MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2023: Íme a 24. hét megjelenései

Június második hetét lendületessé varázsolták a hazai zenei előadók. Új dallal lepte meg közönségét többek között Caramel, Rúzsa Magdi, Orsovai Reni, valamint Takács Nikolas. 

CARAMEL – ÁLMODOZÓK
Rockos elemek, gitárra írt riffek, R’n’B. Mindez fűszerezi Caramel újdonságát, amelyhez maga az előadó rendezett, vágott és fényelt videóklipet.

„Csak úgy tudjuk látni a világot, amilyenek valójában vagyunk, és nem jó, ha megpróbálunk a bőrünkből kibújva élni. Sok mindent érint ez a dal, megkerülhetetlen, örök érvényű igazságokat, miközben nagyon személyes is. Ez az első olyan klip, aminek a gyártását is az én cégem végezte. Kicsit olyan, mint egy vizsgafilm: saját kézbe vettem szinte mindent, hónapokig tanultam vágni és fényelni. Régóta vonzódom ehhez a világhoz, és talán nem lett tökéletes a végeredmény, de amit szerettünk volna, azt megvalósítottuk. Vincze Gábor szintén oroszlánrészt vállalt a feladatokból. Én már most a következőt tervezem: legközelebb még nagyobbat merünk álmodni” – árulta el Caramel.


RÚZSA MAGDI, SZAKÁCS GERGŐ – KÉK A SZÍVEM
Vélhetően igen kevesen számítottak arra a közreműködésre, ami ezen a héten érkezett. A Follow The Flow egyik frontembere, Szakács Gergő ugyanis hazánk egyik legsikeresebb énekesnőjével, Rúzsa Magdival dolgozott közösen. A „Kék a szívem” az Együtt az Autistákért Alapítvány megbízásából jött létre. A dal zenéjét Gergő mellett Somogyvári Dániel, szövegét pedig Fura Csé (Follow The Flow) szerezte. A remek klipet Nagy Bence rendezte.


NENE – FÉNY
Orsovai Reni saját formációja, a NENE az elmúlt egy évben olyan dalokkal lepte meg közönségét, mint az „Átlátnék beléd”, az „Örökké”, a „Mi lett volna”, valamint a „Ha nem vagy itt”. A héten előrukkoltak egy újdonsággal, aminek szövegét Reni, zenéjét a zenekar tagjai álmodták meg, a felvétel pedig Kremán Patrick jóvoltából készülhetett el az Organic Sound stúdióban.


TAKÁCS NIKOLAS - Ó, ÉN BOLOND
Úgy tűnik, Takács Nikolas az idei évet valóban aktívra tervezi, hiszen alig két hete adta ki a „Vasárnapi dal” című számát, most máris itt a következő friss-ropogós anyag. Az „Ó, én bolond” zenéjét Nikolas, szövegét Lombos Márton írta. A hangszerelést, a master teendőket Tóth Marcell látta el, a dalhoz forgatott klipet pedig Kassai Zsolt rendezte.


PANDORA PROJEKT – PÁRVÁLASZTÓ
Felrázta a nyarat a különleges vokálokkal fűszerezett, szövegcentrikus dalokkal építkező Pandora Projekt is. Az alapvetően indie -folk, ethno - pop, magyar népi motívumokkal dolgozó Major Dóra, Végh Janka páros ezúttal a párválasztás témáját járja körbe. A hangszerelés, mix, master munkálatokat Hámori Máté látta el, a videót Dezső rendezte.


PERPÉTUUM – VISSZAFELÉ
A „Visszafelé” címet kapta a perpētuum első magyar nyelvű kislemeze, amelynek utolsó dalához klipet is forgatott a formáció Törőcsik Franciska főszereplésével.

„Számomra a ’Visszafelé’ a tehetetlenség története. Amikor mindent megteszel, hogy javuljon egy amúgy is elromlott helyzet, de azzal, hogy megpróbálsz cselekedni, csak olajat öntesz a tűzre. Belefáradtál már ebbe az egészbe, teljesen reménytelenül létezel a fojtó érzéssel, hogy bármit csinálsz, az eltűnik, vagy senkit sem érdekel. A refrén egyfajta kritika arról, hogy a látszat ellenére a mai világban az emberek többsége mennyire nincs jelen. Egy olyan harcot vívnak, amit már rég lejátszottak. Elfecsérelték az életüket az apró problémák felnagyítására, és emiatt nem veszik észre a lényeges dolgokat. A második verze jobban kinyitja ezt a sztorit, és a gondolatot, hogy minden félelmünk a múltban burjánzik. A kisfilm reflektál a dalra, sőt, tovább bontja azt: egy olyan környezetben játszódik, ahol az emberek csak a látszattal törődnek. Az egyetlen figura, akinek ebből elege van, az Franciska. Próbál megküzdeni és végezni a dolgát, de ez a harc kimerítő tud lenni, és egy váratlan pillanatban minden kicsúszhat az ember kezéből. Külön respect a statisztáknak, akik bevállalták, hogy megdobálják őket étellel és különböző szaftos szószokkal, és persze Franciskának is, hogy vállalta ezt a kicsit balesetveszélyes forgatást.” – mondta el Girincsi Fruzsina, avagy a frontasszony.


CLAUDIA BALLA, LAURA SCAGLIA – 88
Újra közreműködéssel jelentkezett Claudia Balla énekes-dalszerző, aki ezúttal a svájci Laura Scagliával dolgozott együtt.

"A '88' egy tragikusan véget érő szerelmi történetet beszél el, ahol a főhősnőt egy nyári éjszakán meggyilkolja a kedvese és egy tó mélyén végzi. Ez a halál több síkon értelmezhető - fizikai, pszichológiai és szociális síkon, utalva a közösségi felületeken történő, illetve a társadalmi halálra és a cancel kultúrára is. A dalt én írtam, Mark McKee hangszerelte és az éneksávok Genfben lettek rögzítve." - árulta el Claudia.


KACAJ – UTÓLAG SZÍNEZETT
Komplex hanganyaggal landolt a hazai zenei színtéren a KACAJ zenekar. A csapat az alternatív rocktól a hip-hopon át a legkülönbözőbb stílusok ötvözésében gondolkodik, amit örömzenéléssel fűszereznek meg. Bár a folkpop bagázs az elmúlt egy évben olyan produkciókkal működött közre, mint The Pontiac, a most publikált „Utólag színezett” című első nagylemezük tekinthető a valódi, komolyabb bemutatkozásuknak.

Összeállította, írta: Hatos Niki


2023. június 25. 07:43

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA