MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

JBL VLA Compact – Generációváltás az egyik legismertebb stadionhangosító hangfalcsaládban

Az új line-array sugárzók VLA teljesítményt és minőséget nyújtanak megnövelt időjárás elleni védelemmel kis- és közepes méretű stadionokban.

A 2018-as InfoComm kiállítás egyik legfőbb Harman Professional újdonsága volt a JBL Professional VLA Compact line-array sorozat bemutatása.

Az iparág egyik legjobb tulajdonságaival rendelkező, elsősorban távoli lesugárzású VLA (Variable Line Array) sorozat alapjaira épülő VLA Compact ugyanazt a teljesítményt és minőséget biztosítja egy még kompaktabb, kültérre még alkalmasabb külsővel bármely nagy méretű fix installációhoz, legyen szó kis- vagy közepes méretű stadionokról, vagy nagyobb méretű arénákról, ahol a hangsugárzók nagy távolságokra helyezkednek el a hallgatóktól.

„A VLA sorozat vásárlói visszajelzései folyamatosan elképesztők, és pont ez az amiért ez a sorozat található meg a világ számos nagy presztizsű arénájában.” – mondta Kevin Brown, a Harman Professional Sport Venues Solutions menedzsere. „Az új VLA Compact sorozat ezeket a tulajdonságokat és lehetőségeket viszi tovább egy sokkal kompaktabb sokoldalúbb formátumban, mely tökéletes mind kisebb méretű stadionok vagy nagyobb méretű klasztereket igénylő arénák, zárt stadionok hangosításához.”

A VLA Compact kifejezetten véglegesen telepített installációkhoz ajánlott, ahol a lefedés mellett követelmény a magas érthetőség és hangerő mely képes elnyomni a tömegzajt. A széria egyik alapvető tervezési eleme a nagy formátumú tölcséres kialakítás mely kiterjedt sávszélességet, horizontális irányítottságot és megnövelt érzékenységet biztosít.

A rendkívül nagy teljesítményről a szélessávú modellekben dupla 10” átmérőjű, Differential Drive™ meghajtású mélyhangszórók gondoskodnak, 65°és 100°-os vízszintes lefedési opciókkal. A család tagja egy szubbaszus is, mely dupla 15” méretű hangszórókkal van felszerelve. Mivel ez a család kifejezetten kültéri használatra tervezett, minden egyes tagja dobozon kívüli időjárásálló védelemmel van ellátva IP55-ös besorolású üveggyapot bevonat, és acélból készült végzáró elemek formájában.

Főbb tulajdonságok:
Frekvencia tartomány (-10 dB): 75 Hz – 20 kHz
Horizontális lefedés: 100 vagy 65 fok (névleges)

Hangszórók:
LF: 2x2261, 10” átmérőjű dupla 3” tekercsátmérőjű neodímium Differential Drive™
HF: 3xD2415, dupla 1.5” átmérőjű gyűrűs gyűrűs membrán, 1.5” tekerccsel, neodímium motorral

Tömeg: 40 kg (VLA301: 140 kg)
Bevonat: IP55 többrétegű megerősített üveggyapot, acéllemez végzáró elemekkel

A sorozat tagjai:
VLA-C2100 – 2x10” 100° szélessávú
VLA-C265 – 2x10” 65° szélessávú
VLA-C125S – 2x15” szubbasszus

Néhány VLA és VLA Compact referencia:
HSBC Arena – Buffalo
DODD Stadium, Georgia Tech
Kenan Stadium, University of North Carolina
Ole Miss Stadium Tennessee
Ford Stadium, SMU
Clemson Memorial Stadium
Kyle Field, Texas A&M
Darrel Royal Stadium, University of Texas
Levi’s Stadium, San Fransisco
US Bank Stadium, Minneapolis
Tottenham Hotspur Stadium

További részletek:
http://www.jblpro.com/www/products/installed-sound/vla-compact-series
www.bertaudio.hu
www.facebook.com/bertaudio


2018. július 9. 17:44

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA