MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

FRANKFURTBAN JÁRTUNK

2001 óta Frankfurtban a Musikmesse mellett minden évben megrendezésre kerül a Prolight + Sound kiállítás, mely idén április 2-5. között fogadta a látogatókat. Végeláthatatlan hang-, fény-, színpad- és vizuáltechnikai csemege várta az érdeklődőket. Cikkünkben az INTERTON Group által képviselt gyártók legfontosabb újdonságait mutatjuk be, melyek Frankfurtban debütáltak.

A d&b audiotechnik standja a Prolight + Sound kiállításon

 

d&b audiotechnik standján a népszerű eszközök mellett bemutatásra került a gyártó legújabb B8/Bi8 típusú bassreflex mélysugárzója, mely két darab 6,5”-os hangszóróval rendelkezik. A szub egyedi kialakításának és méretének köszönhetően install és élő felhasználásra is kiválóan alkalmas. A szub magassága 170 mm, melynek köszönhetően konferencia alkalmával akár egy kisebb dobogó alá is befér. A szub 43Hz - 170Hz-es frekvenciamenettel rendelkezik, a maximális hangnyomása 122dB SPL. A B8 szub tökéletes választás az E4, E5, E6 vagy akár a 16C hangsugárzókhoz is. A monumentális KSL line array rendszert is megcsodálhattuk a standon, mely a januári NAMM Show-n debütált.

 

A High End Systems TurboRay lámpa a Prolight + Sound kiállításon

 

High End Systems elhozta a kiállításra az új TurboRay robotlámpáját. A lámpára sugárirányú diffúzorokat szereltek, ami különleges, szinte festői megjelenítést tesz lehetővé. A színhőmérséklet szabályozásnak, valamint a négy külön szegmensre osztott LED fényforrásnak köszönhetően egy sokoldalú robotlámpát kapunk. Természetesen a nagytestvérek, a SolaSpot 3000, és a SolaFrame 3000 is jelen voltak, melyek 1000 Wattos LED fényforrásuk és a széleskörű felhasználási lehetőség miatt valószínűleg sok világítási szakember kedvenceivé válnak hamarosan. A High End Systems bemutatta a HOG konzolcsalád új zászlóshajóját, a HOG 4-18-at is. Fél collal megnövelt, nagyobb felbontású képernyőkkel és alumínium multi tárcsákkal erősítettek rá a gyártó.

 

CLF Lighting standján megismerhettük az új, IP66 védettséggel rendelkező Poseidon Beam robotlámpát. Impozáns fényerejét egy HRI 440 Wattos fényforrás biztosítja. Mivel ez a lámpa teljesen víz- és porálló, ennek megfelelő házba kellett applikálni az eszközt. Így a lámpa egy alumínium testet kapott, mely nem csak a portól és víztől védi meg, de az erősebb mechanikai behatásoktól is.

 

Luminex bemutatta az új LumiNode termékcsaládot, ami új dimenziót nyit a fénytechnikusok számára. A LumiNode megnövelt processzálási teljesítménye sokoldalúbb felhasználási lehetőséget kínál. Ráadásul a LumiNode 1 nem csak a fénytechnikusok számára jó megoldás, hanem mindenkinek, aki hálózati megoldásokkal dolgozik a szakmában.

 

Az Eurotruss "MONSTER" truss a Prolight + Sound kiállításon

 

Az Eurotruss idén ünnepli fennállásának 25-ik évfordulóját. A hosszú évek alatt számos, a truss rendszerek világában nélkülözhetetlen eszköz és újítás fémjelzi nevüket. A kiállításra sem érkeztek üres kézzel, hiszen többek között bemutatták az új „MONSTER” truss-t, az MTS típust, amiről előzőleg már a weboldalunkon is beszámoltunk.

 

A Yamaha standja a Prolight + Sound kiállításon

 

Yamaha standján a nagyágyúkat, a RIVAGE PM10 és PM7 digitális keverőpultokat próbálhatták ki az érdeklődők, a beépített SILK textúrával együtt, melyet soksávos felvétel segítségével tesztelhettek csatornánként. Mellettük a már szintén népszerű CL, QL és TF digitális keverőpultok is felsorakoztak, melyeket szintén kipróbálhattak a stand látogatói. Ráadásul a kiállított TF keverőpultokon már a nemrég megjelent V4.0 szoftver futott, melynek segítségével még sokoldalúbb felhasználási lehetőséget kínál a TF széria.


2019. április 11. 14:17

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA