MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KIS LÉPÉS AZ ÓRIÁSI UGRÁSHOZ

Az Allen&Heath a 96kHz XCVI FPGA technológiát felhasználó digitális keverők családjában harmadik modellként bemutatta az Avantis digitális keverőjét, mely önálló egységként 64 processzálható csatorna és 42 teljeskörűen konfigurálható MIX busz  struktúrát használó erőforrással rendelkezik. Újgenerációs kezelőfelületként szolgál a két 15,6”-os Full HD érintőképernyő, a dedikált csatorna és konfigurálható rotary szabályzók. Az Allen&Heath I/O termékcsalád teljeskörű kompatibilitásával az Avantis platformhoz minden eddigi külső stagebox használható, valamint könnyen illeszthető meglévő dLive és SQ rendszer további elemeként.

Az XCVI Core FPGA technológiának köszönhetően, melyet elsőként a dLive rendszerében ismerhettünk meg (25 milliárd műveleteti végrehajtás) biztonságos erőforrást biztosít a 96kHz mintavételezésű Avantis keverőnek 64 processzálható csatorna, 42 konfigurálható busz, 12 sztereó FX visszatérés együttes felhasználásra. A 96bit akkumulált dinamikatartomány, 0,7ms teljes rendszer processzálási késése használatával továbbra is egyedülálló a digitális keverők körében.

KÉZZEL FOGHATÓ NAGYFELBONTÁSÚ VALÓSÁG

Két 15,6”-os Full HD felbontású kapacitív érintőképernyő áll rendelkezésre a fizikai és virtuális keverés együttes megvalósítására. Az érintésérzékeny faderek azonnali csatornaválasztási lehetősége a lehető leggyorsabb reagálást biztosítják a felhasználó részére, míg a csatorna forgószabályzói dinamikusan változtatják a kijelzőn megjelenített képeket legyen az EQ vagy kompresszor nézet.
Minden kijelző tartalmaz egy ún. FastGrab almenüt, mely dinamikusan kezel további, a felhasználó által konfigurált funkciókat, pl. EQ részletes paraméterek, AUX küldések, stb.

TOTÁLIS I/O
 
Mindegy, hogy melyik generációról beszélünk az Avantis SLink portja az evolúciók során fejlődött vezérelhető stage boxok mindegyikével kompatibilis, legyen az GLD, QU vagy akár dLive box. Az Allen&Heath saját fejlesztésű DANTE kártyáján keresztül dedikált Dante stageboxokat is (DT168 and DT164-W) csatlakoztathatunk ezzel könnyedén Dante hálózatba helyezve az Avantis rendszerét.

GX4816 – A TÖKÉLETES PÁROS

A GX4816 box 96kHz mintavételezéssel 48 XLR dLive mikrofon/vonal bemenettel és 16 vonal kimenetet kínál. Egyszerűen csatlakoztatható az Avantis keverőpulthoz. A 4U magas rackben található 2 DX port fűzési lehetőség, mellyel akár négy további box-al is bővíthetjük rendszerünket. A GX4816 egyik bővítőportja mindemellett ME Personal Monitor lehetőséggel is szolgál.

DX012 – HOZZ KI TÖBBET A RENDSZERBŐL

Tökéletes választás lehet fülmonitor rendszerek meghajtásához az új DX012 kimeneti bővítőbox. Az 1U magas egység úgyszintén illeszthető az Avantis keverő rendszeréhez. A flexibilis kapcsolási lehetőségnek köszönhetően lehetőség van 12 XLR kimenet, vagy 8 analóg + 4 sztereó AES kimenet, vagy 4 analóg + 8 sztereó AES kimenet konfigurálásra. A második DX port lehetőséget ad, DX012, DX168 vagy DX164-W boxok továbbfűzésére vagy redundáns kapcsolat létesítésére.

BŐVÍTHETŐSÉG dPACK CSOMAGGAL

Az Avantis jelfeldolgozási erejét mi sem bizonyíthatja jobban, mint a benne rejlő teljesítmény, mely lehetővé teszi a dLive DEEP effektjei közül méltán elismert Dyn8, Dual Stage Valve Preamp és még sok egyéb plusz plug-in bővítési lehetőségét. A dPack bővítéssel az Avantis zéró késésű effektjei aktiválódnak és a DEEP processzort kihasználva 16 Dynamic EQ mellett minden csatornára fázis koherens dinamika plug-inek érhetőek el az FX rack használata nélkül.

„METAL” FÉM KÜLSŐ BORÍTÁS

Az innovatív fejlesztésnek köszönhetően az Avantis egy különleges fém és műanyag keverékéből képzett vázszerkezetet kapott, mely a rendkívüli merevség mellé rendkívül alacsony súllyal jár, így az új keverő mindösszesen 26kg. Miután az Avantis minden eleme hosszas és a lehető legszélsőségesebb tesztelések sorozatának felelt meg büszkén állíthatjuk, hogy a keverő méltán képviseli kategóriájának csúcsát.

KÜLSŐ KAPCSOLATOK

Dante, Waves, és a többiek
Az Avantis 12 XLR analóg bemenettel és12 XLR analóg kimenettel, valamint 1 sztereó AES/EBU bemenettel és 2 sztereó AES/EBU kimenettel rendelkezik lokálisan
Két addicionális bővítő port áll rendelkezésre mindegyik kártyán 128x128 be/kimeneti kapcsolási lehetőséggel használva az eddig megismert dLive rendszer kártyáit.
 
DANTE 128x128, DANTE 64x64, Waves V3 128x128

gigaACE 128x128, fibreACE 128x128, superMADI 128x128

Főbb funkciók:
•    96kHz 64 csatorna / 42 konfigurálható busz
•    XCVI FPGA core “ultra-low” latency (0.7ms)
•    Teljeskörűen konfigurálható kimeneti busz struktúra
•    Masszív, robosztus külső fém ház
•    Intuitív felhasználói felület kombinációjaként a virtuális és fizikai kezelőfelület
•    dPack bővítési opció, 16 Dyn8, és zéró késésű csatorna effektek (DEEP Compressor, és Dual-Stage Valve előfok)
•    12 sztereó FX rack, dedikált sztereó return csatornával
•    16 DCA
•    Dual 15.6” Full HD kapacitív érintő kijelző
•    AMM (Automatic Mic Mixer) 64 csatorna felhasználásával
•    Teljeskörűen konfigurálható fader kiosztás
•    144 fader strips (24 fader, 6 layer)
•    SLink port csatlakozás, lehetőséget adva minden eddigi A&H stage box és ME Personal Mixing kapcsolatára
•    12 XLR analóg bemenet és kimenet
•    1 Sztereó AES bemenet és 2 Sztereó AES kimenet
•    2 I/O Port bővítési lehetőség, ami 96kHz mintavételezés mellett 256x256 további csatlakoztatási külső patch-pont (Dante, MADI, gigaACE, Waves SoundGrid, stb)
•    Szabadon konfigurálható forgó potméterek
•    24 szabadon címezhető SoftKeys
•    USB stereo felvétel és lejátszás
•    BNC Word Clock
 
Márkus Gergő
Audmax Kft
 

2019. október 9. 17:59

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA