MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Cort Basszus - GB54P

Az indonéz gyártó GB basszusszériájánál egyszerű receptúrát alkalmaz: Klasszikus megjelenésű hangszereket modern funkciókkal szerel. A modernség ebben az esetben azonban nem az ipari standardnak számító formáktól, soundoktól való teljes elrugaszkodást jelent, hanem ésszerű és szükségszerű naprakészséget. Egyrészt a jelenkor fafelhasználását szabályzó intézkedései, másrészt a klasszikus hangzások modern kori körülmények közepette történő megszólaltatásának igénye teszik indokolttá a módosításokat. Ezen eszmeiség érhető tetten a GB család legfiatalabb, a legutóbbi NAMM-on bemutatott, tizennyolcadik tagjánál, a GB54P-nél is, mely a Cort Precision stílusú, kezdők, haladók és tanárok rétegét célzó basszusgitárja.

A GB54P esetében a kiegyensúlyozott, középmagas tartományt kellemesen közvetítő, tengerhabzöldre vagy Sunburstra festett, jól bevált, égerfa testhez keményjuhar nyakat csavaroztak, melyre sűrű és merev, a középmagas tartományt szintén jól és konkrétan közvetítő, húsz bundra felosztott, 34”-os Jatoba fogólapot ragasztottak.

Az anyagválasztás mellett figyelmet fordítottak arra is, hogy a nyak egyszólamú- és akkordjáték esetén, még a test-nyak csatlakozásánál is hosszútávon kényelmes legyen. Az újragondolt ergonomikus kialakításnak köszönhetően könnyen megközelíthetők és kényelmesebben játszhatók a magasabb fekvések.

A vintage stílusú VTB-P hangszedők szinte minden zenei stílushoz jól igazodó meleg, de ütős Precision soundot biztosítanak. Ezek kalibrálását, az egyszerűséget szem előtt tartva, mindössze egy hangerő és egy hangszín potméterre bízták. A Precisionokra jellemző hangzás a szintén vintage stílusú híddal válik autentikussá, de mégis aktuálissá.

Specifikáció:

Konstrukció: csavarozott nyak, ergonomikus kialakítás
Menzúra: 34" (864 mm)
Test: éger
Nyak: kemény juhar
Fogólap: jatoba (240mm rádiusz)
Pozíciójelölők: fehér pont
Hangszedő: Voiced Tone VTB-P
Elektronika: hangerő, hangszín
Hardver szín: króm
Híd: vintage
Kulcs: nyitott
Bund: 20
Lakkozás: magasfényű
Elérhető Tengerhabzöld és Sunburst színekben

Elérhető a forte.hu viszonteladóinál: https://forte-music.hu/uzletek/

Javasolt fogyasztói ár: 93.900 forint

További információk:
http://forte.hu
http://cortguitars.com
http://exoticwood.hu/fa/amerikai/Jatoba

Tari Botond
forte.hu


 

2018. június 22. 09:20

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA