MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

JB-2 ANGRY DRIVER PEDÁL

A BOSS örömmel mutatja be a JB-2 Angry Driver-t, egy új pedált, amely a BOSS kompakt pedálok 40. évfordulójára készült a JHS Pedals céggel együttműködve. A klasszikus BOSS kompakt pedálok formavilágának mentén a JB-2 az ikonikus a BOSS BD-2 Blues Driver-t egyesíti a JHS Pedals népszerű Angry Charlie torzítójával egy kettős működésre kifejlesztett kombinált áramkörrel. A hatállású mód kapcsolóval a gitárosok két Overdrive típus között választhatnak vagy kombinálhatják ezeket soros, illetve párhuzamos kapcsolásban. Ennek köszönhetően a JB-2 széles hangszín tartományt képes megszólaltatni, a lágy Boost-tól az erőteljes torzításig. 

A JB-2 pedál megalkotásának ötlete a BOSS elnöke, Yoshi Ikegami és JHS Pedals alapítója, Josh Scott barátságából és az innovatív pedálok fejlesztésének közös szenvedélyéből született. A Blues Driver hosszú idő óta Josh egyik kedvenc pedálja, amely nagyban hozzáárult saját pedáljainak fejlesztéséhez és cége megalapításához. “Gitárosként éveken át két Blues Driver-t használtam. Ez alapozta meg a pedálok iránti rajongásomat. “Óriási köszönet a BOSS-nak a Blues Driver pedálért; mivel ez keltette fel bennem a pedálok iránti kíváncsiságot, ami mára a szenvedélyemmé vált”.

A BOSS és JHS Pedals úgy érezte, hogy az Angry Charlie jó párosítás a Blues Driver-rel egy pedálba pakolva. „Remekül passzol a Blues Driver-hez” - mondja Josh. A Blues Driver képviseli a szelídebb oldalt a visszafogott Boost és Overdrive hangzásokkal, miközben az Angry Charlie adja a közepes/erőteljes Overdrive-ot egészen a Distortion-ig. „150%-ig elégedett vagyok a JB-2-vel. Imádom.” - mondja Josh  örömmel.

A JB-2 Angry Driver három dupla potméterrel rendelkezik, melyek független torzítás, hangszín- és hangerőbeállítást tesznek lehetővé az egyes Overdrive típusokhoz. A mód választóval a pedál a BOSS vagy JHS működésre konfigurálható, kiválasztható két soros csatlakoztatás, illetve használható párhuzamosan is a két Overdrive. “Párhuzamos csatlakoztatásnál a hat vezérlő egy „új” pedált képez, és ez zseniális” - mondja Josh. „A két pedál összeépítésével mind a hat vezérlő hatással van egymásra, ami hangszínek százait eredményezi”.

A JB-2 rendelkezik egy olyan móddal is, amely lehetővé teszi, hogy a két Overdrive típust a beépített kapcsoló pedállal váltsuk. Mindezek mellett a pedál különböző üzemmódjait egy opcionális külső lábkapcsolóval is lehet váltani.

Az JB-2 Angry Drive pedállal kapcsolatos további információk: hu.boss.info.

A BOSS-ról
A BOSS a Roland Corporation egyik divíziója. Története során a BOSS név legendás státuszt vívott ki magának a gitárosok körében és számos piacvezető terméket tudhat magáénak, beleértve kompakt pedálokat, effektprocesszorokat, digitális felvevőket, ritmusgépeket, metronómokat stb. További információkért, látogassa meg a https://hu.boss.info weboldal vagy az Önhöz legközelebbi Roland márkakereskedőt.

A JHS Pedals-ról
A JHS Pedals név Josh Scott-hoz kötődik, aki a túltelített piacon kezdett minőségi effekt pedálokat építeni. A történet 2007-ben kezdődött egy BOSS Blues Driver pedál javításával, majd nem sokkal később a JHS Pedals cég jól csengő nevet szerzett a hangszerpiacon. Josh turnézásból, session munkákból és az elektronikák bütyköléséből szerzett tudása és tapasztalata alapozta meg a JHS későbbi sikerét.


2017. október 21. 05:40

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA