MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Kiadók és szerzői jog - Backstage Start novemberben is

A Backstage Start a Hangfoglaló Program Könnyűzenei Menedzsment Alprogramjának zeneipari előadássorozata. A nyitott és ingyenes előadások és workshopok célcsoportja azok a pályájuk elején járó zenészek és menedzserek, akik számára a Backstage Start gyakorlati segítséget nyújthat a kezdeti lépésekben. A következő esemény november 6-án az Eötvös10-ben kerül megrendezésre.

2019. november 6-án folytatódik a Backstage Start, a Hangfoglaló Program megújult zeneipari előadás- és beszélgetéssorozata új helyszínen, az Eötvös10-ben (Budapest VI., Eötvös utca 10., az Oktogon közelében)! A Backstage Start vázát alkotó két szakmai előadást minden alkalommal két zárt, kiscsoportos workshop követ. A Backstage Start előadásain és workshopjain való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével tudtok: https://forms.gle/GFTBkcuqDoNeZAJT9

A hazai popzene motorjai még mindig a lemezkiadók, csak éppen már nehéz igazán lemezkiadónak nevezni őket. A multifunkcionális szervezőcéggé alakult 360 fokos modellben dolgozó kiadók munkájáról és stratégiájáról ad elő Molnár Gábor, a Gold Record kiadó alapítójával és ügyvezetőjével.

A második előadás során Dr. Tóth Péter Benjamin az Artisjus Üzleti Transzformációs Főosztályának igazgatója exkluzív, 90 perces előadásban mutatja be a szerzői jog formáit, a jogosultak körét, és a közös jogkezelők működését.

Az előadásokat követően két párhuzamos workshopon vehetnek részt a jelenlévők. A workshopok létszáma korlátozott, jelentkezni a regisztrációs felületen - és felszabaduló helyek esetén a helyszínen lehet.

A kiadói modell gyakorlati oldalát térképezik fel a résztvevők a workshop során. Hogyan és mikor érdemes megkeresni egy kiadót, milyen dealek köthetőek, milyen stratégiák képzelhetőek el a közös munka során - mindezekre a kérdésekre választ kaphattok Molnár Gábor segítségével.

Dr. Tóth Péter Benjámin workshopja során két téma közül választhatnak majd a résztvevők. Vagy olyan szerzői jogi problémákra keresnek majd gyakorlati válaszokat, amelyek az előadók és zenekarok működése kapcsán felmerülnek, vagy a workshop során a SZIR felületén vezeti végig a hallgatókat az előadó, és bemutatja a felületet lehetőségeit és azt hogyan segíti a jogdíjakkal kapcsolatos ügyek intézését.


2019. október 21. 11:53

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA