MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

JBL VTX A8 és VTX B18 – Új tagokkal bővül a VTX A line-array sorozat!

A világ egyik vezető audio, video, fény- és vezérléstechnikai rendszereket gyártó vállalata a Harman Professional Solutions a 2018-as InfoComm kiállításon mutatta be először a közönségnek a JBL VTX A line-array hangfalcsalád két legújabb tagját, a dupla 8” átmérőjű mélyhangszóróval szerelt VTX-A8 szélessávú sugárzót, és a hűséges társát a VTX-B18 szimpla 18” méretű szubbasszust, melyek révén a VTX sorozat csúcstechnológiai megoldásai mostantól kompakt formátumban is elérhetők, kis- és közepes méretű rental illetve installációs alkalmazásokhoz.

A VTX-A8 a JBL szabadalmazott hangszóróit és legújabb generációs magasfrekvenciás akusztikus tervezésű tölcséreit kombinálja a páratlan teljesítmény és hatékonyság jegyében a 110 fokos horizontális lefedésről már nem is beszélve. A VTX-B18 kiegészítő szubbasszus szintén a JBL legújabb generációját képviseli a szubbasszusok között, kompakt és pehelysúlyú kialakítással, kifejezetten arra tervezve, hogy 30 Hz alá terjessze ki a line-array rendszer frekvenciaátvitelét.

„Azért terveztük meg ezeket a hangsugárzókat, hogy mindenféle hangosítási igényhez tökéletesen alkalmazhatók legyenek, legyen szó produkciós vállalatok, rental cégek, színházak vagy templomok igényeiről, illetve bárkinek, akinek minőségi front fill, side-array, vagy akár kiegészítő rendszerre van szüksége meglévő VTX installációhoz.” – mondta George Georgallis, a Harman Professional Tour Sound and Performing Arts menedzsere. „Mindkét típust a 0-ról építettük fel, olyan komponensekkel, melyek nagy JBL rendszerek hangzását adják kompakt sokoldalú formátumban.”

VTX-A8

A VTX-A8 újgenerációs hangszórókészletet, és fizikai formaterv finomításokat tartalmaz, melyeket célirányosan fejlesztettek a JBL mérnökei, hogy még több driver legyen integrálható egy kisebb és könnyebb dobozba, miközben a VTX családra jellemző nagy teljesítmény és a konzisztens hangzás továbbra is megmarad.

Az A8 8” átmérőjű neodímium mágnessel szerelt negyedik generációs Differential Drive típusú, duplatekercses, dupla légréses mélyhangszórót tartalmaz, mely ez eddigi legnagyobb kitéréssel, teljesítménnyel, és érzékenységgel dolgozik. A középhangszórók most is a JBL szabadalmaztatott RBI™ rendszerébe vannak integrálva a lehető legtisztább átvitelért az egész frekvenciasávban. A magasfrekvenciás hangok megszólaltatásáért két darab 2” átmérőjű 2423K kompressziós magassugárzó a felelős, ugyanaz, amely a VTX A-12-ben is megtalálható. Ez a magassugárzó kiválóan egyesíti a kompressziós meghajtást, a fázisdugót, és a line-array tölcsért egyetlen szimpla komponensben mely megnövelt pontosságot és érzékenységet, valamint kevesebb torzítást és alacsonyabb össztömeget eredményez.

A VTX A8 számára minden egyes ülőhely ugyanott van: Az egészen 350 Hz-ig működő, széles 110 fokos lesugárzási kép ideális választássá teszi minden kis- és közepes méretű rendezvényhez, vagy front fill kiegészítőként, illetve minden más alkalmazáshoz, ahol kontrollált egységes lefedés szükséges széles hallgatósági területen.

A hangfal háromutas kialakítású, és passzív hangváltóval rendelkezik, így egyszerre hajtható a közép- és a magasfrekvenciás szekció, lehetővé téve az alacsonyabb szükséges erősítőcsatorna-számot.

Végül, de nem utolsó sorban az A8 ugyanazt az innovatív függesztési mechanizmust és rendszert tartalmazza, mint az A12. A szállításbarát méretek mellett a rendszerbe a JBL Performance Manager szoftvere enged teljes körű és gyors beavatkozást.  A hangfalhoz jelen pillanatban 8 különböző opcionális tartozék elérhető, többek között egy vadonatúj tartólemez, mely segítségével földre helyezett stack torony is kialakítható az új B18-as szubbal kombinálva, vagy az új traverz bilincs és mini függesztőkeret, melyekkel akár kisebb produkciók, trade-showkon is bevethető a hangfal.

VTX-B18

A VTX-B18 szubbasszus a JBL legújabb 2288 18” mélyhangszóróját kapta, melyet kifejezetten a megnövelt linearitás és szélesebb dinamikatartomány jegyében alkottak meg a tervezőmérnökök. Az új mélyhangszóró szintén a Differential Drive sugárzók 4. generációjába tartozik, melyek általános jellemzője a még nagyobb teljesítmény és kitérés, még kevesebb torzítás, és a rendkívül alacsony teljesítménykompresszió. Ráadásul a B18 megkapta a JBL eddig csak stúdiómonitoroknál alkalmazott SlipStream™ duplán szélesedő exponenciális mélyfrekvenciás légrés komponensét, így még intenzívebb légáramlás és hallhatóan lecsökkent turbulencia jellemzi a rendszert még maximális kitérés esetén is.

Az A8-hoz és A12-höz hasonlóan a B18 is rendelkezik a VTX-A széria forradalmi függesztőrendszerével, sőt, a tudatosan tervezett fizikai méretei jóvoltából gond nélkül összekapcsolható mindkét szélessávú VTX-A modellel.

A VTX A8 és B18 is por- és cinkbevonatú telirácsos arculatot kapott, mely ez extrém behatásoktól is megvédi a komponenseket, és elég magas IP55-ös minősítést kapott. Sőt, tetszés szerinti színre is festhető az installáció környezetének megfelelően.

A VTX-A hangfalak meghajtására továbbra is a Crown i-Tech HD erősítőit ajánlottak. A gyári beállítások pár kattintással előhívhatók a JBL Performance Manager szoftverén keresztül.

Az A8 és B18 hangfalak 2018 szeptembertől kaphatók világszerte.

Részletek:
http://www.jblpro.com/www/products/tour-sound/vtx-a-series
www.bertaudio.hu
www.facebook.com/bertaudio


 

 

2018. július 19. 12:25

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA