MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Csodatévő zenészek

A Magyar Vöröskereszt különleges közösségi programján, a Hétcsoda Élménytáborban vállalt önkéntes munkát öt zenész, a Hangfoglaló Program szervezésében. Az jótékonykodást szem előtt tartó zenészek – köztük a Program korábbi támogatottjai – hátrányos helyzetű gyermekeknek és a velük foglalkozó szakembereknek, önkénteseknek zenélnek majd augusztus 18-án.

„Legyél te is csodatévő, támogasd különleges közösségi táborunkat!” – így hangzik a Magyar Vöröskereszt felhívása, amelyet mások mellett öt zenész is meghallott. Őket pedig a Hétcsoda Élménytábor lakói hallhatják majd augusztus 18-án, a Hangfoglaló Program szervezésében:

Jónás Vera, a Jónás Vera Experiment alapítója, Császári Gergő, a Császári PillanatmŰvek frontembere, Takács Noémi, a Noémo együttes énekesnője, valamint Szőke Szandra és Szarka Anita énekesnők ezen a napon utaznak majd Balatongyörökre, egy délutáni, tábortüzes zenélésre. A program keretében 70 hátrányos helyzetű gyermekkel fognak beszélgetni, játszani, és a tűz mellett ülve közösen megtanulni egy dalt, amit aztán este előadnak egymásnak.

„Nekem az inspiráció nem kötött dolog, viszont nagyon komoly felelősséget jelent keresni. A táborba nem jótékonykodni megyek, hanem új élménnyel gazdagodni és nyitva maradni. Kíváncsi vagyok a srácokra és nagyon várom a kapcsolódást.” – válaszolta Jónás Vera, a Hangfoglaló Program támogatottja, arra a kérdésre, hogy miért vállalta a felkérést.

Az egyhetes rendezvényt 2010-ben szervezte meg először a Magyar Vöröskereszt. Ebben a közösségi táborban egészséges, fogyatékkal élő, kisebbségi, gyermekvédelmi gondoskodásban részesülő és hátrányos helyzetben élő gyermekek ismerkedhetnek meg egymással. A Balaton északi partján működő közösségi tábor élményterápiás módszerekkel dolgozik, a gyerekekkel 40 önkéntes foglalkozik: óvodapedagógusok, pedagógusok, szociális munkások, szociálpedagógusok, gyógypedagógusok, ápolók és laikus önkéntesek. A tábor célja, hogy segítse a gyermekeket önmaguk és mások elfogadásában.


2018. augusztus 16. 16:07

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA