MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

GodDam Ltd. a finn NICUMO-val és a SLOWMESH-el koncertezik Miskolcon!

Súlyos riffekre is lehet ám jókat zúzva táncolni, legalábbis a GodDAM Ltd.-nek nem titkolt célja ez. Az öt főből álló quartettet akár sextettnek is lehetne mondani, legalábbis amilyen hangzást produkálnak a koncertjeiken. A helyi szinten már ismert zenész arcok még 2012-ben összeverbuválódtak, hogy örömzenéljenek a maguk kárára nem csak egy, hanem több jót is. Legalábbis a fő cél ekkor még ez volt. Aztán, ahogy a zenekar túljutott az első koncerteken, azzal szembesült az egyébként barátokból álló csapat, hogy az a lazaság, amit a színpadon láthat tőlük a nagyérdemű, az „átjön” mindenkinek. Egyre többen járnak manapság – ahogy mondják – godDAM-re, mert olyankor mindenki bulizni akar. Ugrálni, táncolni, stadionrefréneket énekelni. És ezt meg is kapják! A zene leginkább a System of a Down bohókás, elmebeteg, de egyszerű és népszerű alapjaira emlékeztet, olykor klasszikus Machine Head-es zúzásokkal, vagy netalántán Karnivool-féle tört ütemekkel fűszerezve.

A banda még a megalakulása során - 2012-ben- felvette a "Try this at home" EP-jét, amiről még ma is hallhatunk felcsendülő dalokat a bulijaikon. A 2017 nyarán kidobott "Post Apocalyptic Jukebox" lemez egy újfajta, még bulizósabb, még őrültebb, még GodDAMebb GodDAMet hozott magával, ami már GodDAM a köbön. A srácoknak gyakorlatilag minden fellépésen sikerül egy új számot celebrálniuk a közönségnek.

A TökösÖtös pályafutását a Miskolci Corner Stage falai között kezdte meg, és még a mai napig is rendszeres fellépője a helynek. Miazhogy  folyó hó (március) 23. napján, ami egy szép és közeli péntek, a zenekar két további együttes társaságában ismételten fellép a Cornerben. A zenekar számára baráti SLOWMESH kérte meg Goddaméket, hogy a finn NICUMO-val együtt tartandó mini turnéjuk során Miskolcon kísérjék őket a metál oltárához.

A Slowmesh jelenleg második nagylemezén dolgozik, így 2018 tavaszán és nyarán elég nehéz lesz őket élőben elcsípni! Annyi biztos, hogy ezen a koncerten már új dalokat is hallhattok az új korongról. A finn Nicumo egy igazi északi melankólikus metált játszó zenekar, akik iszonyat igényesek az élő fellépéseikre, mind a megszólalásra mind a látványra.

Szóval, ha még nem ismered a GodDAM-et, akkor máris egy tripla élménnyel gazdagodva kerülhetsz velük közvetlen kapcsolatba, így ezt a bulit vétek lenne kihagyni.

Természetesen további fellépések, fesztiválok csőben vannak, erről a zenekar Facebook oldalán folyamatosan kaptok infót!

Pénteken gyertek, addig is a Metál legyen veletek!

Facebook link: https://www.facebook.com/goddam.ltd/
YouTube csatorna link: https://www.youtube.com/channel/UClTTkcbDx0pf-UbEqFEyEdg
Piece of Sheet: https://www.youtube.com/watch?v=S271VDxR1wk&list=PLIk8dsf9Ji0dALUsxpHO2Itscle11tkPQ
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1576725202418659/


 

2018. március 21. 20:04

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA