MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

CORT CJ-Retro-VSM

A Cort nemrég bemutatta CJ akusztikus családjának harmadik modelljét a Retro-VSM-et. A jumbo méretű elektro-akusztikus azon gitárosoknak készült, akik a hűvös, retró megjelenés mellett a klasszikus megoldásokat is kedvelik, ugyanakkor a hangszerépítés fejlődésében bekövetkezett innovációkat is szeretnék eszköztárukban tudni. 

A teljes méretű jumbo forma, a Dovetail nyak-test csatlakozás, valamint a kivitelezéshez felhasznált fenyő fedlap, mahagóni nyak, oldal- és hátlapok, illetve a Rózsafához hasonló, annak helyettesítőjeként használt, nagy sűrűségű, keményfa Merbau fogólap és húrláb nagy, kivételesen erőteljes hangot, közép-mély tartományban gazdag hangszínt biztosítanak. A hathúrost az akusztikus felharmonikusok teljessé tételének érdekében Graphtech Nubone XB felső és alsó húrnyergekkel szerelték.

A VSM, vagyis Vintage Sunburst Matte színű hangszer a jumbo testforma hangtani jellegzetességeit kifogástalanul közvetítő Fishman VTB EQ elektronikát és hangnyílásba szerelt Fishman Neo-D magnetikus akusztikus hangszedőt kapott.
A gyártó által választott faanyagoknak, festésnek, matt lakkozásnak, a pickup elhelyezésnek köszönhetően ez az elektro-akusztikus gitár jól illeszthető élőképekbe, de stúdiókörülmények közepette is megállja a helyét.

A vintage stílusú, nikkel, nyitott, ovális forma, fehér szárnyakkal szerelt hangolókulcsok, a réteges fekete-fehér hanglyuk rozetta és a külön erre a modellre tervezett dupla négyszögletes gyöngyház berakás teszik teljessé a gitár vintage retró-esztétikáját.

Specifikáció:

Test: Jumbo, Dovetail nyak csatlakozás
Tető: fenyő
Hát: mahagóni
Káva: mahagóni
Nyak: mahagóni
Felső nyereg: 43mm
Fogólap: Merbau
Húrláb: Merbau
Menzúra: 648 mm (25.5")
Binding: fehér
Berakás: dupla négyszögletes gyöngyház
Rozetta: hanglyuk körül fekete-fehér réteges
Elektronika: Fishman Neo-D mágneses hangszedő a hanglyukban, VTB-EQ
Kulcsok: nyitott retro
Húr: D'Addario USA
Híd: Merbau
Lakkozás: matt
Szín: VSM - Vintage Sunburst matte

Ajánlott fogyasztói ár: 72.900 forint


A Cort termékei elérhetők a forte.hu viszonteladóinál:
https://forte-music.hu/termekek/akusztikus/&brands=35&series=4&ctags=&price_range=0,3099900&term=&ord=productID,DESC&match=AND

További információ:
http://www.cortguitars.com/en/product/product_list.asp?qCate=00002&qSeries=101
https://www.fishman.com/products/series/neo-d/neo-d-magnetic-soundhole-pickup-humbucking/
https://faipar.hu/hirek/alapanyag/2864/egzota-fa-alapanyagok-merbau

Tari Botond

forte.hu


2018. augusztus 3. 14:51

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA