MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Ezek voltak az év legjobb pillanatai

A Hangfoglaló Program 2018-as évének legfontosabb eseményeit, alappilléreit jelentő rendezvényeit, alprogramjait idén egy videósorozatban is bemutattuk. Sorozatunkban a fesztiválszezonba, a Budapest Music Expós kitelepülésbe, az ötödik évad induló előadóinak meghallgatásába, a Backstage rendezvényeibe és az Örökség Alprogram célkitűzéseibe is bepillantást nyerhettek az érdeklődők. Végül pedig az év legjobb pillanatainak is szentelünk egy hangulat-videót.

„A Hangfoglaló Program bemutatja” videósorozat révén a 2018-as év izgalmas eseményeit, programjait élhettük át újra, és ez által egy kicsit jobban megismerhettük a Program szerteágazó tevékenységét. Az első videó a tizenegy fesztiválból álló nyári roadshow során állt össze. Az országjáró turnén nemcsak egykori és jelenlegi támogatottjaink koncertjeit hallgathatták meg a fesztiválozók, de a Programiroda munkatársai pályázati információkkal és hangfoglalós nyereményekkel is „szolgáltak” a látogatóknak.

A második anyagot az október elején megrendezett Budapest Music Expón forgattuk, ahol a Hangfoglaló Program most először saját színpadot állított fel. A Hangfoglaló Stage három napon keresztül szakmai előadásokkal, könyvbemutatóval és pályázati tanácsadással várta az Expo látogatóit.

Harmadjára azt mutattuk meg, hogy hogyan indult el az ötödik évad. A Program talán legismertebb, az induló előadókat támogató alprogramja az ötödik évadban 20+1 feltörekvő formáció részére biztosít 2-2 millió forintos támogatást. A pályázókat október közepén az A38 Hajó színpadán hallgatta meg a zsűri, pár héttel később pedig okleveleiket is megkapták a legjobbak, ezt is videóra vettük.

Negyedik kisfilmünkben a 2015 óta működő Backstage-et mutattuk be. A Program zeneipari előadássorozata keretében a zeneipar számos szegmensével megismerkedhetnek az érdeklődők, az iparág szakértői, és az adott területen dolgozó, ismert szereplők, főként zenészek segítségével.

Ötödikként aztán a Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogram került fókuszba. A videó bemutatta azt a sokrétű munkát, aminek keretében az alprogram a magyar könnyűzene múltjának ápolásán, emlékeinek megőrzésén dolgozik.

Most pedig, mindezek után egy összefoglaló videóval zárjuk le az évet, melybe a legjobb pillanatokat, a kedvenc élményeinket gyűjtöttük össze. Köszönjük mindenkinek, aki valamilyen formában részese volt a Programnak, és ezzel együtt a magyar könnyzene fejlődésének 2018-ban. Tartsatok velünk jövőre is!



 

2018. december 30. 10:24

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA