MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

FRANKFURTBAN JÁRTUNK

Mint 2001 óta minden évben, a Musikmesse mellett idén is megrendezésre került a Prolight + Sound kiállítás, melyet április 4-7 között látogathattunk Frankfurtban. A pro audio és fénytechnikai eszközök szerelmeseinek hatalmas játszótér a kiállítás, mi is bejártuk teljes egészében, ami nem kis feladat. Jelen cikkünkben az általunk képviselt gyártók standjait mutatjuk be.

Kezdjük rögtön egy nagyágyúval, a német d&b audiotechnik-el. A d&b idén is egy letisztult standdal jelentkezett, bemutatva a gyártó legnépszerűbb termékeit. Installációjuk a tőlük megszokott érzetet adta: mintha egy külön szigeten lennénk a kiállításon belül. Ezen a szigeten pedig hemzsegtek a pro audio csemegék: például több laptop is üzemben volt annak érdekében, hogy az érdeklődők megismerkedhessenek az ArrayCalc, vagy az R1 szoftverekkel. A d&b audiotechnik standján készített fotóink ide kattintva tekinthetők meg.

A pro audio részen maradva a Yamaha volt a következő állomásunk. Egy kétszintes standon várták az érdeklődőket: a földszinten a kiállított eszközök és workshopok kaptak helyet, az első emeleten pedig egy tárgyaló rész került kialakításra. A hangsugárzók és stúdiómonitorok mellett kipróbálható digitális keverőpultokban is bővelkedett a stand, így minden érdeklődőnek jutott nyomkodni való. Újdonságokból sem volt hiány: bemutatták többek között a PM10 kistestvérét, a CSR10S konzolt, a hozzájuk tartozó HY256TL-SMF kártyát, illetve a TF sorozat vadonatúj firmware-ét, a 3.5-öt. A Yamaha standján készített fotóink ide kattintva tekinthetők meg.

Az INTERTON Group által képviselt legújabb gyártó, a Luminex is kiállítóként szerepelt Frankfurtban. Ráadásul itt debütált legújabb eszközük, a GigaCore 10 switch. A Luminex eszközei a beton biztos és teljesen redundás hálózat az audio streaming, a valósidejű fény-, és videó vezérlési hálózatok alapjait képezik. A belga cég a kiállításon nem volt rest egy-egy eszközük belsejét is megmutatni. A Luminex standján készített fotóink ide kattintva tekinthetők meg.

Ha már szóba került a fény, következzen a prémium gyártó, a High End Systems standjának bemutatása. Elképesztő mennyiségű lámpa, melyek előre programozott koreográfiát követtek, vigyázva, hogy mozgásuk és fényük ne legyen zavaró a stand látogatói számára. Rengeteg fénypult állt rendelkezésre, hogy az érdeklődők egy nagyméretű kijelző és a Light Converse program segítségével egy igazi nagyszínpadon gyakorolják a színpadi lámpák vezérlését, illetve a High End Systems szakembereinek segítségével elsajátítsanak néhány szakmai trükköt. Szintén a kiállításon jelentették be a legújabb HOGFactor verseny győzteseit is. A verseny lényege, hogy az induló csapatoknak egy meghatározott zenei alapra kell fényshow-t készíteniük, az elkészült munkákat pedig egy szakmai zsűri értékeli. A legjobb három munka bemutatásra került a kiállításon megrendezett VIP party-n, illetve az értékes nyeremények átadása is itt történt meg. A High End Systems standján készített fotóink ide kattintva tekinthetők meg.

Következzen az Eurotruss standja. A világ egyik legbiztonságosabb truss rendszereiről híres holland gyártó impozáns standdal jelentkezett, ahol az egyedi stílusban felhasznált truss elemek domináltak. Az Eurotruss standján készített fotóink ide kattintva tekinthetők meg.

Az ameikai Crestron vállalat is részt vett a kiállításon, mely a világ szinte valamennyi kontinensén és legfontosabb országaiban jelen van. Fő profilja az intelligens vezérlőrendszerek, valamint az otthon-automatizálás. A standjukon bemutatott eszközök egy részét működés közben is kipróbálhatták az érdeklődők. A Crestron standján készített fotóink ide kattintva tekinthetők meg.

Sajnálatunkra a QSC úgy döntött, idén nem állít standot Frankfurtban, ám a kiállítási előtti napon megrendezett disztribútor meetingen elmondták, hogy Magyarország kiemelt státuszban szerepel a gyártónál. Ennek hamarosan kézzelfogható eredménye is lesz, ám ez egyelőre meglepetés.

Külön örömünkre szolgál, hogy rengeteg hazai partnerünkkel és szakmabelivel találkozhattunk a kiállításon. Találkozzunk jövőre is Frankfurtban!


2017. április 14. 18:36

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA