MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Kerülj képbe a Marantz Professional újdonságaival!

A Marantz Professional eddig is híres volt a minőségi felépítésű, ötletes megoldásokkal szolgáló termékeiről, amelyek mindemellett még nagyon jól is néznek ki letisztult formatervezésüknek és a márkára jellemző elegáns színviláguknak köszönhetően.

Ismerkedjünk meg három új termékkel, amelyek nagy segítséget jelentenek a DSLR kamerákkal dolgozó szakembereknek minőségi hangot rögzíteni a minőségi videók mellé, valamint a világhálót elárasztó videódömpingből is segítenek kiemelkedni a gamer-eknek, podcast műsorok készítőinek.

PMD-602A
Az első, egyben legegyszerűbb eszköz egy kétcsatornás mikrofon előerősítő, amit DSLR kameránk és tripod állványunk közé rögzíthetünk. Két kombinált XLR/TRS csatlakozón keresztül köthetünk mikrofonokat az eszközre, kondenzátor mikrofonokat is használhatunk, a fantom tápfeszültséget is kiválaszthatjuk 12V és 48V közül.

Csatornánként választhatjuk ki a bemeneti érzékenységet, valamint egy limiter-t is használhatunk, amellyel elejét vehetjük a váratlan (és kéretlen) túlvezérlésnek is. 3,5mm-es TRS csatlakozón keresztül küldhetjük a kimeneti jelet DSLR kameránkra vagy külső felvevő eszközre, valamint a valós idejű monitorozásra is van lehetőség egy szintén 3,5mm-es TRS fejhallgató kimeneten keresztül, amelynek a hangerejét külön potméterrel szabályozhatjuk. Egy kétállású kapcsolóval mono és sztereó üzemmód között válthatunk. A tápfeszültséget 4db AA típusú elemmel biztosíthatjuk a készülék számára. A PMD-602A óriási segítség azok számára, akik minőségi hangfelvételt is készítenének, nagyobb méretű külső felvevőeszköz, keverőpult, laptop, hangkártya hurcolása nélkül. Egyszerűen összekötjük kameránk hangbemenetét a PMD-602A-val egy 3,5mm-es TRS jack kábellel, elhelyezzük a megfelelő helyre kedvenc mikrofonunkat/mikrofonjainkat, és a videóval együtt a jó hangzású audio sáv is rögzítésre kerül.

PMD-706
Ha ennél többre vágynánk, a PMD-706 már sokkal több szolgáltatást nyújt számunkra. Ugyanúgy kameránk és állványunk közé rögzíthetjük, de ezen a ponton szinte véget is érnek a hasonlóságok. 6 csatornát rögzíthetünk SD/SDHC/SDXC (128GB max. tárhely!!!) memória kártyára maximum 96kHz/24bit minőségben WAV és BWF formátumban. 4 XLR és 2 TRS bemenetet használhatunk, viszont a csomagban található átalakító kábelekkel az utolsó két csatornát is használhatjuk XLR kimenetű jelforrásokhoz.

Az előző eszköznél ismertetett funkciókat itt is elérhetjük, viszont a készülék kijelzővel és menürendszerrel is rendelkezik, így ellenőrizhetjük a jelszinteket túlvezérlés előtt, és több fontos dolgot is beállíthatunk. Ilyen opciók az 5 állású mélyvágó filter, az M/S mikrofonelrendezés azonnali dekódolása, és a biztonsági sávok felvételi lehetősége. Csökkentett jelszinttel 3 sávot is rögzíthetünk, így ha váratlanul megemelkedne a jelszint, még mindig biztonságban van a tiszta hangképünk, ráadásul egy limiter dinamikát módosító hatása nélkül! Ha egy kicsit elvonatkoztatunk a DSLR felhasználástól, bármire használhatjuk a PMD-706 felvevőt, zenekari demófelvételek készítésére, illetve konferenciákon külön rögzíthetjük a megszólalók hangját, nagyban javítva a végeredmény hangzását, zajszintjét és dinamikáját. Jelenleg ez a készülék a gyártó legkifinomultabb, legtöbb csatornát rögzíteni képes felvevője, nyugodtan engedjük szabadjára a fantáziánkat, mert a felhasználási lehetőségek igazán sokoldalúak lehetnek.

Turret
Ha podcast-okat, gamer videókat, vagy bármilyen videó anyagot készítenénk minőségi képpel és hanggal, vagy csúcsminőségű videó hívásokra vágynánk, már nem kell tovább keresgélnünk, mivel a Turret egyetlen készülékbe tömörítve minden eszközt megad nekünk ehhez. Egy oszlopszerű kialakítású központi egységen található a fényforrással kiegészített kamera, a nagymembrános kondenzátormikrofon, és a minőségi fejhallgató erősítő.

A kamera maximális felbontása 1080p (fullHD), H.264 tömörítésű fájlokat rögzíthetünk, autofocus működési elvű, látószöge kézzel állítható az oszlopon. A kamera fontos kiegészítője a LED gyűrűs lámpa, amellyel könnyedén korrigálhatjuk az előnytelen fényviszonyokat, mivel fokozatmentesen állíthatjuk fényerejét (ki is kapcsolhatjuk teljesen), és három kiegészítő plasztik filtert is használhatunk (Warm, Cold, Diffused Daylight). Ezeket egyszerűen a lámpa keretébe kell pattintani. A mikrofon egy back electret nagymembrános kondenzátor mikrofon, állítható karral pozícionálhatjuk, beépített pop filterrel rendelkezik, és egy -10dB-s csillapító kapcsolóval is. A hangot és a képet már digitális jelformátumban továbbítjuk számítógépünkre egy USB-C csatlakozón keresztül. Az adatátvitel sebessége emiatt kifogástalan, késésmentes, a hangminőség 48kHz/16bit. A fejhallgató erősítővel gyakorlatilag bármilyen fülest meghajthatunk, a MIX szabályzóval pedig beállíthatjuk a mikrofon és a számítógép hangjának arányát, ez is igen hasznos funkció direkt monitorozás esetén. Mind a mikrofont, mind a kamerát egy gombnyomással ki- és bekapcsolhatjuk a front panelon. További extra a beépített USB HUB, amellyel két további csatlakozóval bővíthetjük számítógépünket. A Turret beszerzésével nem csupán egy pofonegyszerűen használható, minőségi komponensekből összerakott készüléket kaphatunk, hanem a gyönyörű dizájnnak köszönhetően szobánk éke is lehet, mivel igazán elegáns megjelenésű lett a kinézete!


2018. január 26. 15:18

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA