MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Karanténkontent

Világjárvány generálta (pánik)helyzet alatt mit csinál a zenész, ha nem mehet színpadra, bezártak a klubok és a stúdiók is visszafogott kapacitással működnek? Otthon muzsikál. Számtalan példát láttunk erre a nagyvilágban, de hála az égnek nem kell messzire mennünk kiváló zenészekért és remek muzsikákért.

Íme néhány, a közelmúltban készült zenei szösszenet hazai billentyűs kiválóságainktól. A közös pont a KORG. Ezeket a hangszereket használó művészek száma hazánkban folyamatosan nő. Köszönhetően a jól eltalált hangszereknek, a művészek billentés-hangszín-szolgáltatás szentháromság iránti vágya testesül meg bennük.

De kik is ezek a művészek és mik is ezek a hangszerek?

Rafael Márió, többek közt Péter Szabó Szilvia zenekarából lehet ismerős, de saját triójával is gyakran előfordul, a jazz kedvelők örömére. Itt egy KORG SV2 zongorán játszik.

Szebényi Dani a KORG Prologue analóg szintijét nyúzza. Dani a fiatal generáció egyik legkeresettebb arca, láthatjátok a Kowalsky zenekarban, de több nemzetközi produkció is tagjai közt tudja. És ha hallanátok énekelni!

Romhányi Áron sem szorul különösebben bemutatásra. Itt trio formációban látható egy KORG SV2 társaságában, de Ő is termékeny volt a nagy bezártságban.

Cséry Zoli a közelmúlt legtermékenyebb videótartalom előállítói között van. Itt saját KRONOS preseteit bemutató sorozatának egy része látható, de van még, ahonnan ez jött.

Aki nem tud betelni a billentyűs videókkal, az csekkolja a művészek oldalait, illetve az Audmax szociális felületeit.
 
Hajdu Zoltán



 

2020. június 27. 09:52

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA