MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Először adtak át Máté Péter-díjat

Kiemelkedő könnyűzenei, dzsesszzenei előadóművészeti tevékenysége elismeréseként Máté Péter-díjban részesült Berki Tamás, Molnár Ferenc Caramel és Rúzsa Magdolna. Az idén először átadott díjjal a könnyűzene jelentősebb elismerését tűzte ki célul az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Állami művészeti és miniszteri szakmai díjakat adott át március 15-e alkalmából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Pesti Vigadóban. A díjazottak között idén először három könnyű- és dzsesszzenei előadóművész Máté Péter-díjban részesülhetett. Az első díjakat Berki Tamás jazz énekes, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-énektanára, Molnár Ferenc Caramel énekes, előadóművész, valamint Rúzsa Magdolna énekes, előadóművész vehették át.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere februárban jelentette be, hogy a könnyűzenészek elismerésével bővül az állami művészeti középdíjak sora. A miniszter által alapított Máté Péter-díj birtokosai jogosulttá válnak az érdemes vagy kiváló művész elismerésre is. A díj elnevezéséről szakmai javaslatok alapján döntött a minisztérium: Máté Péter rövid pályafutása alatt kiemelkedően sokrétű munkát végzett, előadóművészként, zeneszerzőként, szövegíróként, hangszerelőként egyaránt alkotott, mindezt széles műfaji palettán. Idén még a Liszt Ferenc-díjra felterjesztett könnyűzenei és jazzelőadók közül kerültek ki az első jutalmazottak. Jövőre már a Máté Péter-díjra is lehet felterjeszteni művészeket.


2018. március 16. 16:35

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA