-jával és döbbenetes hangjával. (Korábbi cikkünk a NUTUBE technológiáról: http://musicmedia.hu/20160617_nutube___uj_tipusu_elektroncso ) Ennyi leesett állat régen láttunk: valami új köszönt be a gitárosok életébe. Peta mindhárom alapmodellt  (AC, ROCK, CLEAN) „jól meggitározta”, de természetesen a bemutató végén a srácok is megnyúzhatták a valóban pirinyó eszközöket.

Összeeresztesz három kiváló zenészt, és pillanatok alatt képet kaphattak a gólyák arról, hová lehet fejlődni a hangszeres tudásban, az együtt muzsikálásban.  A nagy sikerű örömzenélésnek csak a szigorú időbeosztás szabott gátat, de nem baj, ősszel Kőbányán folytatjuk.

A remek hangulatról beszéljenek helyettem a képek!

Hermann János
http://audmax.hu/


2017. július 15. 14:57

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA