MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Jaggers: Megasztár-énekes, X-faktor döntő, új kislemez

Méghogy eljárt az idő a dallamos rockzene felett? Aki ezt vallja, még nem hallotta a Jaggers vadiúj, Szeretnélek című kislemezét. A rajta szereplő három dal mindegyike hatalmas énektémákat, fogós refréneket tartalmaz, mindez kiváló hangzással, modern köntösben. Az abonyi zenekar megjárta az X-faktor döntőjét, énekesük a Megasztár legjobbjai között szerepelt. Pető Bence gitárossal beszélgettünk.

Az énekesetek a Megasztárban, ti együtt az X-faktorban szerepeltetek. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtatok?

Kicsit félve indultunk neki a dolognak. Dávid már tudta, hogy milyen árnyoldalai vannak az ilyen tehetségkutatóknak, legalább annyira képes ártani, mint amennyire hasznos is. Nagyon gyorsan ad hírnevet az embernek, amit nem tud mindenki a helyén kezelni. Azonban sok pozitív dolgot is ad. Rengeteg emberrel találkoztunk és ismerkedtünk meg, sok barátra tettünk szert.  Meg hát, az ország legnézettebb műsorában főműsoridőben közel 1 millió tévénézőnek élőben játszani… Azt hiszem, nem kell mondanom, hogy egy életre szóló élmény volt, amit valószínűleg soha nem felejtünk el.

A tévés szereplések mennyiben segítik a zenekar életét?

Úgy gondolom, a mai világban már talán nincs akkora húzóereje egy tévés szereplésnek. Rengeteg az 1 perces sztár, akik miatt sokkal nehezebb kitűnni és olyan tartalmat adni az embereknek, amivel meg lehet őket fogni. A különböző internetes felületek legalább akkora, hanem nagyobb nézettséget tudnak teremteni ma már. Sajnos az általunk képviselt zenei stílus sem éppen a mai televíziós igényekre van szabva, így főként az interneten elérhető felületekre tudunk támaszkodni.

Nagyon igényes, dallamos rockot játszotok. De vajon mekkora rá az igény ma Magyarországon?

Mint fentebb említettem, ez az általunk képviselt stílus és úgy magában foglalva a rock, mint műfaj nem igen élvezi a kereskedelmi médiumok pártfogását. Egy kicsit mellőzöttebb lett ez a fajta muzsika, annak ellenére, hogy sok zenekar (ide értve magunkat is) próbál haladni a korral és azok műfaji elvárásaival. Magam részéről úgy érzem, hogy minden fajta zenére van igény, minden stílus megtalálja a maga közegét. 10 embernek játszani is nagyon jó érzés, ha látja az ember, hogy élvezik azt, amit csinál. Látva a mai népszerű előadókat és produkciókat, egyre inkább elmondható, hogy igény van a minőségi élő zenékre ezen belül a rockra és a metalra is.

Elég harapós a kislemezetek megszólalása. Milyen munkamódszerrel dolgoztatok Nóniusz Gábor producerrel?

Régóta mocorgott bennünk, hogy valami plusz hiányzik a dalokból, mind zeneileg, mind hangzásilag. Gábort a nyár folyamán kerestük fel, hogy csinálnánk egy kislemezt és ismerve a munkásságát szeretnénk, ha ez az ő kezei alatt készülne el. Gyorsan megtaláltuk a közös hangot, így viszonylag könnyedén ment a munka. Gábor nagy rutinnal rendelkezik, így nem volt olyan probléma vagy akadály, ami gátat szabhatott volna annak, hogy megvalósítsuk azt, amit szeretnénk. Otthon ledemóztuk a dalokat, kiválasztottuk a 3 legerősebbet, amiket első körben jól gatyába rázott. Szinte új értelmezést nyertek... Novemberben vettük fel a végleges anyagot, nagyon profi körülmények között. Minden adott volt, hogy a lehető legjobb hangzást érjük el. Szerettük volna modernizálni az eddigi hangzásunkat, amit úgy érzünk sikerült is elérni. Sokat tanultunk Gábortól, amiket szeretnénk felhasználni az újonnan készült dalainkhoz. Nagyon jó viszony alakult ki köztünk, reméljük a következő anyagunkat is együtt tudjuk elkészíteni.

Mik a következő lépések a zenekar életében?

Már dolgozunk a következő anyagon, őszre egy újabb 5 dalból álló kislemezt akarunk készíteni. Mindemellett szeretnénk minél több helyen megmutatni magunkat. Több tehetségkutatón is részt kívánunk venni, többek között az Öröm a Zene Tehetségkutatón is. Minden egyéb információ és a közelgő koncertek megtekinthetők a facebook oldalunkon.

Pretz Niki


2018. június 17. 12:54

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA