MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

EGO SUM – A marosvásáhelyi Peron Music Tehetségkutató győztese

Az Ego Sum októberben Budapestre utazik az Öröm a Zene Tehetségkutató és Gondozó Sorozat döntőjébe a Budapest Music Expora, ahol 25 Kárpát-medencében győztes zenekarral fog versengeni a 3 millió forintos fődíjért.

Március 3-án indult Marosvásárhelyen a Peron Music Tehetségkutató egy partnerség új munkájaként. A helyi Bronx Music Egyesület, valamint a Rocksuli és a tatabányai Peron Music Alapítvány együttműködésének köszönhetően a vásárhelyi Jazz & Blues Klubban nagyszerű zenekarok léptek színpadra, hogy bemutatkozzanak a diák és szakmai zsűri előtt.

A szakmai zsűriben a következők foglaltak helyet: Balázs Sziszka (Music Fashion kiadó tulajdonosa), Ördögh Nóra (színművész), Görögh Dániel (zenész- Ladánybene 27 és Kodály Sicy Jazz), Nagy Botond (újságíró). A végeredmény a szakmai- és a diákzsűri munkájának köszönhetően alakult ki.

Az első díjat a kézdivásárhelyi EGO SUM, a második hellyel járó díjat a kolozsvári Metalon, a harmadik hellyel járó díjat a marosvásárhelyi Treasondom kapta. Az Újfalusi Gábor díjat Novák Dávid dobos vehette át a Lady & The Tramps zenekarból.

Különdíjat kapott Nagy Endre gitáros a KentauRock formációból. További különdíjakat vehetett át a Relax, a Strangers, a KentauRock, a Lady & The Tramps, a Metalon, az Ego Sum, a Treasondom.

A program támogatói voltak: Peron Music Alapítvány, Bronx Music Egyesület, Rocksuli Marosvásárhely, Jazz & Blues Klub, Miki Food, Maros Megyei Tanács, HANOSZ, NKA-Hangfoglaló Program, Öröm a zene program, Music Fashion Kiadó, Marosvásárhelyi Rádió Kotta című műsora, VIBE Fesztivál, Híd-Szeben Egyesület.

Erdélyben immár Székelyudvarhely, Kolozsvár és Marosvásárhely is része az Öröm a zene és az NKA-Hangfoglaló Program rendszerének. Ezzel 25 tehetségkutatóból kerülnek győztes előadók az őszi döntőre, Budapestre.

Cserteg István
Fotó: Friss Csaba


2018. március 5. 18:25

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA