MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Huszonnégy barátos varázslat

Beszámoló a XXIV. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor első napjáról, 2017. július 24. Hétfő.
Huszonnegyedik alkalommal jöttek össze az élőzene és a hangszeres játék szerelmesei a Szolnok-Tiszaligeti Turisztikai Központban, hogy egy felejthetetlen hetet töltsenek együtt, épüljenek testben és lélekben, gazdagodjanak tudásban, tapasztalatokban, szövődjenek barátságok, alakuljanak zenekarok, szülessenek dalok és szövegek. Idén első alkalommal, mióta a Tábor Szolnokra költözött, a szervezők örömteli kötelessége volt kitenni a „Megtelt” táblát, ugyanis a táborozók száma elérte és meghaladta a 320 főt.

Miután a résztvevők nagy része már megérkezett, elhelyezkedtek szállásaikon, a főtéri rendezvénysátorban a Tábor vezetője és legfőbb illetékesei bemutatkoztak az örvendetesen sok első táborozónak és persze, örömmel üdvözölték a visszajáró táborlakókat, ismertették a kötelezően érvényes rendszabályokat, hogy mindegyikünk felhőtlenül élvezhesse az együtt töltött időt. Rögtön ezt követően Hermann János hangtechnikai alapozó-gyorstalpalójával párhuzamosan Kispál Balázs gitárkurzusán okulhattak a húr-nyűvők – Balázs gyakorlatilag a Táborban nőtt fel, érdeklődő kiskamaszként érkezett, s mos már lám, maga is oktat! A főtéri sátorban a Patché, azaz Pákai Petra és Cséry Zoltán „Konzi Tour-ja” érkezett újabb extra állomásához, ahol a Zene alapvető működéséről tudhattunk meg nélkülözhetetlen dolgokat, a komolyról könnyedén, könnyűről komolyan. Czimerman Csaba, a Punnany Massif dobosa a főépület társalgójában várta az érdeklődőket.

A főtéri sátorban a Yamaha Jam – Neumann Balázs: zongora, billentyűs hangszerek, Závodi Attila: szaxofon, Szolnoki Péter: ének, Závoti Zoltán: gitár, Kolta Gergő: basszusgitár és Kaszás Péter: dobok felállásban – rázott egy óriásit, klasszikus magyar popslágerekből, a Bon-Bon repertoárjából és számos egyéb, közismert és népszerű dalból válogatva, hangulatos hangszerszólókkal megspékelve. Ezt követően Neumann Balázs a színpadon maradt, s táborozó muzsikusok csatlakoztak hozzá. Temesi Berci basszusgitár- és Gerendás Dani dob- kurzusával párhuzamosan Nagy Dávid a gitárosoknak tartott interaktív foglalkozást az 1-es előadóban, a legfiatalabbakat hívta segítségül bemutatóihoz.

Vacsora után következett a Tábori tehetségkutatók kihirdetése,  a legszorgalmasabb, legtehetségesebb hangszeresek, énekesek és dalszerzők díjainak ismertetése , az ÖRÖM A ZENE zenekari tehetségkutató verseny felhívása, majd a Molotov Funk és a The Fanglers rendhagyó koncertjeit követően az este a büfében ért véget a szokásos jam sessionnel... Illetve dehogyis ért véget! Hiszen ez a Gitármánia Tábor – itt az este másnap hajnalig tart…

Üdvözlettel: Illés Norbert  


2017. július 25. 18:36

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA