MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Hazai sztárok videósorozatban

Mi köti össze a Wellhello, Supernem, Halott Pénz, Margaret Island, Punnany Massif, The Biebers zenekarokat? Az Audio Pertner YouTube csatornáján indított videósorozat egészen biztosan. Szakmai szemmel a címe annak a sorozatnak, amelyben a felsorolt zenekarok technikai hátterébe kaphatunk betekintést.

A teljes sorozat ITT tekinthető meg.

Wellhello
A Wellhello formáció egy pillanat alatt nőtte ki magát komoly színpadi produkcióvá, melyben nagy szerepe volt a zenekar hangtechnikusának, Lugosi Dánielnek, aki a kezdetek óta részt vett Diaz és Fluor dalainak színpadra álmodásában. Diaz, mint zenei producer és Dani, mint zenész és hangosító is hozta tudása legjavát és sokszor eltérő stílusát, így segítve egymás munkáját. Az eredmény jól ismert: ütős színpadi hangzás és tömött koncerthelyszínek, mint esetünkben a Budapest Park.For more information, visit http://sennheiser.com/

Supernem
A Supernem zenekar 15 év alatt rengeteg színpadi tapasztalatot szerzett, így a hangos színpad vs. fülmonitorozás dilemmája őket is utolérte az elmúlt évben. Fel lehet-e menni egy rock színpadra monitorládák vagy akár erősítők nélkül, a csendesebb színpad érdekében? Miért éri meg mégis a fülmonitoros megoldásra váltani? A zenészek és a hangtechnikusok véleménye gyakran megoszlik ebben a témában. Egy dolog biztos, a saját mikrofonpark minden esetben biztonságot nyújt. A Supernemmel készített közös videóban, Papp Szabi énekes, Nagy Dávid dobos és Madránszky Krisztián hangtechnikus is elmondja véleményét a témáról.

Halott Pénz
A Halott Pénz zenakar tagjait és az őket körülvevő stábtagokat a folyamatos fejlődés és fejlesztés igénye hajtja. Ez a lépésről-lépésre történő építkezés, a kihívásoknak és a közönség igényeinek való megfelelés a sikerük egyik titka, melyről Marsalkó Dávid zenekarvezetővel és Ősz Zalán vezető hangtechnikussal beszélgettünk.

Margaret Island
Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője régóta kereste azt a mikrofont, melynek hangja legközelebb áll saját elképzeléséhez. Farkas Istvánnal a zenekar hangmérnökével jó pár mikrofont kipróbáltak keresgélésük során, mire eljutottak az eddigi legmegfelelőbb, testreszabott megoldásig. Hogyan változik Viki hangszíne a különböző fellépések során, milyen elvárásoknak kell megfelelni egy eszköznek és hogyan hatott ez a választás a zenekarra? Kiderül a videóból az is, hogy mit jelent a fiatal, új generációs zenekarnak a fülmonitorozás és milyen mikrofonokkal támogatják a nagyon jó minőségű hangszerparkjukat.

Punnany Massif
Legyen szó egy klubturné állomásról vagy zenei fesztiválok nagyszínpadáról, a Punnany Massif zenészei és hangtechnikusai a legjobb hangzást nyújtják rajongóiknak. Krokavecz Tamás, frontkeverős és Farkas Balázs, monitoros gondoskodnak arról, hogy a közönség felhőtlenül élvezhesse a koncertet és a zenészek is pontosan és tisztán hallják magukat. A veszprémi Expresszóban tartott koncerten betekintést engedtek munkájukba, megtudhatjuk milyen eszközöket használnak, mitől lesz egy soundcheck virtuális és hogyan lehet összehangolni 10, esetenként 14 zenész munkáját a színpadon.

The Biebers
A The Biebers zenekar második lemezbemutató koncertjén jártunk az Akvárium Klub NagyHallban, ahol egy energikus, látványos egyszóval galaktikus koncertet adtak. Tavaly a zenekar saját eszközparkjának fejlesztése során fülmonitor rendszerre váltott, így bőven akadt már tapasztalat a Sennheiser ew 300-2 IEM G3 szettekkel. Az interjúban Puskás Peti a zenekar frontembere, Rajkányi Norbert hangmérnök és Balogh Zsombor turnémenedzser szemszögéből is betekintést nyerhetünk a fülmonitorok színpadi használatába.

2017. augusztus 27. 15:34

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA